Wszystkie pytania dozwolone-Dla początkujących Forexowców

Miejsce, gdzie początkujący mogą zadawać nawet najbardziej dziwne pytania.
Awatar użytkownika
personov
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: personov »

spawnster pisze:po pół roku karta się odwróci i stracę 3 razy tyle
Może być właśnie tak.
Ważne pytanie : stosujesz StopLoss ?
Bo jesli nie to zazwyczaj jest super zarobek, ale do póki nie stracisz wiekszości depozytu. Czyli wszystko fajnie ale do czasu.
Solą życia jest kasa.

orc
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: orc »

spawnster pisze:z grubsza polega to na otwieraniu maks. dwóch pozycji dziennie, M15, akceptowaniu strat i twardej konsekwencji
A ile trwa Twoja pojedyncza transakcja? Jeśli Twoja strategia jest konsekwentna i opiera się na price action, to tu rynek raczej nie odwróci się na tyle, żeby Twoje zyski odwróciły się tylko w straty.
Sam trenuję na demo i jeszcze poszukuje tej swojej strategii. Parę razy złapałem systemy, które przynosiły duże zyski - opierały się na przecięciach średnich i wskaźnikach, także para EUR/USD, ale rzeczywistość szybko pokazywała, że są tą złe "strategie".
Jeśli Twój system jest nawet banalnie prosty nie znaczy, że jest zły.
Powodzenia! :)

Fx_boy
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Fx_boy »

Jestem na samym początku tej "ciężkiej forexowej drogi" ( 10 str. tego wątku ). Jak mogę wejść na stroną z odnośnika np:
http://www.forexclub.pl/spread/forex.html - jeżeli wyskakuje błąd nr 404 z informacją: ..."Widzisz ten błąd ponieważ masz DEBUG = True w pliku ustawień Django. Zmienić na False , a Django wyświetla standardowe 404 strony. Nie wiem, co zmienić w parametrach przeglądarki.

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

Heh, nie wiem jak dotarłeś do tej podstrony, bo nawet takiej nie mamy ;). Wejdź przez stronę główną i wtedy poszukaj tego co Cię interesuje lub daj znać to naprowadzę.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Fx_boy
Pasjonat
Pasjonat

Na 10-tej stronie tego wątku właśnie Ty podałeś w odpowiedzi: ..." Zależy od pary walutowej/instrumentu finansowego..." i dalej odnośnik do strony:
http://www.forexclub.pl/spread/forex.html
Zobacz sobie ostatnią kolumnę...." Po kliknięciu wyskakuje błąd 404. Zadałem to pytanie dlatego, że czytając ten wątek od początku już 2-gi lub 3-ci raz wyskoczył ten błąd przy wybraniu danego linku.

Awatar użytkownika
personov
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: personov »

To jest link na stronę forexclub.pl gdzie kiedyś zapewne coś było na tym linku, a teraz już nie ma. I nie jest to zależne od naszego forum tylko od forexclub.pl
Solą życia jest kasa.

SzybkiSzmal
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: SzybkiSzmal »

Czytałem, czytałem ale potrzebuje jednoznacznej odpowiedzi :)

Datefeed jest przesyłany przez dostarczyciela płynnosci do brokera który jeszszcze to filtruje własnymi logarytmami? Jednym logarytmem we wtorek a w środe drugim?xd

Rynek jest regulowany, zdecetralizowany. Coś mi świta pod kopułą ale to zbyyt chaotyczne mysli zebym je ogarnął :mrgreen:

Szpile,.bad ticki, luki cenowe - te trzecie powstają same z siebie i dzielą się na jakies tam grupy hmm a w jaki sposob one powstają? :mrgreen:

ECN w zaden sposób nie jest filtrowany. Są "grube ryby" i nie brakuje ich efektow na ecn a w mm są te ich działania filtrowane przez logorytm?

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

Fx_boy
Już wiem o co chodzi. To link do starej strony. Teraz mamy nową - jeśli interesują Cię spready FxPro to są one na naszej stronie w dziale z brokerami.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Fx_boy
Pasjonat
Pasjonat

Raposo dzięki, tak przypuszczałem ale z komunikatu wynikało, że trzeba coś przełączyć - dlatego pytałem. Zatem szkolę się dalej.

Awatar użytkownika
Good Will Hunting
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Good Will Hunting »

Cześć, interesuje mnie kwestia swapu w Admiral Markets. Czy ktoś mógłby mi powiedzieć w jaki sposób jest naliczany, kiedy i dlaczego? Zupełnie się w tym nie orientuje, do tej pory zawsze miałem 0.00 podczas kiedy u innych pojawia się -x.xx chociażby. Czy to zależy od tego jak długo trzymam otwartą pozycję? Z góry dziękuję za odpowiedź.
Wolałbym umrzeć niż przegrać.

Nie pisz do mnie PW ponieważ mam bana. Pisz na skypie.

ODPOWIEDZ