bo jak publikuja dane to wyskakuja cyfry ktore cos oznaczaja i ich interpretacja powduje ruch na cenie - jesli ten ruch jest szybszy niz publikacja tzn ze byl mocny przeciek ...Midas pisze:Ja też mam pytanko.. Bo jak są dane (np bezrobocie w stanach) to od razu cena robi ruch przeważnie, za to jak ktoś mówi - tzn jest konferencja to cena od razu nie zaczyna świrować. Czy to trzeba śledzić co oni mówią (jeśli tak to gdzie?) czy dopiero na koniec konferencji zaczyna się ruch (Jakoś nie znalazłem info ile trwają te konferencje) ?
Andy co myślisz o Eur/Aud? Jest mocny trend up, gdzie widisz najbliższe przystanki? Jak patrzę na wykres to 1.57 wydaje się najbliższym przystankiem - dołki na weekly + okrągła liczba.
No i Usd/jpy.. Zaczęli w dół spadać (mam SR mocny na 103.13). Uważasz, że to korekta tylko mała będzie czy może podwójny szczyt i zobaczymy dłuższy ruch w dół?
Pozdrawiam, Midas
jesli chodzi o konferencje to trzeba jej sluchac np. Mario ma konferencja i smuci caly czas cena wtedy stoi w miejscu az nagle palnie cos mocnego np. ze zrobi stopy ujemne to wtedy widac jak cena teleportuje sie....czyli wniosek prosty: konferencji slucha sie on-line
eur/aud - trend mocny poniewaz aud doluja maxymalnie ale niebawem bedzie dolek 0,8942 dzisiaj bylo 0,8982 (zatrzymalo sie na swieczce LL - patrzac na wykres D1 po lewej stronie

teraz cena puka w bardzo mocny SR 1.54795 wykres D1 jesli to przejdzie wejdzie w mocna strefe gora 1.73435 (widac to na MN) tam cena konsolidowala sie 4 lata...
ale jesli euro by mocno sie oslabialo aud wzmocnilo to SR bedzie na ostaniej swieczce HH 1.54319 jak to puscilo by to na nastepnej swieczce HH 1.50915 HH 1.50311
usd/jpy - para powiazana z nikeii, przeplywami ,obligacjami amerykanskimi, newsami
mocny SR 101.447 wczesniej 102.00