z tymi info faktycznie problem i warto chyba grupować np http://www.forexfactory.com/rss.php
i później jako RSS do google readera na przykład
Z nedzy do pieniedzy ..:)
namotalem 10 latki spadly w obawie o sprzedaz przez panstwo na niskim poziomie a 30latki jutro aukcja i jeszcze to ze Chinole i Japonczycy zostali dopuszczenie do kupna bezposrednio ...andy11 pisze:na bloombergu mi cos migneloMajorGC pisze:To juz podano?andy11 pisze: wzrosly o 0.56% ...
Gdzie takie informacje mozna sprawdzac, bo wide ze na ForexFactory jeszcze ta wiedza nie jest dostepna.
chyba ze cos namotalem
"...wyniki z przeszlosci wcale nie daja gwarancji zyskow w przyszlosci"...
Ja używam RSS Owl ale to raczej do czytania prasy niż do newsów Realtime
http://www.dobreprogramy.pl/RSSOwl,Prog ... 12117.html

http://www.dobreprogramy.pl/RSSOwl,Prog ... 12117.html

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
andy11 ja juz nie wiem jak na tego edka patrzec. Niby spadki, ale wisimy na miesiecznym wsparciu. Cena sie pierdzieli z ciasnymi poziomami. Do tego wszystkiego mam pozycje na S z poziomu 1.2220 i nie mam pojecia co z nia zrobic. Sadzilem ze bedzie mocniejszy zjazd do okolo 1.2170, a tu jak zwykle klapa kiedy szukam wiecej niz 10pips.
Zamknalem to na +5pips. Nie wyglada pozytywnie wykres dla S w tym momencie.
Zamknalem to na +5pips. Nie wyglada pozytywnie wykres dla S w tym momencie.
"Zanim zareagujesz - pomyśl, zanim wydasz - zarób, zanim sie poddasz - spróbuj." Ernest Hemingway
MajorGC
hm..
pisalem ci zebys patrzyl na D1 i na H4 oraz na H1...
jak to pisalem bylo odbicie (poniedzialek ) na D1 zrobiona biala swieczka flaszywka poniewaz zobacz jaka byla nastepna na D1 czarna zakrywajaca i teraz zastanow sie jaka to formacja .... i jak nalezalo by zagrac ( widzac te 2 swiece zagrywka powina byc taka SS na polowie tej czarnej a S/L powyzej zamkniecia i czekac az wpadna SS.. gdybys tak zagral mialabys SS mniej wiecej po 1.2290 a cena teraz jest 1.2219 czyli na +70pipek i powinnes 60% pozycji zamknac na +50pipek a nastepne 20% pozycji np na +80pipek a ostatnie 20% npna +120pipek ..., tak powinna wygladac zagrywka na parze eur/usd)... ja wiem ze powiesz mi to po fakcie pisze ale ja tak gram...
pisalem wczesniej o eur/aud ...ja skasowalem +pipki i zamknalem z reki bo byly dane przede mna...
wcesniej pisalem tobie o zmianie interwialu.. ( mozesz mi wierzyc lub nie ale na niskich interwialach nawet zawodowcy czsami nie daja rady ... trzeba byc naprawde ogranym bardzo zebydac sobie rade (ze wzfgledu na szum sygnalow)....
hm..
jak to pisalem bylo odbicie (poniedzialek ) na D1 zrobiona biala swieczka flaszywka poniewaz zobacz jaka byla nastepna na D1 czarna zakrywajaca i teraz zastanow sie jaka to formacja .... i jak nalezalo by zagrac ( widzac te 2 swiece zagrywka powina byc taka SS na polowie tej czarnej a S/L powyzej zamkniecia i czekac az wpadna SS.. gdybys tak zagral mialabys SS mniej wiecej po 1.2290 a cena teraz jest 1.2219 czyli na +70pipek i powinnes 60% pozycji zamknac na +50pipek a nastepne 20% pozycji np na +80pipek a ostatnie 20% npna +120pipek ..., tak powinna wygladac zagrywka na parze eur/usd)... ja wiem ze powiesz mi to po fakcie pisze ale ja tak gram...
pisalem wczesniej o eur/aud ...ja skasowalem +pipki i zamknalem z reki bo byly dane przede mna...
wcesniej pisalem tobie o zmianie interwialu.. ( mozesz mi wierzyc lub nie ale na niskich interwialach nawet zawodowcy czsami nie daja rady ... trzeba byc naprawde ogranym bardzo zebydac sobie rade (ze wzfgledu na szum sygnalow)....
Wszystko to co piszesz biore pod uwage i naprawde zaczalem przerzucac sie na wyzsze interwaly, jednak po prawie 3ch latach korzystania w wiekszosci z M5 jest trudno tak z dnia na dzien zmienic nawyki.andy11 pisze:MajorGC
hm..
Druga sprawa ze bardzo duzo sygnalow mi umyka, bo nie jestem w stanie sledzic non stop wykresu. Praca daje mi komfort zerkniecia na wykres co powiedzmy 15min czasem 1h, a czesto w takim rozstrzale czasu jest po glownym ruchu.
D1 obserwuje i cos tam wylapuje z kierunkami, tylko wtedy mam powazny problem z wycelowaniem odpowiedniej pozycji do zajecia. I tu sie rodzi znowu problem z rodzajem strategii.
"Zanim zareagujesz - pomyśl, zanim wydasz - zarób, zanim sie poddasz - spróbuj." Ernest Hemingway
MajorGC
1) tu nie ma ze boli ... tylko musisz przejsc na wyzsze biorac nawet to ze pracujesz... i zaczniesz wtedy zarabiac....
2)jakich syganlow ...? chyba szumu....
3)napisalem ci w poprzednim poscie jak sie zajmuje pozycje na D1...
1) tu nie ma ze boli ... tylko musisz przejsc na wyzsze biorac nawet to ze pracujesz... i zaczniesz wtedy zarabiac....
2)jakich syganlow ...? chyba szumu....
3)napisalem ci w poprzednim poscie jak sie zajmuje pozycje na D1...