Sildra pisze:andy11 pisze:
5) robie tak czesto jak mam odpowiednia wielka pozycje i widze ze cena idzie w kierunku dobrym ( tzn 60% zamykam ,pozniej 20% i na koncu 20% - oczywiscie te wartosci mozna sobie samemu dostosowac...)
jakbys mial jakis pytania to pytaj smialo..
W zasadzie tu odpowiedziałeś na moją wątpliwość, a że tego aspektu nie widać w Twoim dzienniku to i zapytałem.
Te punkty nie wyjaśniają jednak aspektu MM. Jeśli tniesz pozycje zyskowne, a stratne lecą full na SL, to zabawa jest trudna. Chyba, że masz dobrą skuteczność (śledzę dziennik, ale to być może tylko część Twojego dorobku). No chyba, że pozycje stratne też tniesz przed dotarciem do SL.
1) dlaczego nie wyjasniaja..?
2) pokazalem iles stron wczesniej jak zarzadzac pozycja jak ja zamykac czesciowo...
3) czsami tak jest ze stratne leca na pelnym S/L ale co ja moge na to , nie jestem przeciez wrozka , dla mnie liczy sie abym zarabial pieniadze poniewaz z tego zyje...
4) Podaje na koniec tygodnia swoje podsumowanie , zawsze mozesz sobie przeliczyc jaka mam skutecznosc...( dane do tego masz)\
5) czasami tne pozycje stratne jak widze ze nie ma sensu dalej trzymac poniewaz wiele rzeczy w danym momencie sie zminilo i cena bedzie zawrac w przeciwnym kierunku to tne wtedy nie czekam i czesto blyskawicznie zajmuje pozycje odwrotna...
jak masz jakis pytania prosze smialo pytaj...
a w miare mozliwosci i wiedzy chetnie odpowiem..