Wszystkie pytania dozwolone-Dla początkujących Forexowców

Miejsce, gdzie początkujący mogą zadawać nawet najbardziej dziwne pytania.
Awatar użytkownika
MyOnlySpace
Stały bywalec
Stały bywalec

Re: Wszystkie pytytania dozwolone-Dla początkujących Forexow

Nieprzeczytany post autor: MyOnlySpace »

Na wykresie platformy MT4 jest możliwość nanoszenia linii o dowolnym kształcie i długości (coś w stylu painta)?? Jeśli tak to w jaki sposób?
Wszystko jest trudne zanim stanie się proste.

Awatar użytkownika
Akhh
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Akhh »

MyOnlySpace pisze:Na wykresie platformy MT4 jest możliwość nanoszenia linii o dowolnym kształcie i długości (coś w stylu painta)?? Jeśli tak to w jaki sposób?

Jeśli chodzi o kształt to można zmieniać grubość linii. Jeśli chcesz mieć linię o dowolnej długości we właściwościach -> parametry -> odznacz promień
Comparic - Codzienne informacje z rynku Forex, GPW.
Analizy, wywiady, statystyki rynkowe, ciekawostki, Forex na Żywo.
Od Traderów dla Traderów

Awatar użytkownika
MyOnlySpace
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: MyOnlySpace »

Akhh pisze: Jeśli chodzi o kształt to można zmieniać grubość linii. Jeśli chcesz mieć linię o dowolnej długości we właściwościach -> parametry -> odznacz promień
A gdzie znajdują się te właściwości bo nie mogę znaleźć... :oops: Mam tylko te z zakładki "wykresy" ale tam nie ma parametrów :(
Wszystko jest trudne zanim stanie się proste.

Awatar użytkownika
bartek1916
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: bartek1916 »

Następujący problem (szukałem, może bez cierpliwości, ale niestety nie znalazlem):

Swojego czasu mialem odpalona platforme real na VPS na ktorej dokonywalem wszelkich zmian itd (jako glowna platforma dla strategii). Natomiast na PC mialem zainstalowana platforme z podpietym tym samym rachunkiem, ale nie moglem dokonywac zadnych zmian ani zawierac transakcji - czyli do obserwacji.

VPS juz mi wygasl i nie mam do niego dostepu, ale zapomnialem usunac platforme, ehh :( Teraz nie moge na rachunku na PC dokonywac transakcji bo nadal dziala w trybie "do obserwacji".

W jaki sposob moge przywrocic dostep do tego rachunku na platformie w komputerze?
Bede zobowiazany za wyjasnienie - domyslam sie, ze to pdostawy, a rozwiazanie banalne ;)

Awatar użytkownika
Akhh
Maniak
Maniak

MyOnlySpace pisze:
Akhh pisze: Jeśli chodzi o kształt to można zmieniać grubość linii. Jeśli chcesz mieć linię o dowolnej długości we właściwościach -> parametry -> odznacz promień
A gdzie znajdują się te właściwości bo nie mogę znaleźć... :oops: Mam tylko te z zakładki "wykresy" ale tam nie ma parametrów :(

Nanieś linię na wykres. Zaznacz ją, prawy przycisk myszy i dopiero możesz edytować właściwości.

-- Dodano: czw 08-11-2012, 16:09 --
bartek1916 pisze:Następujący problem (szukałem, może bez cierpliwości, ale niestety nie znalazlem):

Swojego czasu mialem odpalona platforme real na VPS na ktorej dokonywalem wszelkich zmian itd (jako glowna platforma dla strategii). Natomiast na PC mialem zainstalowana platforme z podpietym tym samym rachunkiem, ale nie moglem dokonywac zadnych zmian ani zawierac transakcji - czyli do obserwacji.

VPS juz mi wygasl i nie mam do niego dostepu, ale zapomnialem usunac platforme, ehh :( Teraz nie moge na rachunku na PC dokonywac transakcji bo nadal dziala w trybie "do obserwacji".

W jaki sposob moge przywrocic dostep do tego rachunku na platformie w komputerze?
Bede zobowiazany za wyjasnienie - domyslam sie, ze to pdostawy, a rozwiazanie banalne ;)

Wydaje mi się, że różnicą jest hasło do logowania.
Jedno hasło jest inwestora drugie do obserwowania.

