wiek użytkownika forum

Tu można dyskutować o wszystkich sprawach związanych z rynkiem Forex.

w jakim jesteś przedziale wiekowym?

poniżej 20
24
6%
20-25
154
36%
26-30
111
26%
31-35
54
13%
36-40
41
9%
41-45
24
6%
46-50
9
2%
51-55
5
1%
56-60
3
1%
powyzej 60
7
2%

Liczba głosów: 432

FXfighter
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: FXfighter »

Norman pisze:Takie luzne pierwsze wnioski
Bardzo luźne, bo domyślam się, że badań na ten temat nie robiłeś :)
Tak w ogóle, nie wiem czy zdajesz sobie sprawę, że Forex jest dostępny dla indywidualnych inwestorów od lat dziewięćdziesiątych, a w Polsce spekulacja na walutach jest legalna zaledwie od kilku lat, więc zazwyczaj 60-latek nie ma wcale większego doświadczenia od np. 30-latka. Choć oczywiście doświadczenie zdobyte np. na akcjach albo Futures też na FX może się przydać, w końcu wiele metod analizy technicznej sprawdza się na większości rynków (tyle tylko, że więcej zależy od tradera, a nie od metod :) ).

Awatar użytkownika
klonmarcin
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: klonmarcin »

FXfighter pisze:tyle tylko, że więcej zależy od tradera, a nie od metod

Dokładnie :D
Nie prowadzę szkoleń - nie sprzedaję sygnałów
No pain - No gain
Czas to pieniądz - ile jesteś w stanie go poświęcić?

https://www.youtube.com/watch?v=FLqQPZaiHvs

Rób to co kochasz, kochaj to co robisz, a nigdy nie będziesz musiał pracować...

Awatar użytkownika
Mihau
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Mihau »

Mam lat 14, forexem zainteresowałem się kilka miesięcy temu, przeczytałem kilka e-booków i gram na koncie demo (mój wirtualny rachunek regularnie się powiększa). Nie uważam, żeby skuteczność trader'a zależała od wieku w którym zacznie swoją przygodę z fx, tylko od jego nastawienia do gry, trzeba to lubić, bo inaczej się daleko nie dojdzie. To jest tylko moje zdanie.

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
sgorn
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: sgorn »

ja w Twoim wieku skupilem sie na bieżącej nauce w szkole i zabawą z chlopakami na podwórku ;) ale widac zmienia sie wszystko, juz coraz to mlodsi zaczynaja szukac sposobu na kase. pzdr
Wicks reject areas and bodies explore them-MightyOne
Nie ważne czy miałeś rację czy nie,ważne jak dużo zarobiłeś posiadając rację i jak mało straciłeś, myląc się.

Awatar użytkownika
Phoenix_phx
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Phoenix_phx »

Myślę że dobrze kombinujesz. Wiedza może się przydać zawsze, niekoniecznie tylko dla Fx. Tylko pamiętaj o zagrożeniach, żeby nie sprowadziło się to do hazardu. Kto wie, może za kilka lat będziesz właśnie z tego żył.... ;)

Awatar użytkownika
besot
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: besot »

sgorn pisze:ja w Twoim wieku skupilem sie na bieżącej nauce w szkole i zabawą z chlopakami na podwórku ;)
Ja , jeszcze nie śmiało, zaczynałem też skupiać się na zabawie z dziewczętami. :D

MajorGC
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: MajorGC »

Mihau pisze:Mam lat 14, forexem zainteresowałem się kilka miesięcy temu, przeczytałem kilka e-booków i gram na koncie demo (mój wirtualny rachunek regularnie się powiększa). Nie uważam, żeby skuteczność trader'a zależała od wieku w którym zacznie swoją przygodę z fx, tylko od jego nastawienia do gry, trzeba to lubić, bo inaczej się daleko nie dojdzie. To jest tylko moje zdanie.

Pozdrawiam
To w sumie troche smutne, ze w tym wieku dzieciak musi myslec o zarabianiu pieniedzy.
Jak wyzej ktos napisal, powinno sie w tych latach koncentrowac na nauce w szkole i zabawach ze znajomymi. Tak naprawde jedne z lepszych znajomosci pozostaja z tych lat.
"Zanim zareagujesz - pomyśl, zanim wydasz - zarób, zanim sie poddasz - spróbuj." Ernest Hemingway

Awatar użytkownika
Esco
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Esco »

Ja w tym wieku się zacząłem interesować programowaniem i tak mi zostało do dziś.

Szkoda ze o FX wtedy nie słyszałem (zresztą przed 2004 był nielegalny).

Cadermo

Nieprzeczytany post autor: Cadermo »

MajorGC pisze:Mam lat 14
:shock: Nie wiem co o tym myśleć. Jeśli już w wieku 14 lat interesujesz się zarabianiem kasy to chyba nie dobrze.

Awatar użytkownika
Wirus
Zbanowany
Zbanowany

Nieprzeczytany post autor: Wirus »

Cadermo pisze:
MajorGC pisze:Mam lat 14
:shock: Nie wiem co o tym myśleć. Jeśli już w wieku 14 lat interesujesz się zarabianiem kasy to chyba nie dobrze.
Myślę, że dobrze, jeśli ma sprecyzowane poglądy na swoją przyszłość. Przynajmniej nie pójdzie do Zasadniczej Szkoły Zawodowej ani na studia filozoficzne ;-) Mam nadzieję, że wybierze kształcenie zgodne ze swoimi zainteresowaniami.

ODPOWIEDZ