Wszystkie pytania dozwolone-Dla początkujących Forexowców

Miejsce, gdzie początkujący mogą zadawać nawet najbardziej dziwne pytania.
Awatar użytkownika
Patyk89
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Patyk89 »

Chciałbym zaznaczyć sobie w MT4 na wykresie pory dnia jako podświetlenie w tle świec. Tzn np 00:00-08:00 tło wykresu podświetlone na niebieski 08:00-16:00 czerwone, 16:00-24:00 żółte.

Nie chce robić tego ręcznie, chciałbym to zrobić "z automatu" na cały wykres łącznie z historią.

Czy coś takiego jest możliwe?

Cadermo

Nieprzeczytany post autor: Cadermo »

Tak ,ściągnij sobie panca eagle breakout by luktom :)

Awatar użytkownika
Patyk89
Gaduła
Gaduła

Dzięki.

Przeczesuje google ale nie mogę trafić na wskaźnik dokładnie o tej samej nazwie, a nie chciałbym zainstalować jakiegoś syfu/wirusa :(

Czy skrypt jest płatny?

Jeżeli nie, to jakaś miła duszyczka podrzuciłaby linka do downloadu?

Pozdrawiam!

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Cadermo

Nieprzeczytany post autor: Cadermo »

Zaraz wrzucę w ramach prezentu pod chodzinkę:) o Raposo mnie wyręczył :D

Awatar użytkownika
Patyk89
Gaduła
Gaduła

raposo, ridera

Wielkie dzięki za pomoc!

Rychu
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: Rychu »

Witam wszystkich

Z racji tego ze,na temat forex jest całe mnóstwo informacji trudno mi sie doszukac opowiedzi na kilka pytań próbuje od wczoraj ale nie jestem pewien wiec prosze o pomoc::

1.Od jakiego najmniejszego kapitąłu mozna rozpoczac handel walutami? gdzie niegdzie widziałem ze potrzebne jest 50zł a u niektórych minimum 100$.

2.Jaka najlepsza platforma dla kompletnego amatora,czytałem tu na forum o Oanda czy bedzie to opowiednie na poczatek?

3.chciałebym na sam poczatek poćwiczyc na wirtualnej gotówce najlepiej bez zbednych rejestracji na jakis stronach czy platfmach jest to mozliwe?

to wszystko z góry dziekuje za odpowiedz.pozdrawiam

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

Rychu pisze:1.Od jakiego najmniejszego kapitąłu mozna rozpoczac handel walutami? gdzie niegdzie widziałem ze potrzebne jest 50zł a u niektórych minimum 100$.
Każdy broker stawia inne wymagania min. kapitału, a niektórzy nie określają go wcale więc teoretycznie można zacząć z każdą kwotą. W praktyce różnie bywa.
Rychu pisze:2.Jaka najlepsza platforma dla kompletnego amatora,czytałem tu na forum o Oanda czy bedzie to opowiednie na poczatek?
Na początek każde demo będzie wskazane byś zobaczył jak to działa. Potem potestuj kilka platform i zobaczysz sam która najbardziej Ci odpowiada.
Rychu pisze:3.chciałebym na sam poczatek poćwiczyc na wirtualnej gotówce najlepiej bez zbednych rejestracji na jakis stronach czy platfmach jest to mozliwe?
Na większości jest to możliwe. Poszukaj, bo jest tego cała masa ;).
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Rychu
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: Rychu »

mam tak proźbe mogłbys mi polecic jakiegos brokera nie wymagajacego jakies minimalnej kwoty ?poniewaz chciałbym sie sprawdzic na małej kwocie czy sobie dam rade wogole.
No i jakies dobre demo ponieważ pcozatkujacy jestem i nie wiem ktore aplikacja sa lepsza ktore mniej? bez zbednych rejestracji.

Awatar użytkownika
Wirus
Zbanowany
Zbanowany

Nieprzeczytany post autor: Wirus »

Rychu: google.pl => broker forex. Jednak najpierw radziłbym Ci poczytać ogólnie o forexie, bo nie jest to handel walutami, jak piszesz. Jeśli za kilka dni będziesz miał konkretne pytania, pisz śmiało, na pewno ktoś odpowie. Na razie to Ty nie wiesz o co pytać, a my nie wiemy co odpowiadać ;-)

Jeśli chodzi o rejestrację, to każdy wymaga, ale nie ma obowiązku podawania prawdziwych danych, poza działającym mailem.

Do obsługi najbardziej popularny jest Meta Trader 4.

ODPOWIEDZ