Wielki Wybuch

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
FxTag
Pasjonat
Pasjonat

Re: Wielki Wybuch

Nieprzeczytany post autor: FxTag »

highend pisze:
FxTag pisze:Patrzcie. Kasa leży, tylko ją brać. Ale pewnie łatwiej jest obrobić bank, niż go ograć. :)
Rynku nie należy "ograć".

Rynek to twój najlepszy kumpel i przyjaciel tutaj. Jak to ktoś zrozumie i podejdzie do tego na spokojnie, bez nerwa i bez stresa... a co więcej z rozsądkiem i cierpliwością - to da radę.

poza tym - kto nie chce to nie musi czytać.
a ja wcale nie musze pisać :)
moim zamierzeniem jest to aby znalazł sie ktoś kto załapie co autor (ja) miał na myśli i być może dorzuci jakieś swoje elementy do tej układanki.
Są osoby, które już dawno to odkryły - np. kolega Dadas, który stworzył wskaźnik DSWS, który jest oparty dokładnie na tym o czym napisalem. Jedna świeca = trend, a poziomy wskaźnika działają tak jak dalsze FIBA.
Tak więc nic nowego w tym temacie nie ma :)
A to nwe podejście. Chętnie zaprzyjaźnię się z rynkiem, o ile będzie dla mnie chojny :)
Widzę że masz już doświadczenie, więc przybliż jakie masz profity z tej przyjaźni.

FxTag
Pasjonat
Pasjonat

Oczywiście pokrótce. Jakies tam procenty lewary stoplosy takeprofity

Awatar użytkownika
zastepczy19
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: zastepczy19 »

nie wiem czy nie za bardzo skomplikowane ale poziomy z Dadasowego DSWS dobrze pasuja do tej ukladanki jak mowisz.
Na ForexCity sporo tam opisali to mozna sie zapoznac. Ogolnie tam to wszystko sie opiera na fibo 50% a reszta wspolczynnikow jest chyba omijana ?
Ja gram na m1 a trend okreslam na m5.
Czyste PA i stare japonskie swiece ktore dzialaja do dzisiaj.
Nie wazne zreszta jaki tf czy to standardowe z mt4 czy wymyslne.
PA to PA a timeframe dopasowujemy do predyspozycji tradera.
Nie lubie zreszta okreslenia tego marketingowego PA. Wole zachowanie ceny w czasie ;)
Pozdrawiam

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: highend »

FxTag pisze: A to nwe podejście. Chętnie zaprzyjaźnię się z rynkiem, o ile będzie dla mnie chojny :)
Widzę że masz już doświadczenie, więc przybliż jakie masz profity z tej przyjaźni.
A rynek to nie jest przyjaciel? bo daje i zabiera? ;) a jakby tylko dawał to by był? ;)
A może tylko zabiera? wtedy jest wróg?
przecież Ty sam otwierasz i zamykasz pozycje, rynek nie robi tego za Ciebie.

Co do profitów. FX zacząłem w grudniu 2013 roku. Czyli bardzo niedawno.
Zgodnie z opisanymi na tym forum etapami w tradingu powiem, że pasują jak ulał.
w 1 połowie 2014 roku zarobiłem naprawdę dużą kasę - robiąć coś nieświadomie
w 2 połowie 2014 roku wszystko straciłem i jeszcze dopłaciłem (nigdy tego nie róbcie!)
we wrześniu zetknąłem się ze wskaźnikiem Dadasa (DSWS) i zacząłem kombinować.
walka sama ze sobą, stres, siadająca psycha, bliski byłem poddania się.
Z fibo zacząłem kombinować w grudniu 2014 roku. A więc raptem 5 miesiący temu.
Od tamtej pory jest... nieźle :)

Chodzi o to żeby wiedzieć co się robi, po co i dlaczego. I nie otwierać pozycji na pałę. I nie dać się własnym pokusom i chciwości bo to zgubi od razu.

Tak więc statementu na razie nie będzie - ale nie wykluczam, że kiedyś będzie :)
Nie chcę być pod presją.
Cierpliwość - największa świętość na FX, więc uszanujcie.

I jeszcze coś - to w jaki sposób się wyładowuje stres w realnym życiu przekłada się na FX. Jak ktoś jest wybuchowy i nerwowy to... szybko straci.
A ja dość często bywam w stresie wybuchowy... Tzn. bywałem :d kiedyś :p
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami

FxTag
Pasjonat
Pasjonat

Nie zaglądam ludziom po kieszeniach. Prawdę mówiąc Niektórym ludziom zarzycałeś to, że zarobisz tyle ile oni z 10ciokrotnie mniejszym lewarem niż oni. Może załóż jakieś demo, żeby każdy mógł ocenić twój system.
Pozdrawiam

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

FxTag pisze:Nie zaglądam ludziom po kieszeniach. Prawdę mówiąc Niektórym ludziom zarzycałeś to, że zarobisz tyle ile oni z 10ciokrotnie mniejszym lewarem niż oni. Może załóż jakieś demo, żeby każdy mógł ocenić twój system.
Pozdrawiam
Na pewno nic nikomu nie zarzucałem i z nikim nie zamierzam konkurować w zarabianiu. Czytałem inne dzienniki i np. jakieś wojny, że tam kilka osób zakłada konta po 10K PLN i się ścigają kto zarobi więcej na czas.

BZDURA. Ma być na spokojnie i powolutku.

FxTag
Pasjonat
Pasjonat

highend pisze:
FxTag pisze:Nie zaglądam ludziom po kieszeniach. Prawdę mówiąc Niektórym ludziom zarzycałeś to, że zarobisz tyle ile oni z 10ciokrotnie mniejszym lewarem niż oni. Może załóż jakieś demo, żeby każdy mógł ocenić twój system.
Pozdrawiam
Na pewno nic nikomu nie zarzucałem i z nikim nie zamierzam konkurować w zarabianiu. Czytałem inne dzienniki i np. jakieś wojny, że tam kilka osób zakłada konta po 10K PLN i się ścigają kto zarobi więcej na czas.

BZDURA. Ma być na spokojnie i powolutku.
Pisałeś u Niemiaszka

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

FxTag pisze: Pisałeś u Niemiaszka
Musiałbyś pokazać bo nie pamiętam. Duzo piszę i gdzieś coś może być odczytane inaczej niż "autor miał na myśli".
Konta demo nie chcę zakładać - tylko rozprasza.....
Będę wrzucał screeny i się do nich odnosił po jakimś czasie.

FxTag
Pasjonat
Pasjonat

highend pisze:
FxTag pisze: Pisałeś u Niemiaszka
Musiałbyś pokazać bo nie pamiętam. Duzo piszę i gdzieś coś może być odczytane inaczej niż "autor miał na myśli".
Konta demo nie chcę zakładać - tylko rozprasza.....
Będę wrzucał screeny i się do nich odnosił po jakimś czasie.
Wiesz masz moją sentencję w stopce. I pewnie dlatego mam sentyment do ciebie. http://forex-nawigator.biz/forum/postin ... 1&p=453502
Wszędzie zdążysz, więc takie demo pokazałoby, co twoje fibo jest warte.

FxTag
Pasjonat
Pasjonat

Przeczytaj swoje posty w dzienniku Niemiaszka. Tam znajdziesz swoje trzymanie złotego do [onad 4zł za dolara i inne wróżby

ODPOWIEDZ