Wiadomości...

Miejsce, gdzie początkujący mogą zadawać nawet najbardziej dziwne pytania.
Awatar użytkownika
devport
Gaduła
Gaduła

Wiadomości...

Nieprzeczytany post autor: devport »

Hej,
Mam pewne pytanie...
Jak to jest, że jak pojawiają się złe dane z USA na FF to EDEK nadal idzie w dół ?
Dziś o 16:00 mamy Sprzedaż domów... wynik słaby... a jednak edek leci ciągle w dół.
Czy dane nie mają znaczenia ? Bo już sporo kasy przez takie zagrywki straciłem... tylko z powodu tego, że dane były inne niż kurs na giełdzie.
Wracam po latach przerwy....

MajorGC
Pasjonat
Pasjonat

Re: Wiadomości...

Nieprzeczytany post autor: MajorGC »

devport pisze:Hej,
Mam pewne pytanie...
Jak to jest, że jak pojawiają się złe dane z USA na FF to EDEK nadal idzie w dół ?
Dziś o 16:00 mamy Sprzedaż domów... wynik słaby... a jednak edek leci ciągle w dół.
Czy dane nie mają znaczenia ? Bo już sporo kasy przez takie zagrywki straciłem... tylko z powodu tego, że dane były inne niż kurs na giełdzie.
Moze sie odzywac nie powinienem, bo sie dobrze na fundamentach nie znam, ale rada w takim przypadku dla Ciebie taka, ze lepiej omijac godziny z wazniejszymi danymi i pozostawic bez pozycji.
Analiza fundamentalna wymaga duzo wiekszego poswiecenia niz technika. Tu musisz zanalizowac bardzo szerokie spektrum informacji i konsekwencje plynace ze zmian zwiazanych z danymi czyli np to ze spadek sprzedazy domow moze wplynac pozytywnie na jakis inny sektor chocby sektor motoryzacyjny lub sprzetu domowego, bo gdzies wspomniano ze sprzet w domach amarykanow sie starzeje. Trzeba szukac naprawde wielu zaleznosci, o ktorych osoby niedoedukowane jak ja moga nawet nie miec pojecia.
Pozdrawiam.
"Zanim zareagujesz - pomyśl, zanim wydasz - zarób, zanim sie poddasz - spróbuj." Ernest Hemingway

Awatar użytkownika
DigitalSmoke
Pasjonat
Pasjonat

Re: Wiadomości...

Nieprzeczytany post autor: DigitalSmoke »

Kiedyś edek mocno był skorelowany z amerykańskimi indeksami. Teraz trochę się to rozjechało, ale np. dzisiaj korelacja jest wyraźna. Czyli takie proste, ale nie zawsze działające równanie - słabe dane = sprzedaż akcji = kupowanie dolara = edek w dół.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

ODPOWIEDZ