Wuza Day trading vol.2

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
ZielonaMgielka
Maniak
Maniak

Re: Wuza Day trading vol.2

Nieprzeczytany post autor: ZielonaMgielka »

Fiber uparcie przykleil sie do 1.355 i ani drgnie.

EAUD zapowiada sie ciekawie w perspektywie D1 jesli ktos obserwuje te pare na wspomnianym interwale (Niedlugo dostane po lapkach za panoszenie sie z offtopowym interwalem :P).

https://www.tradingview.com/x/JMOIw5nP/

Wuza
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Wuza »

ZielonaMgielka pisze:Fiber uparcie przykleil sie do 1.355 i ani drgnie.

EAUD zapowiada sie ciekawie w perspektywie D1 jesli ktos obserwuje te pare na wspomnianym interwale (Niedlugo dostane po lapkach za panoszenie sie z offtopowym interwalem :P).

Każdy analizę zaczyna od większych TF więc to żaden offtop ) nie scalpuje na M1 więc sytuacja na wykresach dziennych jak najbardziej jest elementem analizy przed przejściem do niższych interwałów.

Co do EUR/USD to przeszedł w tryb czuwania ) Ciekawe co zobaczymy jutro na koniec tygodnia i miesiąca.

Awatar użytkownika
ZielonaMgielka
Maniak
Maniak

Wuza pisze:

Każdy analizę zaczyna od większych TF więc to żaden offtop ) nie scalpuje na M1 więc sytuacja na wykresach dziennych jak najbardziej jest elementem analizy przed przejściem do niższych interwałów.

Co do EUR/USD to przeszedł w tryb czuwania ) Ciekawe co zobaczymy jutro na koniec tygodnia i miesiąca.
To zainteresuje Cie to:

Na AUDNZD zanotowalismy najwiekszy dzienny wzrost od Sierpnia 2011 roku. Ciezko nie odebrac tego jako potwierdzenie wchodzacego popytu w okolicach historycznego wsparcia. :)

Moze to troche zachlanny cel ale naprawde sadze ze w srednim terminie stac te pare na test okolic srednio-terminowego oporu @ 1.12. Dla fanow J16 mozemy miec jutro soczystego pinbara na wykresie miesiecznym :)

https://www.tradingview.com/x/Z62eGDIV/

EFFECTIVE

Nieprzeczytany post autor: EFFECTIVE »

ZielonaMgielka pisze:
Wuza pisze:

To zainteresuje Cie to:

Na AUDNZD zanotowalismy najwiekszy dzienny wzrost od Sierpnia 2011 roku. Ciezko nie odebrac tego jako potwierdzenie wchodzacego popytu w okolicach historycznego wsparcia. :)

Moze to troche zachlanny cel ale naprawde sadze ze w srednim terminie stac te pare na test okolic srednio-terminowego oporu @ 1.12. Dla fanow J16 mozemy miec jutro soczystego pinbara na wykresie miesiecznym :)

https://www.tradingview.com/x/Z62eGDIV/

Musisz siegnac dalej, odbicie od 20 letniego LT. można powiedzieć ,ze wszedłem na samym dnie, w zasadzie co do Pipsa z SL 10 pips, ale zamknąłem już po 60, bo uznalem, ze jedną miesięczną tego nie wybiją i poprawią w lutym, być może ale na razie tylko patrze jak zapier.. w górę. damn... :x
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
ZielonaMgielka
Maniak
Maniak

EFFECTIVE pisze: Musisz siegnac dalej, odbicie od 20 letniego LT. można powiedzieć ,ze wszedłem na samym dnie, w zasadzie co do Pipsa z SL 10 pips, ale zamknąłem już po 60, bo uznalem, ze jedną miesięczną tego nie wybiją i poprawią w lutym, być może ale na razie tylko patrze jak zapier.. w górę. damn... :x
z 10 pipsowym stopem na 20letnim wsparciu... ?!?

Awatar użytkownika
MaRCHeW
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: MaRCHeW »

Witam :)
mryko pisze:Jarek, ktoś pewnie kupował, pytanie czy to były własnie takie zakupy o jakie nam chodzi w kontekście ewentualnych wzrostów
Równie dobrze to mogła być realizacja większych zleceń TP na tych poziomach.

Pozdrawiam
Karol Marchewka

EFFECTIVE

Nieprzeczytany post autor: EFFECTIVE »

ZielonaMgielka pisze:
EFFECTIVE pisze: Musisz siegnac dalej, odbicie od 20 letniego LT. można powiedzieć ,ze wszedłem na samym dnie, w zasadzie co do Pipsa z SL 10 pips, ale zamknąłem już po 60, bo uznalem, ze jedną miesięczną tego nie wybiją i poprawią w lutym, być może ale na razie tylko patrze jak zapier.. w górę. damn... :x
z 10 pipsowym stopem na 20letnim wsparciu... ?!?

Wiekszego nie było sensu, bo gdy tylko wszedłem to momentalnie zaczeli isc do góry. nie sądziłem tylko, że az tak szybko iciekną od tych poziomów, zwłaszcza, ze zostawili tam tylko jednego knota na h1, a jak na taki trend to trochę mało. Licze, ze w lutym tam wrócą

Wuza
Pasjonat
Pasjonat

Widzę, że omija mnie ciekawa sesja :)

Aktualnie otwarta tylko jedna pozycja, USD/JPY Long z 102,2 ~
Widzę, że dobrze sie składa że udało się wyjść z długich na Eur/Usd.. Ostatni bastion byków w akcji :) Ciekawie może być jeszcze przez te kilka godzin.

Ten tydzień zdecydowanie lepiej niż poprzedni ;)
wuza.png
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Wuza
Pasjonat
Pasjonat

Udanego weekendu ;))

Awatar użytkownika
mryko
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: mryko »

To w lutym wszystko Twoje Wuza, udanego odpoczynku!
Sky is the limit

ODPOWIEDZ