własny status zlecenia

O jezykach programowania w platformach i nie tylko.
jaros21
Bywalec
Bywalec

własny status zlecenia

Nieprzeczytany post autor: jaros21 »

Witam,

Potrzebuję nadawać zleceniom różny status w zależności od tego jaki profit osiągnęły
np:
zlecenie ma na początku status 0,
jeśli profit przekroczy próg1 AE wykonuje określone zadanie1 i ustawia status zlecenia na 1 (dzięki temu zadanie1 nie zostanie powtórnie wykonane jeśli cena się cofnie i znowu przekroczy próg1)
po przekroczeniu progu2 postępuje analogicznie itd.

Myślałem, że wykorzystam do tego MagicNumber, ale nie znalazłem funkcji która jest w stanie go zmodyfikować. Czy jest możliwa zmiana MagicNumber w otwartym zleceniu, czy można go ustawić tylko podczas otwarcia?

Jeśli ktoś miałby pomysł jak ustawić własny status zlecenia w samym zleceniu (bez konieczności tworzenia dodatkowych tablic z numerami zleceń o danym statusie), będę wdzięczny za radę.

Pozdrawiam
Jarek

Awatar użytkownika
Tig3r
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Tig3r »

jaros21 pisze:Myślałem, że wykorzystam do tego MagicNumber, ale nie znalazłem funkcji która jest w stanie go zmodyfikować. Czy jest możliwa zmiana MagicNumber w otwartym zleceniu, czy można go ustawić tylko podczas otwarcia?
Tylko jak otwierasz, to samo z komentarzem zlecenia (które może być jednocześnie zmienione przez samo MT4).
Jeśli ktoś miałby pomysł jak ustawić własny status zlecenia w samym zleceniu (bez konieczności tworzenia dodatkowych tablic z numerami zleceń o danym statusie), będę wdzięczny za radę.
W zleceniu się nie da ale w funkcji w której chcesz wykorzystać możesz je identyfikować poprzez profit jak podałeś. A więc w Twoim przypadku status to aktualny poziom zysku -> przecież można go odczytać.
======================================================
Nie głupi ten co nie wie, lecz ten który nie chce się nauczyć..

jaros21
Bywalec
Bywalec

Nie do końca mogę odczytać status z poziomu zysku, bo chodzi o to, żeby status zmieniał się w górę, ale nie miał możliwości zmieniać się w dół. Czyli jak profit przekroczy próg1 i zlecenie dostaje status1, to kiedy cena się cofnie i profit spadnie poniżej progu1, ztatus zlecenia powinien pozostać bez zmian czyli 1.
Ogólnie chodzi o to, żeby wyłapać, kiedy cena przekracza kolejne progi ale tylko jeden raz dla każdego progu.

Awatar użytkownika
Tig3r
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nie da się, możesz każde zlecenie sprawdzać od momentu otwarcia co się działa z ceną i tyle.

jaros21
Bywalec
Bywalec

Dzięki, zawsze lepiej wiedzieć że się nie da czegoś zrobić niż tracić czas na szukanie rozwiązania.
Zrobię to na tablicach.

bialy
Stały bywalec
Stały bywalec

moim zdaniem sie da

Nieprzeczytany post autor: bialy »

masz 3 mozliwosci:
1. zmienne globalne
2. utworzenie jakiegos obiektu na wykresie o nazwie ID zlecenia i zmieniasz ObjectDescription(...)
3. mozesz pobawic sie w tworzenie plikow np *.txt FileOpen(...) - ale to juz jest dosc skomplikowane
oszczedzajmy cykle procesora

Awatar użytkownika
Tig3r
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

4. możesz wykorzystać tablice/pliki i identyfikować stany danych zleceń

ODPOWIEDZ