U brokera?
Czyli, że co broker zrobił?
U brokera?
Według specyfikacji instrumentów na W20 w mForex średni spread to lekko ponad 3 punkty:turbo pisze: ↑28 maja 2020, 14:09Panowie,
mam jeszcze pytanie z innej beczki. Nie zawierałem jeszcze umowy, ale zbieram pełne info. Spread na Wig20 w mForex widzę, że utrzymuje się na ok 40 pipsów (4 pkt indeksowe) czyli przy jednym locie wychodzi w tej chwili ok 80 zł. Do tego jest mark-up spread 0,2% od wyceny kontraktu czyli kolejne 70 zł na jednym locie. Czyli spread sięga wartością prawie 8 pkt indeksowych. Coś dużo mi się wydaje. Może ktoś porównać do swojego brokera.
Coś w rodzaju jazdy bolidem F1 bez żadnego przygotowania i bez umiejętności kierowania pojazdem.raposo pisze: ↑29 maja 2020, 08:31"Running +22pips , close half lot and move SL to entry." - 22 pipsy zarobione, zamknąć połowę lota (zapewne wolumenu), przesunąć SL na punkt wejścia. O trailing stopie nic tam nie ma...
Ale tak to jest właśnie z sygnałami - bezmyślnie małpujemy innych i przez to nie mamy nie dość, że żadnej koncepcji na handel, nie wiemy co zrobić z własnymi pozycjami to jeszcze niczego się nie uczymy i jesteśmy zależni od czyichś decyzji. Nie wiedząc dlaczego ktoś pisze tak, a nie inaczej, niczego się od niego nie uczysz.
No ale może przez jakiś czas coś zarobisz... Może![]()
Raposo,raposo pisze: ↑29 maja 2020, 08:34Według specyfikacji instrumentów na W20 w mForex średni spread to lekko ponad 3 punkty:turbo pisze: ↑28 maja 2020, 14:09Panowie,
mam jeszcze pytanie z innej beczki. Nie zawierałem jeszcze umowy, ale zbieram pełne info. Spread na Wig20 w mForex widzę, że utrzymuje się na ok 40 pipsów (4 pkt indeksowe) czyli przy jednym locie wychodzi w tej chwili ok 80 zł. Do tego jest mark-up spread 0,2% od wyceny kontraktu czyli kolejne 70 zł na jednym locie. Czyli spread sięga wartością prawie 8 pkt indeksowych. Coś dużo mi się wydaje. Może ktoś porównać do swojego brokera.
https://www.mforex.pl/g/94iDDVh_-EylrbmlHqN0MQ
Nie widzę tam żadnej informacji o mark-upie i wątpię, aby coś takiego było na CFD na indeksy (nigdy wcześniej się z tym nie spotkałem). Czyli raczej całkowity koszt to te 3 punkty = 30 zł + ew. swap o ile występuje.
Sprawdź sobie najlepiej na demo.