Wielki Wybuch
Re: Wielki Wybuch
Ale dzis *ujowy dzien. Na nic nie mam czasu.
Mysle, ze night trading od 22.00 do 01.00 to jest jedyna opcja.
Wtedy mam cisze i spokoj i czas.
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami
-
- Pasjonat
highend pisze:Ale dzis *ujowy dzien. Na nic nie mam czasu.
Dobrą opcją jak dla mnie jest handel po godzinie 0:00. Zarówno na UJKU jak i na EDKU. Raz, że pomijamy SWAP dwa zazwyczaj są wtedy mocniejsze ruchy. Doskonała opcja dla nocnych Marków i Monik

a jednak dziś miałem chwilę w ciągu dnia i wskoczyłem na eda... M5
choć czas Nocnego Markowania dopiero się właśnie zaczął
jednak M1/M5 to jest TO

jednak M1/M5 to jest TO

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
-
- Pasjonat
highend pisze:a jednak dziś miałem chwilę w ciągu dnia i wskoczyłem na eda... M5
jednak M1/M5 to jest TO
Bardzo się cieszę. Nie będę sama trejdowała w nocy. Mnie bardziej odpowiada M1. Więcej okazji, więcej zagrań, mniej nudy i czekania. Ne wiem jak na innych parach czy surowcach ale UJEK i EDEK dają zmienność po północy. Powodzenia.
tak około północy wczoraj zorientowałem się, że jest koniec tygodnia jak za dziesiątym razem dostałem komunikat "rynek zamknięty".... LOL 

Jak sobie radzicie ze spreadem grając w godzinach nocnych na wykresach M1 i M5? Nie jest on wtedy przypadkiem za wysoki? No u mojego brokera standardowo na eur/usd mam 4-5pkt, gbp/usd, usd/jpy 7-10 pkt, reszta majorsów nawet więcej. Też gram na niskich interwałach, i zauważyłem że nocą występują silne i dość czytelne ruchy (zwłaszcza na tych "wschodnich" walutach - jen, kiwi, aussie) ale nie wiem nawet jak się kształtuje spread w tych godzinach, bo po 24 zazwyczaj śpię 

eurusd ma najniższy spread, więc w nocy tak samo jest on najniższy (choć wyższy niz w dzień)
póki co tylko na nim robiłem trejdy nocne.
póki co tylko na nim robiłem trejdy nocne.
-
- Pasjonat
Patryś pisze:Jak sobie radzicie ze spreadem grając w godzinach nocnych na wykresach M1 i M5? Nie jest on wtedy przypadkiem za wysoki? No u mojego brokera standardowo na eur/usd mam 4-5pkt, gbp/usd, usd/jpy 7-10 pkt, reszta majorsów nawet więcej. Też gram na niskich interwałach, i zauważyłem że nocą występują silne i dość czytelne ruchy (zwłaszcza na tych "wschodnich" walutach - jen, kiwi, aussie) ale nie wiem nawet jak się kształtuje spread w tych godzinach, bo po 24 zazwyczaj śpię
Jeśli chodzi o nocki w BOSSAFX nie jest źle. Jakieś minimalne ruchy na otworzeniu tygodnia w niedzielę, ale sytuacja błyskawicznie wraca do normy.
-
- Maniak
problem jest tylko w okolicy naszej godz. 23,wtedy jest nieprzyjemnie. po 15 min. powinna sytuacja unormowac sie.
O 23 jest rozumiem rollover, tak? A jak sytuacja wygląda potem, spread po północy to jakieś x1.5-x2 tego dziennego, czy więcej?
Sorry że tak męczę, ale teraz nie mam jak tego sprawdzić, a w sumie jestem ciekaw
Sorry że tak męczę, ale teraz nie mam jak tego sprawdzić, a w sumie jestem ciekaw