Login ten sam - po wpisaniu różnych haseł dostajesz różny dostęp. Jeśli pamiętasz to hasło to po prostu spróbuj się zalogować ponownie używając hasła głównego, jeśli nie to w jakiś sposób od brokera je powinieneś dostać/zresetować.
Od Traderów dla Traderów

Awatar użytkownika
bartek1916
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: bartek1916 »

Akhh pisze:Wydaje mi się, że różnicą jest hasło do logowania.
Tak myslalem, ze rozwiazanie jest banalne :)
Rzeczywiscie bylo wpisane haslo do podgladu.

Ktos mnie ubiegl z pochwala :)
Dzieki za pomoc!

Awatar użytkownika
Akhh
Maniak
Maniak

bartek1916 pisze:
Akhh pisze:Wydaje mi się, że różnicą jest hasło do logowania.
Tak myslalem, ze rozwiazanie jest banalne :)
Rzeczywiscie bylo wpisane haslo do podgladu.

Ktos mnie ubiegl z pochwala :)
Dzieki za pomoc!
Nie ma sprawy ;)

Zwykle ciężko wpaść na najprostsze rozwiązania nie wiedząc o nich ;)
Od Traderów dla Traderów

Stanleyc600
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: Stanleyc600 »

Stforex pisze:
Na jakim przedziale czasowym najlepiej podejmować decyzje i analizować wykres?
Analizować? Moim zdaniem D1 wspomagając się W1 i H4.
Podejmować decyzje? Na wszystkich niżej :).
Jaki informacje, przemówienia, publikacje wpływaja na drastyczne ziany wartości EUR/DOL ?
Tak z grubsza:
- Przemówienia pani Merkel i pana Obamy
- informacje dotyczące kondycji Niemieckiej gospodarki oraz aktualnie zadłużenia krajów tzw. peryferyjnych Eurozony
- decyzje ECB i konferencje komitetu monetarnego
- decyzje FED i konferencje pana Bernankego
- Ogłoszenia danych o zatrudnieniu w USA (głównie NFP) i innych głównych wskaźników makroekonomicznych
Zachowania których par prognozują najlepiej wzrost lub spadek EUR/DOL
To pytanie powinno być przeredagowane. Żadne nie prognozują. Można się wspierać złotem, ropą, EUR JPY, GBP USD, EUR GBP, EUR AUD. Tu wkraczasz w tematykę WAT - polecam zgłębić.
Gdzie szukać informacji oraz sygnałów pozwalających na przewidywanie pary EUR/DOL
- na wykresie
- w serwisie informacyjnym
- niektórzy chwalą też instytucjonalne okólniki, ale osobiście nie polecam

Dobór konkretnych sygnałów technicznych i fundamentalnych, a potem zgranie ich ze sobą w dobrze funkcjonującą całość, to właśnie istota tradingu :).
dzieki za udzielenie informacji.

Mam jeszcze jedno pytanie: obralem sobie w pewnym sesie zasade gry tylko na spadkach poniewaz szybko i dynamicznie nastepuja, czy uważacie to za bezpieczne roziwazanie?

forexsowicz91
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: forexsowicz91 »

sesie
, poprawnie pisze się
sensie
co do pytania. na fx są równie dynamiczne wzrosty, to nie giełda p.w. gdzie w panice pozbywa się akcji
tu w panice kupuje się i sprzedaje instrumenty - np. waluty.

Awatar użytkownika
Stforex
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Stforex »

Akhh pisze:Ode mnie pochwała bo nowi to może raz na 50 razy podziękują ;)
Dzięki Akhh! :) :564:
Mam jeszcze jedno pytanie: obralem sobie w pewnym sesie zasade gry tylko na spadkach poniewaz szybko i dynamicznie nastepuja, czy uważacie to za bezpieczne roziwazanie?
Wg. mnie to zależy od przyjętych kryteriów. Nie należy zawsze i wszędzie szukać spadków, bo są takie sytuacje, że cena po prostu nie chce się cofać.

Druga sprawa to fakt, że bardzo wiele zależy od instrumentu i od powodów skłaniających inwestorów do sprzedawania. Zresztą wystarczy porównać USD PLN i EUR USD. Akcje, indeksy czy towary też rządzą się swoimi prawami.

ODPOWIEDZ