Z kapitanem Jack'iem na zmanipulowanych wodach

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Cblondyn
Fanatyk
Fanatyk

Re: Z kapitanem Jack'iem na zmanipulowanych wodach

Nieprzeczytany post autor: Cblondyn »

as28 pisze:ale dziś fox jest nieuczciwy,
spread lata jak ta lala,
no cóż on układa karty w tej ustawionej grze
Ja się chciałem spytać jakiej narodowości jest ten Super LIS. Bo pewnie z jakiegoś kraju/kontynentu pochodzi? Kiedyś ludzie pierwotni jak czegoś nie rozumieli to stworzyli Boga, który to wszystko może i o wszystkim decyduje. Widze pewną analogie.
Na koniec kluczowe pytanie do autora dziennika. Kolega sugeruje do głębszego zapoznania się z tajnikami strategii. To rodzi się pytanie - czy warto? Bo może się okazać, że to zwykłe dyrdymały i czas poświęcony to czas stracony.

Awatar użytkownika
as28
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: as28 »

Cblondyn pisze:
as28 pisze:ale dziś fox jest nieuczciwy,
spread lata jak ta lala,
no cóż on układa karty w tej ustawionej grze
Ja się chciałem spytać jakiej narodowości jest ten Super LIS. Bo pewnie z jakiegoś kraju/kontynentu pochodzi? Kiedyś ludzie pierwotni jak czegoś nie rozumieli to stworzyli Boga, który to wszystko może i o wszystkim decyduje. Widze pewną analogie.
Na koniec kluczowe pytanie do autora dziennika. Kolega sugeruje do głębszego zapoznania się z tajnikami strategii. To rodzi się pytanie - czy warto? Bo może się okazać, że to zwykłe dyrdymały i czas poświęcony to czas stracony.
są takie pewne teorie, ośmieszane przez strasznie "mądre media", zapewne słyszałeś: światowy rząd, nowy porządek świata NWO, ale to pewnie tylko bzdury,

wiele ludzi, jak to mówisz traci życie licząc na nagrodę po drugiej stronie,
jeżeli nie chce się tracić czasu na te dyrdymały poszukaj sobie czegoś innego,
co będzie dla ciebie bardziej wartościowe.
Lepszy 3 dni studiowania Steva Mauro niż 3 lata CJ.
Szukaj darmowych kursów w necie aby zrozumieć dzienną manipulację.

Awatar użytkownika
DavidFx
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: DavidFx »

Obrazek

:D
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
AIM FOR THE IMPOSSIBLE!

maccyw
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: maccyw »

Cblondyn pisze: Ja się chciałem spytać jakiej narodowości jest ten Super LIS. Bo pewnie z jakiegoś kraju/kontynentu pochodzi? Kiedyś ludzie pierwotni jak czegoś nie rozumieli to stworzyli Boga, który to wszystko może i o wszystkim decyduje. Widze pewną analogie.
Super LIS to według CJa banki. Lisy z kolei to źli brokerzy którzy manipulują forexem tworząc raz to 3 levele do góry a raz w dół, a my mamy podązać za levelami.

Z kolei CJ to pewien amerykanin z West Virgini który przez 36 lat (jak sam twierdzi) był na forexie poszukiwaczem skutecznej metody po czym jak ją już znalazł to pograł 3-4 lata po to by w ogóle z forexu zrezygnować :D To coś jakby Solorz Żak oddał nagle za bezcen Polkomtela...bo tak.

Szczerze ? To nie dyrdymały tylko najdurniejsze z durnych głupot jakiekolwiek i kiedykolwiek czytałem. Owszem forex może być (i zapewne jest) manipulowany przez dużych graczy (nie wiem jedynie co w tym odkrywczego) ale bynajmniej nie porusza się żadnymi levelami. Forex podąża trendami co już od dawna jest wiadome. Osobiście testowałem od listopada metode (jakże to wspaniałą) proroka vel Boga forexu CJa i ona nie działa jakby się do niej nie zabrać. Strata czasu (a jak grasz na live - pieniędzy i czasu).

