Z kapitanem Jack'iem na zmanipulowanych wodach

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
maccyw
Gaduła
Gaduła

Re: Z kapitanem Jack'iem na zmanipulowanych wodach

Nieprzeczytany post autor: maccyw »

Dzięki za podpowiedź, w sumie to nawet nie pomyślałem. Przy czym będę musiał podpiąć prywatne konto albowiem to co pokazuję jest handlem na rachunku klienta, zarabiam % od wygenerowanych zysków, więc tego konkretnego rachunku z oczywistych przyczyn nie podepnę. Natomiast nie bardzo rozumiem w jaki sposób filmy które nagrywam mogłyby zostać zmanipulowane z uwagi na fakt, że:

- Na każdym filmie widać zarówno otwarte pozycje na wykresach, w tym typ pozycji (long / short);
- W tym samym czasie masz podgląd pozycji w konsoli transakcji (pozycje zarabiają bądź tracą, widoczne kwoty cały czas się zmieniają);
- W tym również na bieżąco pokazuję historię dotychczasowych transakcji oraz kapitał początkowy.

Możesz zobaczyć w jakim kierunku zmierza rynek oraz jakie pozycje mam pootwierane. Co innego gdybym (jak lwia większość ludzi na YT) pokazywał sam wykres bez Toolboxa (konsoli z otwartymi pozycjami) i pokazywał obok wykresu "podsumowanie dnia" jak to niektórzy robią pokazując ile rzekomo zarobili. Tylko że nie otworzą Ci Toolboxa tak więc nie widać ile zarabiają / tracą na swoich trejdach, a nawet nie widać w takim przypadku czy w ogóle otwierane są jakieś pozycje.

Awatar użytkownika
Ink.
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: Ink. »

Nie wiem, czy tego nie zauważasz, czy o co dokładnie chodzi. Na swoich filmikach pokazujesz jedynie zyski: +9000, +20000, +50000, a tymczasem saldo jest o 30000 mniejsze niż to, które pokazałeś w pierwszym filmiku (wygląda na to, że ukryłeś stratne transakcje). Może o nich wspominałeś, ale nie będę oglądał tych filmików, bo, szczerze mówiąc, są po prostu nudne. W ostatnim filmiku niby masz jakiś zysk, ale nie ma to nic wspólnego z tym, co sugerują tytuły. To już jest pierwsza manipulacja – podobnie jak w przypadku screenów. Mogę mieć fatalny tydzień i 90% transakcji na minusie, ale w dzienniku pokażę tylko te, gdzie zarobiłem.

Kolejne niedopowiedzenie i manipulacja to kwestia zarządzania ponad milionem czyichś pieniędzy. Twierdzisz, że dlatego nie podpinasz tego pod FF, ale prawda jest taka, że nie pokazujesz tego, bo to konto demo, a na odpowiednim portalu wyszłoby to na jaw i cały sens by upadł, bo mało kto chce oglądać konto demo. Sam fakt, że jest to demo, widać po skrzętnie ukrytym górnym pasku – sam zrzut ekranu został poddany obróbce, aby go usunąć. Nie chce mi się dalej szukać, ale pewnie znalazłbym jeszcze więcej rzeczy, do których mógłbym się przyczepić.

maccyw
Gaduła
Gaduła

Dzięki za pomówienie i oszczerstwo zawarte równocześnie w jednej i tej samej wiadomości.

Aktualnie jestem +110 000 USD do przodu. Jutro na kanale pojawi się nowy filmik który to obrazuje. Nawet w aktualnym filmiku który jest dostępny teraz na kanale można zauważyć 1 070 000 USD jako stan konta, zaczynałem od 1 050 000 USD 10 dni temu. Wszystko można sprawdzić, ale jak się jest tak leniwym że nie chce się odpalić filmu na pierwsze 30 sekund a następnie na ostatnie 30 sekund, a za to woli się kogoś zmieszać z błotem to gratuluję Panie Moderatorze.

