Z kapitanem Jack'iem na zmanipulowanych wodach

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
irmentruda
Maniak
Maniak

Re: Z kapitanem Jack'iem na zmanipulowanych wodach

Nieprzeczytany post autor: irmentruda »

Siedze juz z minimalna na nzdcad do gory.

Patryś
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Patryś »

Też bym się czaił na l-ke w okolicach 0,65950 myślimy tak samo ;)

Chociaż chętniej zobaczyłbym teraz odbicie do góry w okolice zaznaczonej na niebiesko kresk (0.70800) i i walnąłbym tam shorta (oczywiście z interwału maks M15). Na H1 widać że to był kilkukrotnie dokładnie respektowany poziom, powinien dać pare pipsów.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

eresz
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: eresz »

Patryś, nie masz pinów na h4, porównaj mój screen... ?!?

http://forex-nawigator.biz/forum/resources/file/130675

Patryś
Gaduła
Gaduła

No nie, mam u brokera jakieś kompletnie porąbane godziny tworzenia się świeczek (strefa czasowa Londyn + 2h...) więc u mnie wygląda to inaczej niż u wszystkich.
A czemu piszesz o tych pinach? One są dla Ciebie w jakiś sposób ważne?

eresz
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: eresz »

Patryś pisze: A czemu piszesz o tych pinach? One są dla Ciebie w jakiś sposób ważne?
Pin to fałszywe wybicie z natychmiastowym powrotem, idealny przykład manipulacji.

Patryś
Gaduła
Gaduła

I jak je odczytywać? Moze powiesz coś więcej, bo ja dotychczas zwracałem uwagę na piny tylko na s i r? :p

maccyw
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: maccyw »

Wiem że tu miałem nie wchodzić, ale już wiem że depo 100% nie będzie. Nie, jednak się nie da wystarczy że te ciule robią przez 3 dni z rzędu zajebistą akumulacje. Koniec miesiąca + o 20:00 będzie FOMC z USA.

I mogę Wam powiedzieć już teraz co się wydarzy. GBP/USD eksplozja do góry, EUR/USD to samo, USD/CHF dół.
Generalnie dane przewidziane na 20:00 dnia dzisiejszego osłabią dolara. Nie wiem na jak długo, może zrobią krótki wystrzał tak jak dzisiaj na o 3:30 na AUD/USD albo zmienią kierunek rynku na dłużej. To co robią teraz to jest jedna wielka akumulacja, praktycznie dla każdej pary powiązanej z USD.

Dla GBP/USD myślę, że poziom 1.3300 jest spokojnie do osiągnięcia wskutek FOMC. Będą teraz miotać skurwysynki graczami tam i spowrotem aż do godziny "0". Za coś takiego powinien być wyrok.

Poziom dla USD/CHF 0.9880 też spokojnie do osiągnięcia po 20:00.

Natomiast nie wiem co zrobią po tym jak osiągną powyższe poziomy - mogą w ich okolicach zawrócić lub iść dalej ale to już po akumulacji.

A i niektórzy zauważzyli zapewne jak pociskałem na tym forum na CJa. Mamy USD/CHF, wykres Daily. Co mamy przed tą zajebiście wzrostową świeczką z wczoraj ? 4 x świeczki z pinami. I co ? I w sumie nic, wybicie do góry. Jasne, możemy to sobie tłumaczyć że zareklamowali Long a dzisiaj polecą Short. Tylko w takim razie jaki sens ma strategia polegająca na szukaniu pinów ? :)

irmentruda
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: irmentruda »

Kiedy nauczycie sie, ze piny obok siebie to zwykla konsolidacja? Zmiencie sobie momenty rysowania swiec i bedziecie miec naprzemienne marubozu albo piny w druga strone.

maccyw
Gaduła
Gaduła

Konsolidacja, akumulacja, whatever :)

Ja tylko wskazuje na kolejny nielogiczny i nie mający żadnego przełożenia na zysk pomysł od CJ dotyczący pinów. Według niego bowiem piny wskazują że doszło do wciągnięcia detalistów w złe pozycje i oznacza odwrócenie. No to ja się po przykładzie widocznym na USD/CHF zapytam - czyżby ?

maccyw
Gaduła
Gaduła

I ruszyli... co prawda nie wystrzelili tak jak przypuszczałem ale że zrobią to co pisałem jest wręcz pewne :)

Obrazek
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

ODPOWIEDZ