Natknąłem się dzisiaj na allegro na ciekawy wskaźnik. Na pierwszy rzut oka wygląda całkiem nieźle.
Jak myślicie jest to warte wydawania pieniędzy?
http://allegro.pl/forex-indicator-p-bos ... 27983.html
Wskaźnik średnioterminowy
Re: Wskaźnik średnioterminowy
daj sobie spokój człowieku z cudownymi wskaźnikami i innymi grallami. Każdy wskaźnik na odpowiednio dużej próbie generuje podobne wyniki, poza tym każdy z matematycznego punktu widzenia jest taki sam bowiem opiera się na tych samych danych tj. cenie. Wszystkie są więc ceną, jednak inaczej kalkulowaną!
Podsumowując daj sobie spokój: wyłącz cudowne formuły i włącz zwyczajne myślenie!
Trading to ogromny biznes, a większość systemów, wskażników itp. jest tworzona tylko jako produkt marketingowy, aby to sprzedać, a nie aby kupujący zarobił kase. Jakbym myślał (choć nie mam zamiaru), o kupnie czegoś takiego miałbym 2 bardzo ważne pyt do sprzedającego:
1. DLACZEGO SPRZEDAJE TAKIE "CUDO"
2. JAKIE SĄ JEGO WADY, OGRANICZENIA, SŁABE PUNKTY, W JAKIM ŚRODOWISKU NIE DZIAŁA - zdziwienie na 2 pyt. lub brak odpowiedzi oznacza amatora - czyli powtarzam się (dżizys znowu) - daj sobie spokój człowieku!
Podsumowując daj sobie spokój: wyłącz cudowne formuły i włącz zwyczajne myślenie!
Trading to ogromny biznes, a większość systemów, wskażników itp. jest tworzona tylko jako produkt marketingowy, aby to sprzedać, a nie aby kupujący zarobił kase. Jakbym myślał (choć nie mam zamiaru), o kupnie czegoś takiego miałbym 2 bardzo ważne pyt do sprzedającego:
1. DLACZEGO SPRZEDAJE TAKIE "CUDO"
2. JAKIE SĄ JEGO WADY, OGRANICZENIA, SŁABE PUNKTY, W JAKIM ŚRODOWISKU NIE DZIAŁA - zdziwienie na 2 pyt. lub brak odpowiedzi oznacza amatora - czyli powtarzam się (dżizys znowu) - daj sobie spokój człowieku!