Facet jest amatorem forexu, na FF go wyśmiali, strzelił focha i sobie poszedł (pewnie dlatego że nie mógł blokować osób które krytykują jego metodę co z uwielbieniem robi na stevehoopwood banując wszystkich którzy ośmielą się krytykować jego metodę).

Ostatnio na stevehoopwood pojawił się niejaki Angat który podążał za CJem juz od pierwszego postu na stevehoopwood. Po tym jak go kilka osób wypytywało czy zarobił coś grając metodą CJ bo był w tym od samego końca odpowiedział że nie zarobił, ale ta metoda w istocie jest genialna tylko mu zabrakło samodyscypliny więc wziął się za biznes internetowy :D

W zasadzie brak jest jakichkolwiek przesłanek ku temu aby to co powiedział CJ miało jakikolwiek sens, może i miał ale w long runie jak widać się nie sprawdziło. Nikt na tym forum nie zarobił żadnych sensowniejszych pieniędzy grając jego metodą, nikt na tym forum nie utrzymuje się grając jego metodą - chyba że jestem w błędzie ? Jedyną osobą która ogarniała to co pisał CJ to był Sympathy, chociaż wiele w tym wszystkim było Sympathego niźli CJa

Dla osób które wciąz uznają CJa za swojego kapłana - zapraszam na H1 na EUR/USD - czyżbyśmy mieli już 4 levele za sobą ? Będzie 5-ty ? A może i nawet 6-ty ? Ile leveli jeszcze przed nami zanim rynek postanowi pójść na południe ?

Ile to już mamy leveli na GBP/CAD interwał H1 ? 1, 2, 5 ?

Zapraszam również na EUR/GBP ponownie interwał H1, czyżby 6 leveli ?

Dla mnie CJ to koleś który chciał być forexowym celebrytą a to, że ludzie zazwyczaj są w stanie uwierzyć w nawet najdurniejsze pierdoły (ba, sam nie jestem lepszy, również uwierzyłem ale z CJ owej głupoty na szczęście się już wyleczyłem) no to mu pykło.

Jedna rada - jeżeli chcecie robić jakiekolwiek pieniądze na forexie sprawdzajcie sobie główny trend na H4 (po potwierdzeniu na H1) sprawdzajcie na M15 jak się zachowuje kurs gdy dochodzi do linii trendu widocznego na H4 (ewentualnie H1) i zagrywajcie na odbicia. Proste, skuteczne, wymyślone chyba już wieki temu a działające po dzisiejszy dzień.

Awatar użytkownika
as28
Maniak
Maniak

maccyw pisze:Super LIS to według CJa banki. Lisy z kolei to źli brokerzy którzy manipulują forexem tworząc raz to 3 levele do góry a raz w dół, a my mamy podązać za levelami.

Z kolei CJ to pewien amerykanin z West Virgini który przez 36 lat (jak sam twierdzi) był na forexie poszukiwaczem skutecznej metody po czym jak ją już znalazł to pograł 3-4 lata po to by w ogóle z forexu zrezygnować :D To coś jakby Solorz Żak oddał nagle za bezcen Polkomtela...bo tak.

Szczerze ? To nie dyrdymały tylko najdurniejsze z durnych głupot jakiekolwiek i kiedykolwiek czytałem. Owszem forex może być (i zapewne jest) manipulowany przez dużych graczy (nie wiem jedynie co w tym odkrywczego) ale bynajmniej nie porusza się żadnymi levelami. Forex podąża trendami co już od dawna jest wiadome. Osobiście testowałem od listopada metode (jakże to wspaniałą) proroka vel Boga forexu CJa i ona nie działa jakby się do niej nie zabrać. Strata czasu (a jak grasz na live - pieniędzy i czasu).

Facet jest amatorem forexu, na FF go wyśmiali, strzelił focha i sobie poszedł (pewnie dlatego że nie mógł blokować osób które krytykują jego metodę co z uwielbieniem robi na stevehoopwood banując wszystkich którzy ośmielą się krytykować jego metodę).

