Z nedzy do pieniedzy ..:)
Re: Z nedzy do pieniedzy ..:)
Wszedlem w ss na edku sl na gorka m15 tp otwarte zobaczymy
bez przesadyzmu, jesli cena jest blisko duzej opcji i jeszcze ktos chce sprzedac duza ilosc danej waluty i jescze jak wszysycy sie znaja to lina jest przeciagana w kierunku opcji i wszysycy sa zadowoleni oprocz detalu...Damfry pisze:Czyli to, że są jakieś opcje nic nie znaczy?
Z tego co widać to te ktosie liczą na odreagowanie, bo wszystkie są wystawione ponad cenę rynkową.
Chyba, że źle coś rozmuje
Opisywałeś gdzieś może znaczenie opcji dla rynku? albo znasz artykuł godny polecenia by się zapoznać z tematem?

"...wyniki z przeszlosci wcale nie daja gwarancji zyskow w przyszlosci"...
mam SS od poziomu 1.21Trader1 pisze:Wszedlem w ss na edku sl na gorka m15 tp otwarte zobaczymy
andy11 pisze:mam SS od poziomu 1.21Trader1 pisze:Wszedlem w ss na edku sl na gorka m15 tp otwarte zobaczymy
Ja jestem poczatkujacy

Pozamykalem - czekam na bui jak bedzie okazja bede sie ladowal - jak nie to stracilem okazje by przetrzymac to sell.
usd/jpy
publikowane dane z Ameryki spowodowaly spadek ceny z 120,745 do 119,80(na tym poziomie 50% fibo z wykresu H1)skad cena blyskawicznie odbila sie (obecnie 120,196) czy starczy bykom sily na dojscie ceny do dzisiejszych maximow na sesji Londynskiej...co prawda na wykresie H1ladny Pin Bar ale ale...na wykresie H4 jakby tak cena poszla do gory jeszcze godzine to tez byl by wyrysowany ladny Pinbar no ale totakie rozenie z fusow...
publikowane dane z Ameryki spowodowaly spadek ceny z 120,745 do 119,80(na tym poziomie 50% fibo z wykresu H1)skad cena blyskawicznie odbila sie (obecnie 120,196) czy starczy bykom sily na dojscie ceny do dzisiejszych maximow na sesji Londynskiej...co prawda na wykresie H1ladny Pin Bar ale ale...na wykresie H4 jakby tak cena poszla do gory jeszcze godzine to tez byl by wyrysowany ladny Pinbar no ale totakie rozenie z fusow...
A ja uważam, że nie warto chyba na opcje tracić czasuDamfry pisze:Czyli to, że są jakieś opcje nic nie znaczy? Z tego co widać to te ktosie liczą na odreagowanie, bo wszystkie są wystawione ponad cenę rynkową.
Chyba, że źle coś rozmuje
Opisywałeś gdzieś może znaczenie opcji dla rynku? albo znasz artykuł godny polecenia by się zapoznać z tematem?

Najlepiej grać co się widzi

„Istnieje różnica między znajomością drogi, a podążaniem nią” – Morfeusz
eur/usd
cena leci powoli ale leci , w styczniu beda 2 wazne wydarzenia oprocz normalnych danych
1.wybory 25 stycznia w Grecji
2.ogloszenie QE przez EBC
dlatego tez poziom 1.18 moze byc poziomem za slabym ale poziom 1.14 -1.08 wiem ze to duzy roztrzal ale cos trza zakladac...ale jak bedzie zobaczymy, dodam jeszcze ze $ w stycniu zawsze by mocny...
cena leci powoli ale leci , w styczniu beda 2 wazne wydarzenia oprocz normalnych danych
1.wybory 25 stycznia w Grecji
2.ogloszenie QE przez EBC
dlatego tez poziom 1.18 moze byc poziomem za slabym ale poziom 1.14 -1.08 wiem ze to duzy roztrzal ale cos trza zakladac...ale jak bedzie zobaczymy, dodam jeszcze ze $ w stycniu zawsze by mocny...
Moze tak ?
Andy czemu nie zamieszczasz zadnych screenow z tranzakcji ?
Andy czemu nie zamieszczasz zadnych screenow z tranzakcji ?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Myśleć i działać jak Goldman !
eur/usd
wykres MN
ta szara banada jak nazwles to strefa popytu zaczynajaca sie 1.12183 -1.07634, a zeby bylo smiesniej to na poziomie 1.12127 wypada 61,8% fiba wiec poziomy zaczynaja sie jakos zgadzac, tylko dodac do tego zdarzenia geopolityczne i newsy ekonomiczne i bedzie niezla jatka...
wykres MN
ta szara banada jak nazwles to strefa popytu zaczynajaca sie 1.12183 -1.07634, a zeby bylo smiesniej to na poziomie 1.12127 wypada 61,8% fiba wiec poziomy zaczynaja sie jakos zgadzac, tylko dodac do tego zdarzenia geopolityczne i newsy ekonomiczne i bedzie niezla jatka...