A odnośnie "manipulacji" którą mi przypisujesz na postawie napisów na filmach - tłumaczyłem to w tym samym poście w którym dałem linka do kanału, a mianowicie że testuję algorytm YT. Jak sam napisałeś, te filmiki są nudne a i owszem, bowiem pokazują trading natomiast nie wiem czego byś oczekiwał, zgaduję że pozowania na tle ferrari lub porsche wynajętych z wypożyczalni samochodów ? Właśnie dlatego muszę używać tak idiotycznych opisów na miniaturach filmu albowiem YT jest znany z pozycjonowania content po tytułach, a i tak algorytm woli typowo "influencerski" content którego nie dostarczam.

Odnośnie natomiast FF czy MyFxBook to łatwiej jest przekłamać wyniki w obu tych przypadkach niż Ci się wydaje, wielu traderów pokazuje doskonałe wyniki podczas gdy wyniki potrafią być ustawione. Poszukaj sobie historii na YT. Jak to możliwe ? Ano traderzy potrafią wchodzić we współpracę z brokerami (najczęściej nieregulowanymi), takowi w ramach promowania ich platformy odpalają im konta demo "na specjalnych warunkach". FF czy MyFxBook zasysają informacje dostępne na koncie, sęk w tym że technicznie jest możliwe dostarczanie informacji do FF czy MyFxBook które nie mają wiele wspólnego z tym co dzieje się na samym koncie traderskim. A ostatni z takich przypadków był baaardzo głośny, sobie poczytaj o niesławnym thetradersdomain.com zanim następnym razem będziesz mnie lub kogokolwiek innego obrażał Panie Moderatorze.

Awatar użytkownika
Ink.
Moderator
Moderator

Kliknąłem pierwszy i ostatni filmik – na pierwszym było 1050 000, na ostatnim 1060 000. Po drodze mnóstwo plusów, ani razu minusów. Algorytmu yt nie oszukasz – treść musi być interesująca i miniaturka , a nie tylko tytuł, on tu chyba najmniejszą rolę odgrywa a ty największą uwagę przykułeś właśnie do niego, reszta kuleje. Nawet gdybym stanął na głowie, nie uwierzę, że mając miliony dolarów w zarządzanym kapitale, publikujesz treści w tak skromny sposób na YouTube. Nie chodzi o Ferrari i fajerwerki, ale za 100 dolarów znajdziesz pakistanczyka na Fiverr, kto zmontuje ciekawy filmik, a za kolejne 100 dostaniesz profesjonalnego lektora. Za jedyne 200 dolarów będziesz miał materiał jak zrobiony przez profesjonalistę – to ułamek tego, co podobno zarabiasz. To tylko moja rada, ale takie filmiki chętnie obejrzę w obecnej formie czarno to widzę .

maccyw
Gaduła
Gaduła

A zatem dziękuję za radę, serio. Nie myślałem w ten sposób, gdyż skupiam się na udokumentowaniu w sposób jak najbardziej niepodważalny, a dlatego wręcz surowy, swojego trading'u. To ma być po prostu publicznie dostępny track record. To nie ma być interesujące to ma przedstawiać po prostu w sposób faktyczny mój trading.

Ale pomyślę nad tym co napisałeś. Nad podpięciem się do MyFxBook również, aczkolwiek jak wspomniałem nie należy takiej formy przeceniać bo znane są przypadku manipulacji. MyFxBook nic złego nie robi ale tak naprawdę potrafi tylko sourcować dane od brokera. Jeżeli broker ma układ z traderem wtedy możesz widzieć pierdyliard procent zysku. A tak z czystej ciekawości jak znajdę chwilę zamierzam przeanalizować poniższe:

https://www.signalstart.com/analysis/pi ... nt=systems
Pipster 27 +207818.65% 47.90% Rzeczywisty (od 2022 roku)

https://www.signalstart.com/analysis/ti ... nt=systems
TIGERPAW CAPITAL CN +43.2M% 24.93% Rzeczywisty (od 2022 roku)

Naprawdę ??? Sygnał wygenerował +43.2M% (+43 milionów procent) profitu w 2 lata ??? Trąci mi to wałem...Nic tylko używać ich sygnałów i jesteś miliarderem. No przecież kur...

