Wpływ drobnych graczy na światowy rynek walut

Tu można dyskutować o wszystkich sprawach związanych z rynkiem Forex.
Awatar użytkownika
reptile
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: reptile »

4promile pisze: przekonamy się ile znaczymy na rynku Smile
Na PLNie ? Jestem za hehe ... ciekawe co by na to powiedizały słuzby bezp i NBP.
Manipulacja ? Gdyby zrobić taka akcję hmm.. dać info na wszystkich forach,ircach .. liczyć że zareagują media .. ciekawe co by było hehe :mrgreen:
R.E.P.T.I.L.E. - Robotic Electronic Person Trained for Infiltration and Logical Exploration (off-line,only e-mail)

Awatar użytkownika
Asia
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Asia »

na giełdach głosuje się pieniędzmi
Czytaj p o w o l i
Dzień dobry, nazywam się ... jestem anonimowym hazardzistą/ką, gram na Forexie
Obrazek

Awatar użytkownika
4promile
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: 4promile »

raposo pisze:
4promile pisze:20% wpływu na cene by było pod warunkiem że wszyscy wykonywalibyśmy identyczne zlecenia
Nie napisałem, że mają 20% wpływu na cenę tylko są odpowiedzialni za taki udział w obrocie. I to nie moje dane tylko BISu sprzed 3 lat... ;)

tak tylko napisałem że byłoby możliwe przynajmniej 20% wpływu na cene pod tym warunkiem :)

Awatar użytkownika
klonmarcin
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: klonmarcin »

reptile pisze:ciekawe co by na to powiedizały słuzby bezp i NBP.
Można się spodziewać wizyty panów od CB i A o szóstej rano - zanim zdążymy iść do łazienki. :mrgreen:

A tak na serio - wszyscy piszą o tym jaki wpływ mają gracze indywidualni na FX - ale ja nigdzie nigdy nie dowiedziałem się ile faktycznie jest takich graczy na świecie ??????

8)
Nie prowadzę szkoleń - nie sprzedaję sygnałów
No pain - No gain
Czas to pieniądz - ile jesteś w stanie go poświęcić?

https://www.youtube.com/watch?v=FLqQPZaiHvs

Rób to co kochasz, kochaj to co robisz, a nigdy nie będziesz musiał pracować...

Awatar użytkownika
xamael
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: xamael »

jacek89 zazwyczaj ludzie ida pod trend, gracze maja różne portfele od 5k do 200k na rachunku a obracaja conajmniej 20% w ciagu dnia. Uważam wiec ze maja spory wpływ na kształtowanie sie cen. Mamy łącznie siłe kilkudziesieciu banków inwestycyjnych i w moim mniemaniu to my generujemy pipseloze.
Trzymając się systemu: 82% skuteczności || Grając wbrew systemowi: 8% skuteczności. Dyscyplina jest autorem większości zwycięstw.

Misiacyk
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: Misiacyk »

Zapominacie o jednym - nikt z nas nie dokonuje rzeczywistych transakcji walutowych... Gramy jedynie na rynku instrumentow pochodnych do kwotowan walut, ale nie ma to zadnego przelozenia na wachania na miedzybanku.
Nawet brokerzy ECN zabezpieczaja sie na miedzybanku tylko w tej czesci w jakiej nie sa w stanie spiac swoich klientow.

Do wplywu na rynek walutowy potrzebowalibysmy bramki z bezposrednim dostepem do kwotowan na miedzybanku i w cholere kasy gdzie dzwignia 1:2 to maks. Z zalozenia wiec, bezposrednio na rynku sa tylko gracze duzi dokonujacy rzeczywistej wymiany walutowej.

