XTB
Jeśli masz grać z kontem 800$ to proponuję neuimex. To mój broker. Ma tę samą platforme co XTB, ale ma też mikro loty (co umożliwia dokładne określenie ryzyka) i nie manipuluja ceną, a serwery są najstabilniejsze wśród wszystkich brokerów uzywających mt4. Od razu mówię, że nie jestem ich IB 

Think for Yourself, Question Authority.
Podejdź do rynków profesjonalnie, odwiedźmoją stronę i zobacz jak NIE GRAĆ na FX!
Podejdź do rynków profesjonalnie, odwiedźmoją stronę i zobacz jak NIE GRAĆ na FX!
Krzycho pisze:Minimum Account Size: 2.500 Euro
To jest błąd, jest to minimalna kwota normalnego konta. Konto mini już zaczynasz od 250$. Jedyny minus jest w tym, że jeśli masz poniżej 2500 to zwiększają ci spread, na czterech głównych parach jest to 5pips (ja gram na kablu i mam 700$ na koncie), oraz za skalpowanie (zyski po 1, 2 pips) dowalą ci spread 20pips. To wynika z tego, że grasz nie na cenach brokera, lecz na cenach interbank. Także to,że ich najbardziej interesują klienci z dużą kasą (jak masz powyżej 500tys$ to dają ci dostęp do grania bezpośrednio z bankami przy prawie zerowym spreadzie i minimalnym comission - wtedy możesz skalpować

www.neuimex.com
pozdrawiam

250 dolców albo euro. chyba euro.
Wszystko jasne.
X Trade zamyka pozycje w luce pomiędzy zamknięciem i otwarciem po kursie TP mimo, ze takiego nie bylo na rynku bo jest market makerem.
Pozycje ze SL zamyka po kursie otwarcia.
Czyli upside bierze dla siebie bo "ma ryzyko" ze zarobi mniej
a extra strate bierze kilent bo nie ma ryzyka. I tak kiedys w koncu przegra wszystko wiec moze lepiej wczesniej niz pozniej.
Czy jest jakis broker, który traktuje klienta jak partnera a nie krowe do wydojenia ???
Moze wiecie ?
Pozdrawiam
X Trade zamyka pozycje w luce pomiędzy zamknięciem i otwarciem po kursie TP mimo, ze takiego nie bylo na rynku bo jest market makerem.
Pozycje ze SL zamyka po kursie otwarcia.
Czyli upside bierze dla siebie bo "ma ryzyko" ze zarobi mniej
a extra strate bierze kilent bo nie ma ryzyka. I tak kiedys w koncu przegra wszystko wiec moze lepiej wczesniej niz pozniej.

Czy jest jakis broker, który traktuje klienta jak partnera a nie krowe do wydojenia ???
Moze wiecie ?
Pozdrawiam