Odnośnie algorytmu YT, nie do końca zrozumiałeś i to nie jest żaden atak. Wytłumaczę: Algorytm YT pozycjonuje Cię po "ciekawej" miniaturce oraz tytule i opisie. Algorytm YT potrafi poniekąd czytać miniaturkę tak samo jak treść Twojego video (dlatego jak sobie wstawisz muzykę do swojego video to masz po monetyzacji albo w ogóle copyright strike). Problem w tym, że algorytm YT wie o tym jakie miniaturki i tytułu najlepiej się klikają...no właśnie. I dlatego np jak zaczynacie czegoś szukać o forexie to dostajecie z miejsca po twarzy kolesiami którzy sprzedają kursy, bowiem większość osób klika w miniaturki gdzie pojawiają się bądź to kwoty, bądź ludzie obwieszeni złotem czy pozujący na tle samochodów. Następnie liczone jest CTR do Impression jeżeli przebije Ci CTR 8% to w ogóle dostajesz boosta. Nie jest to żadna tajemna wiedza i to nie jest oszukiwanie algorytmu tylko raczej wpasowywanie się we współczesne jego standardy. Chodzi o to że takie coś jest pożądane przez sam algorytm bo algorytm wie że to się po prostu klika.

Ja tego świata takim jak on się stał nie projektowałem, sorry babe. Zresztą na YT najpopularniejsi są forexowi multimilionerzy, dropshipperzy, Andrew Tate, a łączy ich to że wszyscy opierdalają kursy i pozują na tle wypożyczonych samochodów (chyba Tate miał swoje własne jako jedyny). Macie tutaj istny hit jak to się robi, nie trzeba mieć nawet 200 dolców na miniaturkę na Fiverr bo za darmo można mieć mieszkanie na Złotej 44: https://www.youtube.com/watch?v=z0-tqui3B5o

Natomiast mój kanał i tak się nie wybije i nie taki mam cel, po prostu nie wygram i nawet nie zamierzam wygrywać z "guru" którzy pokazują ile to zarabiają na rynku bo wypożyczyli ferrari. Robię ten kanał w zupełnie innym celu po prostu track record.

Natomiast fakt faktem, zastanawiam się nad zmianą tych miniaturek albowiem w najbliższej przyszłości kanał będzie pokazywany osobom z pewnych instytucji finansowych dlatego tak sobie myślę że jednak te mianiaturki za jakiś czas zwyczajnie usunę i zmienię na zupełnie zwykłe bo jednak trochę to głupio wygląda.

maccyw
Gaduła
Gaduła

Jak człowiek odpowiednio długo pożyje to chyba wszystko zobaczy w swoim życiu...

Obrazek
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
IntrovertedTiger
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: IntrovertedTiger »

maccyw to ty jesteś założycielem tego wątku " Z kapitanem Jack'iem na zmanipulowanych wodach" czy tylko w nim publikujesz ?
https://www.myfxbook.com/members/IntrovertedTiger/introvertedtiger/11292258]Obrazek

Awatar użytkownika
Ink.
Moderator
Moderator

Nie do końca kupuję argument, że Myfxbook jest niemiarodajny, bo ktoś oszukał. To przykład wyciągnięty na siłę. To tak, jakby mówić, że publikowanie na YouTube nie ma sensu, bo zamknęli Buddę za oszustwa. Widzisz absurd?

Pojedyncze przypadki nie są i nigdy nie będą ani argumentem za ani przeciw jeśli nas nie dotyczą. A ciebie dogadywanie z brokerem raczej nie dotyczy

Jeśli chodzi o algorytm YouTube, to jest on prostszy, niż myślisz – nie analizuje ani tytułów, ani miniatur. Najważniejsze są pierwsze 10-30 sekund filmu. Jeśli nie zatrzymasz widza, filmik umrze naturalną śmiercią. Nieważne, jak dobrą masz miniaturę czy opis – jeśli treść nie przykuje uwagi, YouTube nie będzie go promować dalej. Mam z tym trochę doświadczenia. Dla zabawy stworzyłem jeden profil i mam już parę milionów wyświetleń ;)

