Wycinanie stop loss (AM)

Miejsce, gdzie początkujący mogą zadawać nawet najbardziej dziwne pytania.
cocaine
Bywalec
Bywalec

Wycinanie stop loss (AM)

Nieprzeczytany post autor: cocaine »

Witam wszystkich,
forum czytam już trochę czasu, ale piszę pierwszy post dopiero po przejściu na grę w Admiral markets na prawdziwych pieniądzach. (Tydzień temu wszedłem z 1000 zł)
Naczytałem się już o nieczystych zagrywkach brokerów, kiedy to po tym jak zaczynamy zarabiać większe sumy zaczynają się rekwoty itp. , ale nie sądziłem że doświadczę tego tak szybko. Nie jestem pewien czy to przypadłość po prostu gry w realu, czy sam broker. Mój problem polega na tym, że po zarobieniu w tydzień na forex-ie 150 zł zaczęły się dziać dzikie rzeczy ze stop losem. W ciągu 2 dni trafiłem 3 taki sam przypadek. Bierze stop loss, mimo że wykres nawet nie doszedł do jego poziomu. Najciekawiej było kiedy na EUR/USD miałem SL 1.2750, a wykres w wyszczególnionym czasie nawet na oczy nie widział takiej wartości (min. 1.2759, a szukałem po 5m i tickach). Pomijam też rozłączania w najciekawszych momentach. Czy tak jest normalnie i trzeba się po prostu przyzwyczaić czy też AM mnie wali w rogi, bo mój limit zarobkowy i po dorobieniu się do pułapu ECN uciekać w niego.
Pozdrawiam :D :shock:

Dagu

Nieprzeczytany post autor: Dagu »

norma
mialem tak samo

Awatar użytkownika
Good Will Hunting
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Good Will Hunting »

Uspokój się, nikt nie poluje na Twój tysiąc. Miałeś pecha i tyle, zapewniam Cię że u każdego innego brokera MM też byś go miał nieraz. Tak niestety wygląda ta "robota" i trzeba się z tym liczyć że czasem trzeba też wygrać nie tylko z rynkiem ale i z brokerem.
Wolałbym umrzeć niż przegrać.

Nie pisz do mnie PW ponieważ mam bana. Pisz na skypie.

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

Tak ale kolega napisał:
cocaine pisze:Najciekawiej było kiedy na EUR/USD miałem SL 1.2750, a wykres w wyszczególnionym czasie nawet na oczy nie widział takiej wartości (min. 1.2759, a szukałem po 5m i tickach)
9 pips to akurat sporo jak na EUR/USD. No chyba, że akurat była to pozycja krótka i podczas danych (lub z innych powodów) spread został rozszerzony do takiej wartości. Warto być czujnym, o ile tak było i ewentualnie uciekać. Co innego gdy co jakiś czas zaliczamy idealnie SL i kursy potwierdzają się na kilku platformach.
cocaine pisze:po dorobieniu się do pułapu ECN uciekać w niego.
A jaki wg Ciebie jest pułap ECN? :) W Dukascopy Europe (ECN) konto jest już od 100 USD. Brokerzy dostrzegają zapotrzebowanie i dają dostęp detalistom do ECN na coraz bardziej przystępnych warunkach.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
Patyk89
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Patyk89 »

Też gram w AM i mimo że gram najmniejszym dostępnym wolumenem, mam wrażenie że "niewidzialna ręka rynku" dokłada swoje 3 grosze do moich transakcji.

Tylko dzisiaj mój SL 3 razy został wycięty jednym pipsem, a dwóm zleceniom oczekującym zabrakło 1 pipsa do otwarcia...

Nie wiem, może przewrażliwiony jestem.
Albo szukam wytłumaczenia dla mojej nieudolności.
Ale jest do dla mnie dziwne.

Awatar użytkownika
personov
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: personov »

Patyk89 pisze:Tylko dzisiaj mój SL 3 razy został wycięty jednym pipsem, a dwóm zleceniom oczekującym zabrakło 1 pipsa do otwarcia...
Po prostu pech. Nie zrzucajcie winy na brokera, bo u każdego musiałyby być inne kwotowania.
Solą życia jest kasa.

Awatar użytkownika
Esco
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Esco »

Patyk89

Na jakich poziomach ustawiasz SL?

Awatar użytkownika
Patyk89
Gaduła
Gaduła

W sensie, po ile pipsów na SL przypada? Czy chodzi Ci o to, w jakich miejscach (przy oporach/wsparciach itp?)

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

Patyk89 pisze:Tylko dzisiaj mój SL 3 razy został wycięty jednym pipsem, a dwóm zleceniom oczekującym zabrakło 1 pipsa do otwarcia...
Takie małe odchylenia mogą się zdarzać i są naturalne. Ja, mimo, że siędzę w tym już ponad 5 lat to też zaliczam takie "wpadki". Jeśli będzie się to zdażało notorycznie i w porównaniu z innymi brokerami zawsze będzie przemawiało to na Twoją niekorzyść to można powoli coś podejrzewać. W innym wypadku nie ma co.

Jednak kolega wcześniej pisze o różnicy 9 pips, a to już sporo.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
Patyk89
Gaduła
Gaduła

Ok, przyjmuję do wiadomości 8)

ODPOWIEDZ