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
sgorn
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: sgorn »

reptile pisze:Na PLNie ? Jestem za hehe ... ciekawe co by na to powiedizały słuzby bezp i NBP.
Manipulacja ? Gdyby zrobić taka akcję hmm.. dać info na wszystkich forach,ircach .. liczyć że zareagują media .. ciekawe co by było hehe
to moze umowmy sie wszyscy, ze w przeciagu miesiaca nie bedziemy kupowac paliwa ze stacji ORLEN tylko od innych providerów... jak myslicie spowoduje to spadki cen paliwa w ORLENIE a co za tym idzie u innych dostawców? ;)
Wicks reject areas and bodies explore them-MightyOne
Nie ważne czy miałeś rację czy nie,ważne jak dużo zarobiłeś posiadając rację i jak mało straciłeś, myląc się.

Awatar użytkownika
reptile
Maniak
Maniak

Misiacyk pisze:Nawet brokerzy ECN zabezpieczaja sie na miedzybanku tylko w tej czesci w jakiej nie sa w stanie spiac swoich klientow.
jest pomieszanie co do tego czym jest interbank a miedzybank oraz gdzie i jakich instrumentów sie używa.
Zapominacie o jednym - nikt z nas nie dokonuje rzeczywistych transakcji walutowych...
czyli uważasz, że jeśli powstanie hmm silna presja na walutę formalna poprzez transkacje jak również pokerowa psychiczna (myśle że taka próba bez echa by się nie obyła), weźmy PLN dla łatwiejszego przykładu, to nie wystąpi reakcja? Jeśli u 1 brokera nagle wejdzie 100 zdecydowanych graczy w jednym kierunku to coś musi zrobić taki domek :lol:
Zresztą są opcje i futy a te nie są bez znaczenia.
Misiacyk pisze:Do wplywu na rynek walutowy potrzebowalibysmy bramki z bezposrednim dostepem do kwotowan na miedzybanku i w cholere kasy gdzie dzwignia 1:2 to maks. Z zalozenia wiec, bezposrednio na rynku sa tylko gracze duzi dokonujacy rzeczywistej wymiany walutowej.
E tam .. niech tylko np każdy podejdzie do pobliskiego cinkciarza i da cynk - link do strony z akcją, że o to jest taka akcja czyli PLN od dziś RULEZ :lol:

sgorn to byłoby działanie na szkodę spółki i na to bym się chyba nie odważył :lol:
Spekulacja walutowa bardziej mi się podoba i uszła by bardziej płazem :D
A forex crash hmm .. marzenie wyrysować własną świeczke :twisted:
.. no dobra dobra 8)
R.E.P.T.I.L.E. - Robotic Electronic Person Trained for Infiltration and Logical Exploration (off-line,only e-mail)

Awatar użytkownika
sgorn
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: sgorn »

reptile pisze:sgorn to byłoby działanie na szkodę spółki i na to bym się chyba nie odważył
Spekulacja walutowa bardziej mi się podoba i uszła by bardziej płazem
A forex crash hmm .. marzenie wyrysować własną świeczke
.. no dobra dobra
ale moze udalo by sie w koncu zmusic tych ........ do obnizenia cen paliwa..mala szkoda spolki, a zobacz jaka ulga dla nas ,smiertelników ;)
Wicks reject areas and bodies explore them-MightyOne
Nie ważne czy miałeś rację czy nie,ważne jak dużo zarobiłeś posiadając rację i jak mało straciłeś, myląc się.

Awatar użytkownika
reptile
Maniak
Maniak

sgorn pisze:ale moze udalo by sie w koncu zmusic tych ........ do obnizenia cen paliwa..mala szkoda spolki, a zobacz jaka ulga dla nas ,smiertelników Wink
hehe i co wprowadzimy sezonowość firmową?Raz ta firma raz ta? hehe Oil Church ?
To byłoby w sumie coś.. ale kto na to pójdzie ? Sądze, że wiele firm ma podpisane też jakieś umowy..

To co na wykop ? Czy jak?
Protest przeciwko podatkom akcyzom. Albo obniżki albo plajty firm czy tam uszczuplenie aktywów ? :roll: Albo zmasowane akcje obywateli przeciw cenom. :D
Jakieś realne pomysły ? :lol:
Dopuszczalne są wszelkie umysłowe spekulacje celem poszukiwań inspiracji. :D

ODPOWIEDZ