Z nedzy do pieniedzy ..:)

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
andy11
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: andy11 »

andy11 pisze:SS eur/usd 1.25469, S/L 1.25649, TP 1.24269
pozycja zamknieta S/L zadzialal 1.25652 strata -18pipek

zagranie dobre, a pieprzony szwab pierdnal swoje madrosci i cena poszla w gore a ja stracilem 18 pipek. :twisted:
"...wyniki z przeszlosci wcale nie daja gwarancji zyskow w przyszlosci"...

Awatar użytkownika
klonmarcin
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: klonmarcin »

andy11 pisze:zagranie dobre, a pieprzony szwab pierdnal swoje madrosci i cena poszla w gore a ja stracilem 18 pipek.
Jestem tego samego zdania - ja też tutaj wtopiłem. :twisted:
Nie prowadzę szkoleń - nie sprzedaję sygnałów
No pain - No gain
Czas to pieniądz - ile jesteś w stanie go poświęcić?

https://www.youtube.com/watch?v=FLqQPZaiHvs

Rób to co kochasz, kochaj to co robisz, a nigdy nie będziesz musiał pracować...

Awatar użytkownika
andy11
Maniak
Maniak

klonmarcin pisze:
andy11 pisze:zagranie dobre, a pieprzony szwab pierdnal swoje madrosci i cena poszla w gore a ja stracilem 18 pipek.
Jestem tego samego zdania - ja też tutaj wtopiłem. :twisted:
no to trzeba teraz odebrac nasza krwawice...

Awatar użytkownika
Esco
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Esco »

Chyba czas już na "przystanek".

Andy11 jak myślisz?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
andy11
Maniak
Maniak

Esco pisze:Chyba czas już na "przystanek".

Andy11 jak myślisz?
Esco
widzisz jak to jest ta parka...
zagrywasz dobry trejd i wyskakuje krolik z kapelusza i to w dodatku niemiecki i cena robi momentalnie zwrot....
dlatego odpowiem tobie tak: wydarzen do 15 wrzesnia jest tak wiele ze cena bedzie tanczyc od ploteczki do ploteczki (dzisiaj byl tego przyklad)
cena moim zdaniem dojdzie do newralgicznego poziomu 1.25879 czyli ostaniego szczytu z 23.08 gdzie cena na D1 zrobila sobie HH , pokonanie tego poziomu i dodatkowe dopalacze w postaci pierdniec politykierow cena moze spokojnie zajsc na 1.2674 albo nawet 1.2747

wkleilem wyzej wydarzenia ktore beda mialy wysoki wplyw na cene ...

Awatar użytkownika
andy11
Maniak
Maniak

LL eur/usd 1.25544, S/L 1.25364, TP 1.26744

Awatar użytkownika
andy11
Maniak
Maniak

eur/usd H4

tak sobie patrze na wykres H4 i widze ze podczas tego ruchu wzrostowego tylko w nocy 00-04 zrobila sie swieczka LL a potem wspinaczka na gore, i zastanawiam sie sie czy na godz 20.00 nie zrobia swieczki HH...

jakie sa wasze przemyslenia ..?

Awatar użytkownika
klonmarcin
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: klonmarcin »

andy11 pisze:jakie sa wasze przemyslenia ..?
Ja myślę, że mogą dobić do 2589 - potem lekki spadek do 2535 i dojście do 2654.
Żeby na koniec miesiąca zrobić ładną świeczkę MN wzrostową - wyrównującą się z high poprzednich dwóch MN.

Ale rynek i tak zrobi swoje :wink:
Nie prowadzę szkoleń - nie sprzedaję sygnałów
No pain - No gain
Czas to pieniądz - ile jesteś w stanie go poświęcić?

https://www.youtube.com/watch?v=FLqQPZaiHvs

Rób to co kochasz, kochaj to co robisz, a nigdy nie będziesz musiał pracować...

Awatar użytkownika
andy11
Maniak
Maniak

klonmarcin pisze:
andy11 pisze:jakie sa wasze przemyslenia ..?
Ja myślę, że mogą dobić do 2589 - potem lekki spadek do 2535 i dojście do 2654.
Żeby na koniec miesiąca zrobić ładną świeczkę MN wzrostową - wyrównującą się z high poprzednich dwóch MN.

Ale rynek i tak zrobi swoje :wink:
ale te 1.2587/89 to HH na D1 i co cena miala by zrobic podwojny szczyt...?

a nie lepiej bylo bygdyby cena p0okonala ten szczyt i zatrzymala sie na 1.26238 do nastepnych wydarzen..?

tymczasame cena siedzi na tym 1.25608 (swieczka HH z godziny 11.00) wykres H1.... cena lekko przekracza ten poziom i powraca...

