Pisze o tym też każda porządna książka o forexPijak pisze: 28 paź 2021, 11:27 Według moich obserwacji jest to 80% czasu na rynku w różnych interwałach czasowych.

Dlatego momenty trendu są tak cenne

Pisze o tym też każda porządna książka o forexPijak pisze: 28 paź 2021, 11:27 Według moich obserwacji jest to 80% czasu na rynku w różnych interwałach czasowych.
Nie wiem czy konsolidacja to 80% czasu na rynku, bo nigdy nie liczyłem tego, ale fakt, że trwa wystarczająco długo. Właśnie wtedy EA może najlepiej zarabiać. W momencie kiedy kończy się konsolidacja to zawsze można wejść manualnie z kierunkiem zmiany.Pijak pisze: 28 paź 2021, 11:27 Co do mojego systemu, to jego głównym założeniem jest to, że opiera się na konsolidacji. Według moich obserwacji jest to 80% czasu na rynku w różnych interwałach czasowych.
Zależy jakie EA.MarioDM pisze: 28 paź 2021, 14:41Nie wiem czy konsolidacja to 80% czasu na rynku, bo nigdy nie liczyłem tego, ale fakt, że trwa wystarczająco długo. Właśnie wtedy EA może najlepiej zarabiać. W momencie kiedy kończy się konsolidacja to zawsze można wejść manualnie z kierunkiem zmiany.Pijak pisze: 28 paź 2021, 11:27 Co do mojego systemu, to jego głównym założeniem jest to, że opiera się na konsolidacji. Według moich obserwacji jest to 80% czasu na rynku w różnych interwałach czasowych.
Powodzenia.
A, tacy też są. Nie wiem, czy to większość?Caldeborn pisze: 28 paź 2021, 17:13 Chyba raczej wiekszosc traci w trendzie handlujac pod prad. Za wszelka cene starajac sie zlapac szczyt i miec te 5 minut slawy. Od kilku lat 80-90% siedzi w S na indeksach.
Sprawdzałeś w testerze na danych historycznych ? Tam można zobaczyć większy odcinek czasu i częściowo wyrobić sobie zdanie w jakich sytuacjach zdarzają się przypały.Pijak pisze: 29 paź 2021, 11:02 Drugi tydzień testów się zakończyłWięc 10 dni handlowych, pół miesiąca, trochę poniżej.
Może uruchom dwa konta demo i każdy na innym instrumencie. Jeśli wyniki nie będą sie mocno różniły to warto strategii poświęcić czas i nadal testować. Bo w tym okresie co teraz testowałeś rynek był mocno sprzyjający do samych założeń. Ale niestety rynki sie zmieniają i warto to sprawdzić jak zachowa się strategiaPijak pisze: 29 paź 2021, 13:10 No właśnie w tym problem, że musiałbym stworzyć ea i to jakoś uruchomić. Nie mam pojęcia o programowaniu. Mam naraz otwartych ok 20 pozycji, ciężko to na piechotę liczyć. Nic, poczekamy jeszcze 1 tydzień, akurat będą non farm.
Pijak pisze: 29 paź 2021, 11:02 minęło już 2 tygodnie od testów mojego automatu, którego oficjalnie nazwałem "Korwin"
Najpierw napisałeś, że testujesz automat, więc uznałem, że chodzi o ... automat. A Ty miałeś na myśli strategię, którą testujesz manualnie.Pijak pisze: 29 paź 2021, 13:10 No właśnie w tym problem, że musiałbym stworzyć ea i to jakoś uruchomić. Nie mam pojęcia o programowaniu.