Bardzo mozliwe ale opor jest dosyc mocny i przy pierwszym tescie mozemy go nie przebic. Jesli nastapi breakout to ustawie sie ponownie po longi.Wuza pisze: Czemu takie bliskie TP ? Nie uważasz że jeżeli odbijemy od tego poziomu to realne jest minimum test okolic 3,07-8 ?
Przepraszam Was za totalny brak aktualizacji czegokolwiek ale jestem mocno zabiegany. Wieczorem postaram się wrzucić większą analizę GBP/USD z ciekawymi screenami
Wuza Day trading vol.2
- ZielonaMgielka
- Maniak
Re: Wuza Day trading vol.2
Zamknięcie H1 poniżej 3.02 chyba nie będzie dobrze wróżyło dla naszych pozycji ;D
"I am thankful to all those who said no. Because of them, I did it myself"
Dzień dobry.
Wuza, a co stało się z Twoją pozycją na USD/PLN z okolic 3,077?
ZomG pisze:Dzień dobry.
Czeka na odwilżUSD/PLN dołożone L, średnia cena w tej chwili to 3,052

Spoooko, to bliziutko 
Ale widzę, że nie wyrzekłeś się uśredniania (nie wiem, czy to dobrze, czy to źle, tak tylko zauważam).
Powodzenia!
PS. Czy to nie był ten setup, o którym ZielonkaMgiełka napisał, że to łatwy hajs (linia trendu wzrostowego, opór i chyba jeszcze jakiś sensowny poziom Fibo w jednym punkcie)?

Ale widzę, że nie wyrzekłeś się uśredniania (nie wiem, czy to dobrze, czy to źle, tak tylko zauważam).
Powodzenia!
PS. Czy to nie był ten setup, o którym ZielonkaMgiełka napisał, że to łatwy hajs (linia trendu wzrostowego, opór i chyba jeszcze jakiś sensowny poziom Fibo w jednym punkcie)?

- ZielonaMgielka
- Maniak
Jesli D1 sie zamknie ponizej to ja ponownie stoje na breakeventrust512 pisze:Zamknięcie H1 poniżej 3.02 chyba nie będzie dobrze wróżyło dla naszych pozycji ;D

Nie widac tutaj checi do kupna...
- ZielonaMgielka
- Maniak
ZomG pisze:Spoooko, to bliziutko
Powodzenia!
To byl ten setup

Wuza jeżeli mogę coś od siebie dorzucić dla GBP/USD to poczekałbym na 1.692-1.694.
Uważam że tam dotrą i zdania nie zmieniam.
Dlaczego ?
Przez ostani weekend stało tam duże zlecenie na oandzie.
P/S Przy okazji pozdrawiam GreenHaze
Dlaczego ?
P/S Przy okazji pozdrawiam GreenHaze

- ZielonaMgielka
- Maniak
Hej JanekJanek_W pisze:Wuza jeżeli mogę coś od siebie dorzucić dla GBP/USD to poczekałbym na 1.692-1.694.
Dlaczego ?

Zapewniam Cie ze to zlecenie ma taki wplyw na kurs GU jak wplyw zmacenia wody palcem na wielkosc fali na baltyku.

Nie twierdzę że nie ale poczekajmy 8-10 dni. Dobrze ?ZielonaMgielka pisze:Hej JanekJanek_W pisze:Wuza jeżeli mogę coś od siebie dorzucić dla GBP/USD to poczekałbym na 1.692-1.694.
Dlaczego ?
Zapewniam Cie ze to zlecenie ma taki wplyw na kurs GU jak wplyw zmacenia wody palcem na wielkosc fali na baltyku.
Spojrzałem w chmury ponownie. Jednak podane poziomy mogą być zbyt wysokie i 1.69 jest dobre do rozpoczęcia drabinki S ponieważ 14 lutego pojawiło się tam coś co nazywam znacznikiem. Niewielkim ale jednak.