pozycja zamknieta S/L zadzialal 1.25652 strata -18pipekandy11 pisze:SS eur/usd 1.25469, S/L 1.25649, TP 1.24269
zagranie dobre, a pieprzony szwab pierdnal swoje madrosci i cena poszla w gore a ja stracilem 18 pipek.

Jestem tego samego zdania - ja też tutaj wtopiłem.andy11 pisze:zagranie dobre, a pieprzony szwab pierdnal swoje madrosci i cena poszla w gore a ja stracilem 18 pipek.
no to trzeba teraz odebrac nasza krwawice...klonmarcin pisze:Jestem tego samego zdania - ja też tutaj wtopiłem.andy11 pisze:zagranie dobre, a pieprzony szwab pierdnal swoje madrosci i cena poszla w gore a ja stracilem 18 pipek.
EscoEsco pisze:Chyba czas już na "przystanek".
Andy11 jak myślisz?
Ja myślę, że mogą dobić do 2589 - potem lekki spadek do 2535 i dojście do 2654.andy11 pisze:jakie sa wasze przemyslenia ..?
ale te 1.2587/89 to HH na D1 i co cena miala by zrobic podwojny szczyt...?klonmarcin pisze:Ja myślę, że mogą dobić do 2589 - potem lekki spadek do 2535 i dojście do 2654.andy11 pisze:jakie sa wasze przemyslenia ..?
Żeby na koniec miesiąca zrobić ładną świeczkę MN wzrostową - wyrównującą się z high poprzednich dwóch MN.
Ale rynek i tak zrobi swoje
andy11 pisze:3) Wtorek 28 sierpnia 8.00 / Niemcy -nastawienie konsumentow jesli raport bedzie dodatni to moze miec pozytywny wplyw na cene Euroandy11 pisze: Wydarzenia 27 - 31 sierpnia ktore moga wplynac na cene metali / surowcow / walut
W ciagu ostatniego tygodnia ceny metali rosly w gore po wypowiedziach ze FOMC bedzie stymulowac gospodarke w Ameryce. Euro rowniez wzroslo w stosunku do dolara. Natomiast ropa miala nieznaczne ruchy cenwe.
Moje pytanie jest takie:
/b] Czy zloto i Euro nadal bedzie kontynuowac ruch ceny w gore w nadchodzacym tygodniu..? [/b]
W nadchodzacym tygodniu przemowienia waznych osob (Pan Bernanke,Pan Draghi, Pani Lagarde) , oraz publikowane raporty (ameryka/sprzedaz domow, amerykanski raport zaufania, wloska aukcja obigacji,amerykanski PKB za 2Q, chinski PMI, kanadyjski PKB,etc) beda mialy wplyw na zachownaie cen metali/surowcow i walut
1)Poniedzialek 27 sierpnia 8.00 / Nemiecy - Index Cen Importu
2)Poniedzialek 27 sierpnia 10.00/ Niemcy - zaufanie przeds. (ten raport pokazuje zmiany / w ujeciu miesiecznym koniuktury w Niemczech. W ostanim rapocie z lipca 2012 index spadl z 105,3 do 103,3 ,jesli tren nadal utrzyma sie spadkowo to moze miec negatywny wplyw na cene Euro.
2)Poniedzialek 27 sierpnia 18.15/ Ameryka / czlonek FMOC wyglosi przemowienie w Cleveland o prognozie gospodarczej i polityce pienieznej
4) Wtorek 28 sierpnia 10.00/ Euroland- M3 ,M1 ,pozyczki dla sektora prywatnego. wpoprzednim raporcie (za czerwiec) , roczna stopa wzrostu M3 wzrosla do 3,2%,a M1 do 3.5% , natomiast roczna stopa kredytow dla sektora prywatnego spadla do 0,2%, moim zdaniem ten raport moze miec wlyw na cene euro/usd
5) Wtorek 28 sierpnia 16.00/ Ameryka - zaufanie konsumentow
Uploaded with ImageShack.us