Z nedzy do pieniedzy ..:)

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
pedro
Maniak
Maniak

Re: Z nedzy do pieniedzy ..:)

Nieprzeczytany post autor: pedro »

andy11 pisze:wyrok Europejskiego Trybunalu Sprawiedliwosci w sprawie czy zasadny bedzie skupilosciowy spowodowal dalsze oslabienie edka.
oficjalny wyrok bedzie za pare miesiecy.
czyli ECB ma zielone swiatlo
to była informacja, którą należało powiązać ze sztywnym eurchf, i w ogóle z CHF ... dzień później, jebut uwolnili kurs wiedząc, że ecb nie ma innego wyjścia, a ich dwuletnie mega kosztowne utrzymywanie 1.20 będzie jeszcze droższe... ... informacja bezcenna, jak się okazało . . ; ) i teraz kwestia jest tego typu, że wszyscy wszystko mieli podane na tacy... pomyśl sobie, że wiedziałeś o tym, i miałeś prawie 24 godziny na reakcję : ) ... eh... yebane bankstery
pozdro Andy,
:564:
Jutro też jest dzień.
Trend is Your Friend... a setup Twoja stara!

Witam wszystkich serdecznie. Prawda jest taka, że trzeba być nieźle ukierunkowanym debilem, żeby zarobić milion dolarów. - A. Ostrowski

Awatar użytkownika
andy11
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: andy11 »

pedro pisze:
andy11 pisze:wyrok Europejskiego Trybunalu Sprawiedliwosci w sprawie czy zasadny bedzie skupilosciowy spowodowal dalsze oslabienie edka.
oficjalny wyrok bedzie za pare miesiecy.
czyli ECB ma zielone swiatlo
to była informacja, którą należało powiązać ze sztywnym eurchf, i w ogóle z CHF ... dzień później, jebut uwolnili kurs wiedząc, że ecb nie ma innego wyjścia, a ich dwuletnie mega kosztowne utrzymywanie 1.20 będzie jeszcze droższe... ... informacja bezcenna, jak się okazało . . ; ) i teraz kwestia jest tego typu, że wszyscy wszystko mieli podane na tacy... pomyśl sobie, że wiedziałeś o tym, i miałeś prawie 24 godziny na reakcję : ) ... eh... yebane bankstery
pozdro Andy,
:564:
wiesz kazdy musi sam nauczyc sie czytac miedzy wierszami, analizowac,kojarzac, wiazac informacje, wyciagac wnioski i podejmowac znaczace decyzje..... :mrgreen:
"...wyniki z przeszlosci wcale nie daja gwarancji zyskow w przyszlosci"...

Awatar użytkownika
pedro
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: pedro »

andy11 pisze:
wiesz kazdy musi sam nauczyc sie czytac miedzy wierszami, analizowac,kojarzac, wiazac informacje, wyciagac wnioski i podejmowac znaczace decyzje..... :mrgreen:
całe życie się uczymy ; ) ... miałeś shorta na echf? 8)
Jutro też jest dzień.
Trend is Your Friend... a setup Twoja stara!

Witam wszystkich serdecznie. Prawda jest taka, że trzeba być nieźle ukierunkowanym debilem, żeby zarobić milion dolarów. - A. Ostrowski

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: highend »

:D a co byście powiedzieli na jazdę na franku taką samą jak była tylko.... w drugą stronę ;)

S na CHF/PLN (target 3.7)
L na EUR/CHF (powrót na 1.2)

:D ;D :D w tym szaleństwie jest metoda. Jeśli umocnią edka po czwartku, to chf osłabnie (w końcu ujemne stopy to ma osłabnąć, buahaha). Z tym, że wtedy to już tak na spokojnie... choć kto wie co będzie po czwartku..
A indeksy wtedy nurek w dół (sp500 na pewno i dax chyba też), no i pary jenowe w dóóóóół nadal.

No ale póki co to DAX rośnie, a SP500 spada (nie dziwne - ucieczka kapitału z USA do EU na pompowanie daxa z racji QE na euro)..... a edka już widzą wszyscy (???) na 1.000 - 1.09, no cóż - wszyscy (???) też widzieli EUR/CHF na 1.2 lub wyżej :mrgreen:
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami

Adrianoforex
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Adrianoforex »

Teraz, po decyzji SNB rynek jest tak rozchwiany, że wszystko jest możliwe. Mocne odreagowanie w druga stronę również. Dlatego wskazana jest duża ostrożność przy zawieraniu transakcji. Radziłbym zmniejszyć volumen i nie zostawać z otwartymi pozycjami przed decyzjami, wystąpieniami. Jesteśmy daleko od poziomu równowagi. A jak widać zlecenia obronne czy nawet stop out nie zadziałały u większości brokerów.
http://www.forexfactory.com/adrianoforex?__r=4502#79

Jak z 10.000 zł zrobić 50.000 zł w ciągu 12 miesięcy. Troszkę forex, troszkę giełda wszystko w ramach jednego konta. Start 2.01.2015 r.

