Witam, moja strona z twittami odnośnie moich transakcji

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
Tekron
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Tekron »

Poczekam jak będzie wygladała sprawa na H4 z tą zmianą trendu, jeśli się nie pomyliłem dorzuce drugie 0,05 do pozycji. t/p będę obserwował, ale minimalnie chcę ściągnąć 100pkt. Wymierzyłem sobie breakout i pivot zostawiam oczekujący buy AUD/CHF na 0,9755 - 0,05lot t/p 0,9870 s/l 0,9710

Zjadam całość GBP USD ( sygnał i t/p dobre ale zależy mi na czasie). Wrzuciłem kolejne 0,05 buy aud/chf, bałem się, że przy GBP/USD braknie marginu, jesli jednocześnie ruszy tam spadek a aud/chf będzie w miejscu . To teraz chwila zadumy :roll: i czekam na zamknięcie kolejnej H4 na AUD/CHF. Oby nad MA
Ostatnio zmieniony 17 mar 2010, 13:36 przez Tekron, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Tekron
Maniak
Maniak

Świeca na AUD/CHF H4 wygląda na zachęcającą bull ( bull będzie jak zamknie bear :D ), a na H1 Moving average podkręca ładnie w górę. Ogólnie dobre nastroje więc pozycja mocno naładowana i czekam co dalej, dużo lot więc będę pilnował.

Awatar użytkownika
Tekron
Maniak
Maniak

Ale u mnie cisza, chyba nikt nie czyta po tych pierwszych komentach :) w każdym razie, LONG pracuje ładnie, wszystko wygląda obiecująco, boje się trochę o formacje head and shoulders, ale zmienię wszystko na breakeven w miarę możliwości, licząc mimo wszystko że to będzie formacja waving right hand and shoulders :D

I get em hot show them what I've got 8)
http://www.youtube.com/watch?v=I-DetYir ... re=related

Awatar użytkownika
Tekron
Maniak
Maniak

no cóż najwyżej będę znowu konto zbierał z popiołu :), zaryzykuje i zostawie na s/l przy otwarciu ostatniej H4. Trzymam się tej podstawowej myśli o przebiciu MA. Jak coś to można było spokojnie zamknąć 20pkt profitu z sygnału. (mogę się czasem walnąć w pkt bo podaje ilość z myfxbooka, czyli na podstawie wielkości pozycji a nie ruchu ceny na wykresie)

Awatar użytkownika
Tekron
Maniak
Maniak

pachnie mi tu wtopką, ale przynajmniej świadomą bo się uparłem : )

Awatar użytkownika
Tekron
Maniak
Maniak

GBP/CHF też wygląda wzrostowo hmm.. :) ale marginu brak : )
MA jeszcze w świecy na AUD/CHF H4, jak zejdzie poniżej to znowu czeka żmudne zarabianie :) A teraz dlaczego nie wyszedłem z pozycji:
Ostatnia linia czyli stochastyka właśnie zaczyna przebijać poziom 30 który sobie zaznaczyłem przy moim kombo wskaźników, a MA jeszcze się trzyma i to dosyć mocno, zważywszy że H1 już jest nastawiona w górę. Co daje mi mocne przypuszczenie, że zmiana trendu na UP nastąpi, jedyny ból jest taki, że postanowiłem wejść trochę wcześnie z tym long, a drugi mój ulubiony błąd to dorzucenie takiej samej wielkości lot w tym samym kierunku dużo wyżej :), gdy nawet rynek na flat się gdzieś nie zatrzymał. Ale gram na przeczucie tym razem, ze świadomością, że ostrzegłem apropo sygnału. :)

Awatar użytkownika
Tekron
Maniak
Maniak

Ogólnie ten sposób dobrania wskaźników i obserwacji jednego z nich tj. MA na wykresie się sprawdzał. Ktoś z niego korzystał ja tylko zmieniłem trochę politykę momentu wejścia, wyznaczając sobie liniami gdzie muszą znaleźć się poszczególne wskaźniki. Bez tego był lekki chaos szczególnie, że ta osoba też użyła na jednym oknie wskaźników. Żadne cuda i ameryki nie odkryłem, sprawdza się w 80%, cierpliwym w 90% :)

Hehe miałem łeb żeby stop o 5pkt zwiększyć, wole mieć zawsze większy s/l żeby mnie taki słodki tick pustej świecy nie zatłukł u Admirali :)
Aaa koniec, ide na obiad, później sprawdze czy musztarda po obiedzie ;]

Awatar użytkownika
Tekron
Maniak
Maniak

AUD/CHF, śliczna świeca bull na H4 ,30 min do zamknięcia czysty optymizm :)
Naparza góra dół teraz, 10min do zamknięcia i chwila prawdy.

Awatar użytkownika
Tekron
Maniak
Maniak

czyszczenie konta w drodze :D

No niestety, ryzyko, minimalnie źle ustawiony s/l ,ale tak czy siak dzień na + o prawie drugie tyle konta.

Awatar użytkownika
Tekron
Maniak
Maniak

wskoczyłem na long na GBP/USD, już drugi raz dzisiaj ,t/p 1,5440 szczegóły widać na myfxbooku :)
a i jeszcze sell na NZD/USD, myślę że pójdą niezależnie od siebie, na NZD 0,7167 ze stop loss 0,7190 i t/p 0,7115
z czego pewny jestem tylko tego pierwszego, drugie dla draki ;) :evilbat:

ODPOWIEDZ