c.ajto pisze:
Poniżej wykres platyny na którym wizyta poniżej 800 nie jest czymś niezwykłym i niewytłumaczalnym z technicznego punktu widzenia.
oj tak wiem że już była tańsza... złoto też kiedyś było po 10 dolarów za uncję, ale wtedy dolar to było coś warte

a teraz chcą udowodnić (FED), że dolar nadal "być coś warte"
Dolar miał 3 programy QE po 2008 roku i nadrukowali go tyle, że aktualne ceny surowców są gruuuubo zaniżone. Cały czas chcą umocnić dolara ale....prawda w końcu wyjdzie na jaw
ale z rysowania fibo mi tak wychodzi, że poniżej 900 nie spadnie Platyna
i to dość czytelnie wychodzi czego nie mogę powiedzieć o złocie czy srebrze....
cieszył byś się gdybym zrezygnował z FX ?
wrzucam platynę z opisem
btw. ROPA mi wychodzi dołek albo na 37 albo na 31. Jedno z dwóch. Bliżej jestem 37 USD za baryłę
A co jeśli się okaże, że 920 platyna, 1040 złoto, 37 ropa..... to są dołki surowców i za 3-5 lat ceny będą odpowiednio:
6000 platyna, 5000 złoto, 300 ropa? Mi to tak właśnie wychodzi - surowce nie mogą spadać do zera, a pieniądze zupełnie nie mają już żadnego pokrycia..... a poza tym platyna zazwyczaj była droższa od złota.... to wina umacniania dolara, że się stało jak się stało. No i ta opłacalność wydobycia - poniżej 1080 za platynę się nie opłaca ponoć. Wszystko jest sztucznie zaniżane.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.