Ostatnio na stevehoopwood pojawił się niejaki Angat który podążał za CJem juz od pierwszego postu na stevehoopwood. Po tym jak go kilka osób wypytywało czy zarobił coś grając metodą CJ bo był w tym od samego końca odpowiedział że nie zarobił, ale ta metoda w istocie jest genialna tylko mu zabrakło samodyscypliny więc wziął się za biznes internetowy :D

W zasadzie brak jest jakichkolwiek przesłanek ku temu aby to co powiedział CJ miało jakikolwiek sens, może i miał ale w long runie jak widać się nie sprawdziło. Nikt na tym forum nie zarobił żadnych sensowniejszych pieniędzy grając jego metodą, nikt na tym forum nie utrzymuje się grając jego metodą - chyba że jestem w błędzie ? Jedyną osobą która ogarniała to co pisał CJ to był Sympathy, chociaż wiele w tym wszystkim było Sympathego niźli CJa

Dla osób które wciąz uznają CJa za swojego kapłana - zapraszam na H1 na EUR/USD - czyżbyśmy mieli już 4 levele za sobą ? Będzie 5-ty ? A może i nawet 6-ty ? Ile leveli jeszcze przed nami zanim rynek postanowi pójść na południe ?

Ile to już mamy leveli na GBP/CAD interwał H1 ? 1, 2, 5 ?

Zapraszam również na EUR/GBP ponownie interwał H1, czyżby 6 leveli ?

Dla mnie CJ to koleś który chciał być forexowym celebrytą a to, że ludzie zazwyczaj są w stanie uwierzyć w nawet najdurniejsze pierdoły (ba, sam nie jestem lepszy, również uwierzyłem ale z CJ owej głupoty na szczęście się już wyleczyłem) no to mu pykło.

Jedna rada - jeżeli chcecie robić jakiekolwiek pieniądze na forexie sprawdzajcie sobie główny trend na H4 (po potwierdzeniu na H1) sprawdzajcie na M15 jak się zachowuje kurs gdy dochodzi do linii trendu widocznego na H4 (ewentualnie H1) i zagrywajcie na odbicia. Proste, skuteczne, wymyślone chyba już wieki temu a działające po dzisiejszy dzień.
ok dzięki za twoje przemyślenia,
teraz zajmij się tworzeniem własnego wątku,
według zasad które podałeś
Ostatnio zmieniony 08 kwie 2016, 08:47 przez as28, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
as28
Maniak
Maniak

nie ma precyzyjnych metod CJ,
podał on tylko metodologię i to co zauważył na rynku,
podał to w sposób nie do końca jasny i precyzyjny,
mógł to zrobić lepiej,
ja bawię się z tym forum CJ od roku,
i pozwala mi ono lepiej zrozumieć co jest na tym rynku grane,
i tak na podanym ostatnio wykresie nie udało mi się dobrze zlokalizować levelu 3, a nawet pojawił się level 4,
ale...
sama wiedza że w tych rejonach fox kończy pozwoliła mi nie dać się podpuścić że Dow Jones będzie rósł na nowe szczyty i zarobić na wszystkich posiadanych pozycjach, teraz ten indeks zakończył fazy wzrostu i powinien spadać,
gdybym grał trend to byłby cały czas wzrostowy, z teorii CJ widzę tam okres spadków,

co do czepiania się że liczba leveli może być różna, a czy CJ tak nie pisał, to jest globalna wskazówka, i musi zostać potwierdzona przeładowaniem przez foxa pozycji w odwrotną stronę,
tego bezpośrednio nie zobaczymy, ale możemy zobaczyć okres SH, wycinania graczy i pinów, RRT i itd. ,
obserwacja zachowań foxa jest na fx dość trudna i jest subtelną sztuką, ale mnie to nie dziwi,

dla mnie fox to elektroniczny algorytm dużych banków który zagrywa równe scenariusze w zależności od posiadanych pozycji, nie mogą to być takie same zagrania bo różnie zachowują się gracze na rynku,
ale jest to grupa zagrań w zależności od tego ilu graczy jest/pozostaje ze swoimi pozycjami, na jakich poziomach mają pozycje, na jakich ustawiają SL (to ma mniejsze znaczenie ale często tylko dlatego cena przebija pewne poziomy i zaraz wraca).