Awatar użytkownika
andy11
Maniak
Maniak

andy11 pisze:
andy11 pisze: Wydarzenia 27 - 31 sierpnia ktore moga wplynac na cene metali / surowcow / walut

W ciagu ostatniego tygodnia ceny metali rosly w gore po wypowiedziach ze FOMC bedzie stymulowac gospodarke w Ameryce. Euro rowniez wzroslo w stosunku do dolara. Natomiast ropa miala nieznaczne ruchy cenwe.

Moje pytanie jest takie:

/b] Czy zloto i Euro nadal bedzie kontynuowac ruch ceny w gore w nadchodzacym tygodniu..? [/b]

W nadchodzacym tygodniu przemowienia waznych osob (Pan Bernanke,Pan Draghi, Pani Lagarde) , oraz publikowane raporty (ameryka/sprzedaz domow, amerykanski raport zaufania, wloska aukcja obigacji,amerykanski PKB za 2Q, chinski PMI, kanadyjski PKB,etc) beda mialy wplyw na zachownaie cen metali/surowcow i walut

1)Poniedzialek 27 sierpnia 8.00 / Nemiecy - Index Cen Importu

2)Poniedzialek 27 sierpnia 10.00/ Niemcy - zaufanie przeds. (ten raport pokazuje zmiany / w ujeciu miesiecznym koniuktury w Niemczech. W ostanim rapocie z lipca 2012 index spadl z 105,3 do 103,3 ,jesli tren nadal utrzyma sie spadkowo to moze miec negatywny wplyw na cene Euro.

2)Poniedzialek 27 sierpnia 18.15/ Ameryka / czlonek FMOC wyglosi przemowienie w Cleveland o prognozie gospodarczej i polityce pienieznej
3) Wtorek 28 sierpnia 8.00 / Niemcy -nastawienie konsumentow jesli raport bedzie dodatni to moze miec pozytywny wplyw na cene Euro

4) Wtorek 28 sierpnia 10.00/ Euroland- M3 ,M1 ,pozyczki dla sektora prywatnego. wpoprzednim raporcie (za czerwiec) , roczna stopa wzrostu M3 wzrosla do 3,2%,a M1 do 3.5% , natomiast roczna stopa kredytow dla sektora prywatnego spadla do 0,2%, moim zdaniem ten raport moze miec wlyw na cene euro/usd

5) Wtorek 28 sierpnia 16.00/ Ameryka - zaufanie konsumentow

Obrazek

Uploaded with ImageShack.us

6)Sroda 29 sierpnia 9.00 / Szwajcaria - KOF - ten raport przedstawia perspektywe szwajcarskiej gospodarki w najblizszych miesiacach. Poprzedni raport pokazywal ze szwajcarska gospodarka zmierza w kierunku ekspansji w 2012 r

7) Sroda 29 sierpnia 14.00 / Niemcy - Index konsumenta

8) Sroda 29 sierpnia 14.30 / Ameryka - 2 oszacowanie PKB. we wstepnym szacunku PKB Ameryki w Q2 wzroslo o 1.5% a w Q1 2%., to pokazuje spadek tempa wzrostu PKB w Ameryce. Jezeli bedzie duza zmiana wzrostu od pierwszego do drugiego oszqacowania to moze miec wplyw nie tylko na dolara ale takze na surowce, co smiesniejsze moze to rowniez wplynac na czlonkow FOMC ( w nastepnym miesiacu bedzie spotkanie czlonkow FOMC)

9)
Sroda 29 sierpnia 16.00 / Amryka - sprzedaz domkow. ten raport bedzie bedie pokazywac sprzedaz domkow w miesiacu lipiec 2012. w ostatnim raporcie sprzedazy domkow index spadl o 1.4% (m-m). te dane sa kolejnym waznym wskaznikiem ktory pokazuje prawdziwy rynek nieruchomosci w Ameryce, ( w zeszlym tygodniu podano wyniki sprzedazy mieszkan) spadek moze dolara oslabic...

10)Sroda 29 sierpnia 16.30/ Ameryka - zapasy ropy EIA (Energy Information Administration) opublikuje cotygodniowy raport na temat zapasow ropy w ameryce ( raport dotyczy tygodnia konczacego sie 24 sierpnia ) w raporcie tygodniowym (17 sierpnia ) zapasy ropy spadly

ODPOWIEDZ