???
Ja mam taki kalkulator Casio bez baterii, i działa już ponad 20 lat, jak nie więcej.
???
Nie wiem o co chodzi
Jak nie wiadomo o co chodzi, to pewnie chodzi o pieniądze...
Nie ma tu jakichś wytycznych czy standardów. Każdy broker opiera swój swap o stawkę rynkową + dolicza swoją marżę. Ta marża może być jak na piwo w markecie, lub jak na stacji benzynowej przy głównej drodze...mkv91 pisze: 23 mar 2021, 07:19 Witam
Jaka powinna byc kwota swapu za pozycje dluga na zlocie orientacyjnie u jakiegos normalnego brokera? W trading 212 płacę jakieś horendalne kwoty.
Podaj jakie to kwoty i przy jak dużej pozycji. Podam ci jakie sa u paru innych bo mam pare kontmkv91 pisze: 23 mar 2021, 07:19 Witam
Jaka powinna byc kwota swapu za pozycje dluga na zlocie orientacyjnie u jakiegos normalnego brokera? W trading 212 płacę jakieś horendalne kwoty.
Spread płacimy tylko raz. Dla pozycji długiej podczas otwierania zlecenia, a dla krótkiej podczas zamykania. Tak jest u normalnych brokerów, ale być może, są inni co pobierają inaczej, ja o takich nie słyszałem.alinoe pisze: 10 maja 2021, 08:29 Koszty spreadu ponosimy raz czy dwa razy?
https://www.fxmag.pl/artykul/koszty-fut ... s-kosztuje
Jest tam też filmik na youtube i tam tak od 7 minuty.
Bo ja mam inne zdanie więc ktoś się myli.![]()
Dokładnie.grzegrzyw pisze: 10 maja 2021, 10:08 Spread płacimy tylko raz. Dla pozycji długiej podczas otwierania zlecenia, a dla krótkiej podczas zamykania. Tak jest u normalnych brokerów, ale być może, są inni co pobierają inaczej, ja o takich nie słyszałem.