Obserwując foxa próbujemy odkryć, w którą stronę ma on pozycje, przy czym fox może mieć zakumulowane długie i krótkie pozycje i może rozładowywać jedne z w określonym zakresie wahań kursów i grać gwałtownie drugie.

Fox to nie brokerzy, fox to główni dostawcy płynności.
Brokerzy "krzaki" mogą nawet nie być na rynku, tylko żerować na tym że większość graczy traci, a więc wcześniejszej czy później wyczyści konto.

pim
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: pim »

as28 pisze:nie ma precyzyjnych metod CJ,
podał on tylko metodologię i to co zauważył na rynku,
podał to w sposób nie do końca jasny i precyzyjny,
mógł to zrobić lepiej,
ja bawię się z tym forum CJ od roku,
i pozwala mi ono lepiej zrozumieć co jest na tym rynku grane,
i tak na podanym ostatnio wykresie nie udało mi się dobrze zlokalizować levelu 3, a nawet pojawił się level 4,
ale...
sama wiedza że w tych rejonach fox kończy pozwoliła mi nie dać się podpuścić że Dow Jones będzie rósł na nowe szczyty i zarobić na wszystkich posiadanych pozycjach, teraz ten indeks zakończył fazy wzrostu i powinien spadać,
gdybym grał trend to byłby cały czas wzrostowy, z teorii CJ widzę tam okres spadków,

co do czepiania się że liczba leveli może być różna, a czy CJ tak nie pisał, to jest globalna wskazówka, i musi zostać potwierdzona przeładowaniem przez foxa pozycji w odwrotną stronę,
tego bezpośrednio nie zobaczymy, ale możemy zobaczyć okres SH, wycinania graczy i pinów, RRT i itd. ,
obserwacja zachowań foxa jest na fx dość trudna i jest subtelną sztuką, ale mnie to nie dziwi,

dla mnie fox to elektroniczny algorytm dużych banków który zagrywa równe scenariusze w zależności od posiadanych pozycji, nie mogą to być takie same zagrania bo różnie zachowują się gracze na rynku,
ale jest to grupa zagrań w zależności od tego ilu graczy jest/pozostaje ze swoimi pozycjami, na jakich poziomach mają pozycje, na jakich ustawiają SL (to ma mniejsze znaczenie ale często tylko dlatego cena przebija pewne poziomy i zaraz wraca).

Obserwując foxa próbujemy odkryć, w którą stronę ma on pozycje, przy czym fox może mieć zakumulowane długie i krótkie pozycje i może rozładowywać jedne z w określonym zakresie wahań kursów i grać gwałtownie drugie.

Fox to nie brokerzy, fox to główni dostawcy płynności.
Brokerzy "krzaki" mogą nawet nie być na rynku, tylko żerować na tym że większość graczy traci, a więc wcześniejszej czy później wyczyści konto.

Hej, dokładnie tak samo myślę przy czym liczenie leveli 1-2-3 to tylko pewien sposób na zobrazowanie tego co CJ chciał przekazać.

Jest jeszcze w necie miejsce gdzie jest to opisane w inny sposób przez inną osobę i to 2 lata przed tym jak CJ zaczął pisać na Steevhopwood.

Apropo moderacji na forum Steva, sam byłem świadkiem kiedy ktoś odpisał w bardzo mocny sposób co myśli... ja odpisałem na jego komentarz po czym Steev usunął oba.. i słusznie bo nie chodzi o "zamykanie gęby" tylko silną moderacją i utrzymanie wątku bez zbędnych poza tematycznych "wycieczek".

Co do algorytmów... coś Wam pokażę, od dłuższego już czasu wbrew temu co pisze CJ ćwiczę oczy na wykresach M1 i o to co widzę:

To jest nocne notowanie DAXa w sesji azjatyckiej, warto zauważyć że nikt normalny nie gra w tym czasie bo spread za duży a po za tym większość brokerów nie udostępnia notowań... jeśli tak to sami zobaczcie jak pracuje "lisi" algorytm:
2016-03-10___11_12_31.png
Przyjrzyjcie się dokładnie na waszych platformach jak to wygląda.