Awatar użytkownika
andy11
Maniak
Maniak

Adrianoforex pisze:Teraz, po decyzji SNB rynek jest tak rozchwiany, że wszystko jest możliwe. Mocne odreagowanie w druga stronę również. Dlatego wskazana jest duża ostrożność przy zawieraniu transakcji. Radziłbym zmniejszyć volumen i nie zostawać z otwartymi pozycjami przed decyzjami, wystąpieniami. Jesteśmy daleko od poziomu równowagi. A jak widać zlecenia obronne czy nawet stop out nie zadziałały u większości brokerów.
czy ja wiem czy rozchwiany.....raczej broki nie sa przygotowani na takie akcje (nie abym narzekal ale obilo mi sie o uszy ze zaczynaja myslec aby do takich sytuacji nie doszlo-wstrzymanie kwotowan,brak plynnosci,etc...)
wlasciwie to takie same akcje moga zrobic 22 i 29 stycznia...

Adrianoforex
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Adrianoforex »

andy11 pisze:
Adrianoforex pisze:Teraz, po decyzji SNB rynek jest tak rozchwiany, że wszystko jest możliwe. Mocne odreagowanie w druga stronę również. Dlatego wskazana jest duża ostrożność przy zawieraniu transakcji. Radziłbym zmniejszyć volumen i nie zostawać z otwartymi pozycjami przed decyzjami, wystąpieniami. Jesteśmy daleko od poziomu równowagi. A jak widać zlecenia obronne czy nawet stop out nie zadziałały u większości brokerów.
czy ja wiem czy rozchwiany.....raczej broki nie sa przygotowani na takie akcje (nie abym narzekal ale obilo mi sie o uszy ze zaczynaja myslec aby do takich sytuacji nie doszlo-wstrzymanie kwotowan,brak plynnosci,etc...)
wlasciwie to takie same akcje moga zrobic 22 i 29 stycznia...

Dokładnie. Teraz wszedłem na pocztę elektroniczną i od wszystkich brokerów gdzie mam konta (nawet te bez środków) dramatyczne komunikaty i tłumaczenia czemu wstrzymali itp. Ale co zrobić? Brokerzy mają problem. Bo co z tymi co na tych ruchach zarobiliby krocie? Jak ich potraktować? Przecież moga wystartować ze swoimi roszczeniami do sądu. I tutaj kłania się kwestia broker krajowy czy zagraniczny i sposób dochodzenia roszczeń
http://www.forexfactory.com/adrianoforex?__r=4502#79

Jak z 10.000 zł zrobić 50.000 zł w ciągu 12 miesięcy. Troszkę forex, troszkę giełda wszystko w ramach jednego konta. Start 2.01.2015 r.

Awatar użytkownika
andy11
Maniak
Maniak

a jakie to ma znaczenie czy brok krajowy czy zagraniczny...

Awatar użytkownika
andy11
Maniak
Maniak

Opcje (19.01.2015)
USDJPY: 114.00 (USD 400m) 117.00 (USD 600m) 118.50 (USD 390m)
EURUSD: 1.1700 (EUR 335m)
GBPUSD: 1.5340
USDCHF: 0.9160-70 (USD 800m)
AUDUSD: 0.7980 (AUD 450m) 0.8250 (AUD 325m)
NZDUSD: 0.7780 (NZD 200m) 0.7900 (NZD 221m)

psychologtlumu
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: psychologtlumu »

andy11 pisze:a jakie to ma znaczenie czy brok krajowy czy zagraniczny...

Jak pokazuje życie ma. Dochodzenie swoich praw w Polsce a gdzieś w raju podatkowym to dwa różne światy, dwie różne kategorie. Ja dzisiaj tutaj na forum poczytałem o numerze, które wykręciło CMC jednemu z naszych trejderów. I wydaje mi się, że dochodzenie swoich praw byłoby łatwiejsze i tańsze u nas. To samo tyczy gwarancji depozytów. Łatwiej jest gdy jesteś "grubym" graczem i mieszkasz tam. Inaczej sytuacja wygląda, gdy dysponujesz średnim bądź małym kapitałem i nie stać cię na zagraniczną pomoc prawną. Ale to oczywiście moje zdanie.

ODPOWIEDZ