Zamykanie transakcji w weekend

Sprawy techniczne dotyczące poszczególnych platform handlowych.
Awatar użytkownika
personov
Pasjonat
Pasjonat

Zamykanie transakcji w weekend

Nieprzeczytany post autor: personov »

Chyba nie jestem na bieżąco z platformą MT4. Czyżby pojawiło się zamykanie pozycji w weekend ? Dzisiaj jest sobota, odpaliłem platformę, na której miałem kilka pozycji z piątku i oto po prawej stronie pojawiły się krzyżyki i podświetlają się jako close ID....
Czy to możliwe, że można zamknąć pozycję w weekend ?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Solą życia jest kasa.

259
Maniak
Maniak

Re: Zamykanie transakcji w weekend

Nieprzeczytany post autor: 259 »

Zależy od broka. Np. Oanda od dawna daje możliwość handlu 24/7. Tyle że w weekend trudno mówić o jakiejkolwiek płynności bo trudno znaleźć drugą stronę do zamknięcia kółka transakcji.
I z tego właśnie powodu mimo że można handlować to ekg Onady pokazuje zawał serca przez cały weekend na wszystkich rynkach.
Ale Onada to wyjątek...
Hej, a skąd ty masz te krzyżyki? Która to wersja? Ja takich nie mam...
Jakże często ludzie mają już gotową opinię zanim zdążą pojąć istotę rzeczy.
A gdy już ta istota w pełni do nich dotrze, jakże często muszą zmagać się z konsekwencjami swojej opinii ;-)

Awatar użytkownika
personov
Pasjonat
Pasjonat

MT4 broker Alpari UK.
Teraz widzę, że mogę również otwierać zlecenia oczekujące LIMIT. Jeśli kliknę zlecenie LIMIT to pojawia sie formułka o odpowiedzialności i warunkach.
Wykres się nie zmienia. Rynek jest zamknięty.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Solą życia jest kasa.

259
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: 259 »

To są fragmenty One Click Trading.
Metaquotes powoli wprowadza do MT4 nowe wodotryski po porażce MT5.
Tyle że Alpari ma to chyba źle skonfigurowane skoro jest aktywne przy zamkniętym rynku.
Podejrzewam, że będziesz próbował postawić limit to dostaniesz błąd: Market Closed albo Trading Disabled.
EDIT: właśnie jeden z terminali zrobł update do wersji 500 i też pokazują mi się te Limity.
W ogóle ten One Click Trading jest nachalny. Wszystko żeby ludzie handlowali jak najwięcej bo na tym się właśnie zarabia.
Jakże często ludzie mają już gotową opinię zanim zdążą pojąć istotę rzeczy.
A gdy już ta istota w pełni do nich dotrze, jakże często muszą zmagać się z konsekwencjami swojej opinii ;-)

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

Czy te zlecenia Wam normalnie weszły i po otwarciu rynku dalej były aktywne? Oraz czy doszło do ich realizacji?

Z zamknięciem pewnie będzie tak, że będą zamknięte ale i tak po pierwszej cenie rynkowej. Jeśli będzie inaczej to chyba nie muszę mówić jak można na tym w prosty sposób zarobić.......? :)
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
personov
Pasjonat
Pasjonat

Mi zlecenie nie weszło. "Rynek zamknięty".
Zamykania nie próbowałem, ale przypuszczam, że też by nie zamknęło, bo te wszystkie gadżety to elementy nowej wersji MT4. Zniknęły w zakładce handel pozycje buy i sell, są tylko oczekujące. Pozycje buy i sell są dostępne tylko z one click. Dlatego też pewnie zrobili zamykanie "jednym przyciskiem" po prawej stronie zlecenia.
Solą życia jest kasa.

ODPOWIEDZ