Ja takie schematy które CJ opisuje widzę co jakiś czas i z powodzeniem na tym gram:
2016-03-21___12_04_00.png
2016-03-24___09_09_37 (1).png

pim
Gaduła
Gaduła

A przy okazji zauważyłem pewną charakterystyczną rzecz w jaki te algorytmy pracują, kiedy rozciągniemy fibo na pierwszym "levelu" od rozpoczęcia impulsu do końca pierwszych 3 "pushy" to koniec całego układu 1-2-3 wypada na zewnętrznym zniesieniu 261.8

Jeśli ten poziom pokrywa się z jakimś poprzeenim SR , High/Low itp. to mamy precyzyjnie określony punkt wejścia... czekam na M lub W i wchodzę przy duzym R:R.
[DAX30]_M1_2016-03-22_10-43-02.gif

Zauważyłem że układ jest tym lepszy im lepsza jest reakcja na poziom 161.8 fibo.

Niby nic takiego ale to dokładnie pokazuje mi jak działają algorytmy.
2016-03-21___16_25_45.png
DE30_M1_2016-03-22_10-28-03.gif

Awatar użytkownika
as28
Maniak
Maniak

pim pisze:
Nic takiego :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
To jest po prostu genialne spostrzeżenie :roll:
Oczywiście będę testować.

Na jakiej platformie rysujesz wykresy?

pim
Gaduła
Gaduła

as28 pisze:
pim pisze:
Nic takiego :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
To jest po prostu genialne spostrzeżenie :roll:
Oczywiście będę testować.

Na jakiej platformie rysujesz wykresy?

Hehe.. gwarantuje że czasami włosy Ci się zjeżą :D
Próbuję to jakoś ogarnąć w większą całość , sam zauważysz że pojedyńcze małe falki z M1 tworzą jedną wiekszą falę na M15 a jej rozwinięcie to kolejna duża fala... to się tak rozwija od M1 do coraz wyższych TFów... lecza czasmi kiedy już ułożę wszystko w jedną kupę nagle wszystko w jednym ruchu się kaszani albo ruch powrotny "zanika" lub jest "gnieciony" w miejscu.. po czym algorytmy dalej walą w górę kolejne idealne levele. To jest coś co nas gubi na dużych TFach.

Zaobserwowałem że najwyraźniej widać to na DAX, USDCAD, EURAUD, EURGBP, ... przy czym na DAX idealnie wiadac na M1 a na innych parach raczej trzeba szukać od M5.

Takie ćwicznie na M1 bardzo szybko "uczy" oczy .... szybko się zorientujesz że taki układ zaczynający się od W 1-2-3-M wcale nie generuje silnego układu w dół M-1-2-3. W trendzie wzrostowym układy 1-2-3 spadkowe są niejako "ściskane" - nie trzymają sie kupy i przykładanie fibo nic nie daje.

Jeszcze jedna rzecz, kiedy poszczególne układy nałożą się na siebie to wtedy najczęściej cena stoi w miejscu i robi ruchy całkowicie "przypadkowe", na wyższych TFach wygląda jak typowy SH.

Genralenie na M1 łatwo się nauczyć, to nie żaden szum tylko precyzyjnie ułożony algorytm... chyba walka z nim skazana jest na porażkę ale zawsze możemy spórbować go "rozkodować" ;-) a przynajmniej kilka jego typowych zachowań.

Najlepsze jest kiedy widać jak tworzy się układ na dole typowe W potem 1 -2 -3 i ewidentnie widać że algorytm miał dojść w 3 pushu do poprzedniego High lub strefy SD, niby sie już odwraca i nagle jeb... jenda lub 2 szpilki w górę idealnie w zniesienie 261.8 i dopiero odwrót... fajnie się to ogląda :D

Potestuj i wrzuć jakieś screeny może coś wspólnie wymyslimy :-)

Aaa.... o tym opwiada Bryce Gilmoor a także Mieczysław Siduek w swoich wystąpieniach na TJSie. Pisałem że "nic nowego" bo to własnie opisywana przez nich geometria rynku.

https://geometriarynku.wordpress.com

Odbiegamy od tematu CJ ale to co on opisywał po swojemu ma właśnie taki obraz.

ps

rysuje na MT4

ODPOWIEDZ