Wszystkie pytania dozwolone-Dla początkujących Forexowców

Miejsce, gdzie początkujący mogą zadawać nawet najbardziej dziwne pytania.
MajorGC
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: MajorGC »

personov pisze:Chyba u większości
Wiekszosci polskich, u zagranicznych to raczej PLN wystepuje rzadko.
"Zanim zareagujesz - pomyśl, zanim wydasz - zarób, zanim sie poddasz - spróbuj." Ernest Hemingway

Awatar użytkownika
Przemyslawl
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: Przemyslawl »

Owszem maja ale jak otwieram konto demo i wysylaja mi linka ze sciognieciem platformy to odwolujac sie przez ich linki wyskakuje mi error page na ich stronie z odwolanego linka , niewiem czy maja cos zjebane czy poprostu nie maja ANGIELSKIEJ PLACOWKI i Jestem odrzucany po nadaje z Angli -albo maja ogolnie zamkniete platformy bo weekend- dno

Mr.T

Nieprzeczytany post autor: Mr.T »

poczekaj aż rynki ruszą u ecn jest to godz;23;00 u mm wcześniej ok 19;00 (jeśli oczywiście otwierałeś w weekend) :wink:

valthol
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: valthol »

Witam serdecznie wszystkich Forexowców! :) Jako iż to moje początki to pewnie zasypię ten temat pytaniami, obiecuję, że będą przemyślane i coś wnoszące :) To jedziemy!

1. O której są przerwy w funkcjonowaniu giełdy w naszej strefie czasowej?
2. Ile kosztuje utrzymanie pozycji przez noc(przerwę)? Pewnie zależy indywidualnie od brookera?
3. Chodzi o depozyt i dźwignię, jeśli deponuję 500dolarów z dźwignią 1:100 i obracam kwotą 50 000, to powiekszając stan konta do 51 000 zarobiłem 1000$, czy 10$? I analogicznie - brooker zrobi margin calla przy stanie 49 500, czy 0000?

Mam więcej pytań, ale będę pytał stopniowo
Dziękuję bardzo :)

Pozdrawiam!

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

valthol pisze:1. O której są przerwy w funkcjonowaniu giełdy w naszej strefie czasowej?
Jakiej giełdy? Jakie przerwy? ;)
valthol pisze:. Ile kosztuje utrzymanie pozycji przez noc(przerwę)? Pewnie zależy indywidualnie od brookera?
Tak, poczytaj o swap'ach. Niekoniecznie to koszt, czasem to zysk. Więcej na forum...
valthol pisze:3. Chodzi o depozyt i dźwignię, jeśli deponuję 500dolarów z dźwignią 1:100 i obracam kwotą 50 000, to powiekszając stan konta do 51 000 zarobiłem 1000$, czy 10$? I analogicznie - brooker zrobi margin calla przy stanie 49 500, czy 0000?
Poczytaj to:
http://www.forex.nawigator.biz/dyskusje ... php?t=1780

Ogólnie chyba nie za bardzo wiesz o co pytać ;). Wszystko jest na forum jednak samo nic nie przyjdzie i trzeba sporo poczytać.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

M
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: M »

Dlaczego jen pomimo katastrofy w Japonii wzmacnia sie w stosunku do USD ? Frank rozumiem, bezpieczna waluta itd. Ale jen ?

Awatar użytkownika
personov
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: personov »

Mocny jen to cios dla gospodarki Japonii. Japonia żyje z exportu i każdy exportowany towar to mniej dolców. Może moja odpowiedź nie tłumaczy dlaczego akurat jen sie umacnia, ale wyobraź sobie, że umocnienie waluty to niekoniecznie dobra sprawa dla gospodarki.
Solą życia jest kasa.

Awatar użytkownika
kruczek
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: kruczek »

a ja mam takie pytanko. dlaczego na różnych wykresach pips ma różne "rozmiar". najlepiej widać moje pytanie na dołączonych screenach. dlaczego na eurjpy zakres 50 pipów [żółte linie] to tylko kawałek wykresu a na eurgpb to prawie jego połowa. zoom i FT oczywiście są te same.

eurjpy
Obrazek

eurgbp
Obrazek

jest na to jakieś logiczne wytłumaczenie :roll:

pozdrawiam kruczek
bzium®

Awatar użytkownika
TARKIN
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: TARKIN »

masz dwie kartki a4 (twój zoom)
na jednej musisz wyrysować zasięg ceny 100 pipsów a na drugiej 200 pipsów
to właśnie zasięg ceny :
a wiec różnica w pipsach pomiędzy najwyższym punktem na kartce /ekranie
a najniższym decyduje
jakie będą miały wartość w pipsach centymetry na kartce / ekranie

to jak w rozdzielczości
jak masz zdjęcie o wysokiej rozdzielczości to wycinając z niego kwadrat o rozmiarze 10 cm na 10 cm będziesz miał więcej pikseli niż wycinając te same rozmiary ze zdjęcia o niższej rozdzielczości
"Tylko silnych los obdarza hojnie "

ODPOWIEDZ