Wszystkie pytania dozwolone-Dla początkujących Forexowców

Miejsce, gdzie początkujący mogą zadawać nawet najbardziej dziwne pytania.
Awatar użytkownika
fx-technik
Fanatyk
Fanatyk

Re: Wszystkie pytania dozwolone-Dla początkujących Forexowcó

Nieprzeczytany post autor: fx-technik »

Sorry, że znowu się odezwę, ale oba te pytania należało zadać brokerowi.
Po prostu zadzwonić, lub emaila wysłać.
Liczy się tylko jedno: Zysk >> Strata !
Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).
DadasTradingSystemWorkshop ..... Dlaczego straciłem ten trade?

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

Ale zadali je tutaj. Kultularnie i zgodnie z regulaminem forum.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
fx-technik
Fanatyk
Fanatyk

A co ma forum do tego, jak działa dany broker?
Po to broker ma support, żeby klient wyjaśniał swoje wątpliwości.
Zaufać w takich kwestiach opinii kogokolwiek z forum to jest bardzo nierozsądne.

Np. z wpłatą i potem zaraz wypłatą może być różnie.
Jeden broker nie będzie miał z tym kłopotu, inny to uzna za złamanie regulaminu i może np.
nie chcieć wypłacić zysku.

A prowizje, jeżeli są, to także stawki są wyszczególnione w dokumencie, który jest zwykle
dostępny na stronie brokera, i trader zawierając umowę z brokerem powinien te warunki znać.
Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Forum jest do wymiany opinii i pomocy sobie nawzajem. Jeśli tego nie rozumiesz to miejsce nie dla Ciebie.

Żaden z obu użytkowników nie złamał regulaminu i zadał pytanie w odpowiednim do tego celu miejscu.

Fajnie, że odpowiadasz ale ton wymądrzania się i obnażania braku wiedzy innych (którzy niekonieczne muszą ją mieć) burzy całą atmosferę tego miejsca. Nikogo nie interesuje ile godzin spędziłeś przy monitorze i jaki jesteś super. Uwierz mi. Jak nie chcesz pomóc to nie pisz.

Jeśli w Twojej opinii banalne pytania użytkowników Ci przeszkadzają to naprawde nie wiem czego tu szukasz i zachęcam do skorzystania z opcji „wyloguj”.

Dalszą polemikę uważam za zbyteczną.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Cblondyn
Fanatyk
Fanatyk

Re: Wszystkie pytania dozwolone-Dla poczwoątkujących Forexow

Nieprzeczytany post autor: Cblondyn »

Maciekkk pisze:Przed zmniejszeniem dzwigni otwieralem 0,1 lota na edku z prowizja 3zl .. otworzyłem 0,01 lota z prowizja 1zl przy dźwigni 1:30. Wyjaśni ktoś bo nie rozumiem xd
Może lepeij do nikogo nie dzwoń bo wystawisz sobie niezbyt pochlebna opinię :)
Co ci tutaj nie pasuje? Skoro przy lewarze 100:1 otwierałeś 0,1 lota za 3zł to przy 30:1 otworzysz
za...3zł x 3,33333...=10zł. Chyba łatwo z tego policzyć, że 0,01 lota pobierze 1 zł :)
Nie dziekuj ;)

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Kolega pisze o prowizji, a nie o depozycie zabezpieczającym. Wolumen zmniejszył się 10-krotnie, a prowizja Ok. 3-krotnie ... ;)

Nie wiem jaki to musiałby być instrument, który wymaga dla 0.01 Lota 1 zł marginu przy lewarze 1:30... :p
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI

Zapraszamy do kontaktu

Cblondyn
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Cblondyn »

raposo pisze:Kolega pisze o prowizji, a nie o depozycie zabezpieczającym. Wolumen zmniejszył się 10-krotnie, a prowizja Ok. 3-krotnie ... ;)

Nie wiem jaki to musiałby być instrument, który wymaga dla 0.01 Lota 1 zł marginu przy lewarze 1:30... :p
Faktycznie. Źle skojarzyłem :)
Zmyliły mnie wspomniane lewary 100:1 i 30:1. Nie powinny miec żadnego wpływu na prowizje
A może kolega Maciekkk coś pomylił?

arnoldvonbuch
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: arnoldvonbuch »

raposo pisze:
arnoldvonbuch pisze:Witam wszystkich

Jeśli broker(np. Admiral) życzy sobie minimalny depozyt w celu aktywacji konta, czy jeśli wpłacę taką kwotę i od razu(po aktywacji) wypłacę część - zostawię mniejszą kwotę do grania - będzie jakiś problem? Z wypłatą, z graniem? Widziałem podobne pytanie, ale stare - wolę świeższe info.
Zdazylem Ci już odpowiedzieć na to pytanie na forum Forex Club - zajrzyj tam ;)
Podwójne dzięki.

Awatar użytkownika
Francuzamb
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: Francuzamb »

Witam pierwszy post mój post i od razu problem ale trzeba się uczyć więc tak
Chcę zacząć tradować już co nieco wiem ale aby się nauczyć grac muszę grac a im więcej wiem o brokerach i platformach tym bardziej nie wiem co robić MT4 podobno oszukuje i ogólnie broker zarabia na stracie więc pytanie jest następujące jakiego brokera wybrać na początek jakiej platformy szukać ,mam zamiar grac na krótko potrzebuje czegoś co pokazuje odczyt nie wiesza sie no i za tym nie stoi koleś co mi zmieni wykres i się wywalę .

Awatar użytkownika
fx-technik
Fanatyk
Fanatyk

Francuzamb pisze:Witam pierwszy post mój post i od razu problem ale trzeba się uczyć więc tak
Chcę zacząć tradować już co nieco wiem ale aby się nauczyć grac muszę grac a im więcej wiem o brokerach i platformach tym bardziej nie wiem co robić MT4 podobno oszukuje i ogólnie broker zarabia na stracie więc pytanie jest następujące jakiego brokera wybrać na początek jakiej platformy szukać ,mam zamiar grac na krótko potrzebuje czegoś co pokazuje odczyt nie wiesza sie no i za tym nie stoi koleś co mi zmieni wykres i się wywalę .
Przeczytaj artykuł z stopki mojej:

ODPOWIEDZ