A jeśli zamierzasz pokazywać YouTube komuś z instytucji, tym bardziej nie przejmowałbym się miniaturami, tylko manipulacyjnymi tytułami. Piękne w założeniu, ale niestety wyszło jak zawsze. Jeśli ktoś z doświadczeniem na to spojrzy, wyciągnie podobny wniosek jak ja: tytuły + 100k zysku realnie na 10k.

maccyw
Gaduła
Gaduła

Tylko publikuję natomiast autor oryginalnego wątku (oryginalny wątek został stworzony w j.angielskim) niestety od kilku lat nie żyje (John Saffron - Captain Jack).

maccyw
Gaduła
Gaduła

Ink - ale ja nie twierdzę że Myfxbook jest niemiarodajny, bardziej chodzi mi o to że nawet jak będziesz miał profil na Myfxbook to żadna instytucja finansowa nie wyłoży Ci na Twój fundusz kasy. Przynajmniej nie spotkałem jeszcze takiej osoby, dlatego nawet mi do głowy to nie wpadło wcześniej. Po prostu ja tego nie robię po to aby opierdalać kursy (a miałem takie zapytania w przeszłości, grzecznie odmówiłem i również dlatego aby nikt w przyszłości a obecnej teraźniejszości nie zarzucił mi że jestem szkoleniowcem) tylko tutaj stawka jest znacznie większa.

Jeśli możesz - zarzuć link do swojego YT, chętnie bym zerknął.

Natomiast o co mi chodzi, ja wiem że mój kanał mógłby wyglądać np tak: https://www.youtube.com/@mambafx/videos
I nawet sam na tym kanale nie musiałbym pajacować bo stać mnie na opłacenie takich aktorów, tylko to mi w niczym nie pomoże w relacjach z instytucjami finansowymi od których pozyskujesz finansowanie. I jeżeli w tej kwestii możesz mi coś doradzić albo podpowiedzieć to byłbym bardzo wdzięczny. Może i nawet są jakieś drogi na skróty których jeszcze nie znam i niepotrzebnie się wygłupiam.

Pomysł na ten kanał wziął się u mnie również stąd, że jak krążyłem z nudów po tym YT i szukałem inspiracji inwestycyjnych to napotykanie się na kolejnych guru od inwestycji mnie rozbawiło. Jest moda na forex milionerów zaczęła się najpierw w USA kilka lat temu był boom u nas (jak tak to obserwuję) teraz ta sama moda dotarła na Bliski Wschód. I szczerze bawi mnie jak dalej widzę jak ludzie uczą trejdowania (za odpowiednią opłatą) w oknach Londyn, NY, Azja. Czyli sesje Londyn, NY, Azja. A ja mogę jedynie na to powiedzieć - a taki chuj. A gdzie zgubiono sesję Dubaj ? Od dwóch lat szkoleniowcy nie zorientowali się że jest nowa sesja - Dubaj. Jak ktoś nie wierzy to proponuję przeanalizować wykresy w tym np XAU/USD z tego roku zwłaszcza w okolicach 4 rano co się dział (w Dubaju wtedy jest 7:30) i wiele fundów z USA otworzyło swoje oddziały na przestrzeni ostatnich 2-3 lat właśnie w Dubaju, a myli się ten kto myśli że chodzi tylko o podatki. Ehh...

Oczywiście mój kanał mógłby również wyglądać tak jak ten: https://www.youtube.com/@PBoyle/videos
Polecam filmik o zegarkach. I to jest całkiem dobry i rzeczowy kanał tylko...nie pogodziłem się z tym aby publicznie się pokazywać. Nie chce, a chyba z drugiej strony nie chcę też występować w masce jak Phil Konieczny - i tu jest mój problem. Jak wypłyniesz raz do internetu to zostajesz w nim już na wieki, wieków - amen.

To tak, jakby mówić, że publikowanie na YouTube nie ma sensu, bo zamknęli Buddę za oszustwa.

A będzie beka jak się okaże że był niewinny. No ale wtedy podatnik przecież zapłaci za błędy Państwa tak więc nie ma się czym przejmować. Szkoda że tak nie wpadli w 10-ciu po pewnego prominentnego polityka co to leczył dzieci chore na raka swoją "cudowną" metodą.

ODPOWIEDZ