Where is the money -S/D by kamilussss

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
kamilussss
Gaduła
Gaduła

Re: Where is the money -S/D by kamilussss

Nieprzeczytany post autor: kamilussss »

Kiedyś często się na to nabierałem, cena podjeżdża do strefy jest reakcja świeca zamyka się pod strefą ale jednak to jest szpulka czyli świeca niezdecydowania, mawia się tez ze szpulki są świecami wolumenu czyli jak cena podjeżdża nam nam z dużym momentum to prawdopodobieństwo że strefa zostanie rozjechana jest dużo większe, zwykle jest taka sytuacja momo-szpulka-momo i pozamiatane. Jutro postaram się wrzucić jakieś wykresy.
Jeśli nie umiesz latać, biegnij. Jeśli nie umiesz biegać, chodź. Jeśli nie umiesz chodzić, czołgaj się. Ale bez względu na wszystko – posuwaj się naprzód.

Awatar użytkownika
kamilussss
Gaduła
Gaduła

Tak jak wczoraj pisałem, co było potem wycięte bo na historycznym wykresie jak każdy wie można wszystko narysować.
fahgyhe.jpg
dlshlox.jpg
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Jeśli nie umiesz latać, biegnij. Jeśli nie umiesz biegać, chodź. Jeśli nie umiesz chodzić, czołgaj się. Ale bez względu na wszystko – posuwaj się naprzód.

Awatar użytkownika
ermak3
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: ermak3 »

emocje, chęć posiadania racji, wygrania z rynkiem - znam to :D

Naszło mnie żeby się podzielić "wiedzą"/"doświadczeniem" (choć co ja wiem skoro nie zarabiam^^):
- jeśli chcesz podyskutować, to lepiej rób to w czyimś dzienniku, bo ludziom może się nie chcieć pisać tego samego u Ciebie co tam, albo co napisali kiedyś^^
- jeśli chcesz prowadzić dziennik, bo inni tak robią i mają fajne wyniki/robią postępy, to go nie prowadź - mi raczej prowadzenie dziennika w formie wrzucania wejść przeszkadza, chociaż uparcie co jakiś czas to robię -.-
- jeśli chcesz znaleźć błąd w tym co robisz, albo sprawdzić przyjęte przez Ciebie założenia, po których spełnieniu pociągasz za spust są dobre, działaj na danych historycznych - może się to wydawać mozolne, ale jest to szybszy sposób niż gra w czasie rzeczywistym (można to robić na testerze strategi ale jakoś nie mogłem tego ogarnąć, więc sam otwieram wykresy z różnych TF i przesuwam któryś z nich po świeczce (F12) a na pozostałych wypatruje to czego nie widać na tym na którym podejmuje decyzje)
- jeśli nie pracujesz, albo masz po prostu za dużo wolnego czasu, to zrób coś żebyś miał go mało, co powinno spowodować, że bardziej będziesz cenił sobie możliwość poobserwowania wykresu i zajęcia pozycji, jednocześnie traktuj FX jak jedno z wielu hobby, staraj się "nie napalać" (to oczywiście przy założeniu, że mógłbyś mieć taki problem - nie wiem czy go masz bo Cię nie znam)

FX to gra wieloosobowa gdzie wszyscy próbują się przechytrzyć, trudno jest określić co komuś chodzi po głowie, gdy zamiast osoby widzisz świeczki^^ (pomijając, że część uczestników rynku nie jest spekulantami).
Obrazek

Awatar użytkownika
kamilussss
Gaduła
Gaduła

Chciałem sobie podpiąć kontopod myfxbook ale cały czas mi wywala:
Publisher error conncting to ftp.myfxbook.com
FTP:login failed - 530 login or paswoard incorect

Pomocy!!!

Awatar użytkownika
kamilussss
Gaduła
Gaduła

[quote="Lexie9"]http://www.myfxbook.com/help/connect-me ... -publisher[/q]

Nie, próbowałem już tak i lipa.

jarfx05
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: jarfx05 »

Sorry stary ale po wykresach widac ze to co grasz nie ma nic wspolnego ze strefami SD. To jakas dziwna mieszanka SR moze z dodatkiem SD. Jasli dla Ciebie skuteczna to fajnie bo o to chodzi.

POWODZENIA

Awatar użytkownika
kamilussss
Gaduła
Gaduła

Może i tak ale uczeń się pilnie, jak możesz to wskaż gdzie widzisz, błędy, będę wdzięczny.

Awatar użytkownika
RoLudlum
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: RoLudlum »

Witaj

Prawdopodobnie używasz MT4 zrób sobie szablony na każdą walutę którą tradujesz trzy wykresy każdy z innym TF np. tak
Chodzi o to abyś miał cały czas przed oczami szerszą perspektywę bo teraz się miotasz próbujesz każdy nawet najmniej istotny ruch wytłumaczyć jakąś SD LT czy czymkolwiek. Poobserwuj ( o stałych godzinach ) tydzień, dwa pograj na demo za kilkanaście dni będziesz o kilka długości dalej. Na razie walisz na oślep

Pozdrawiam
"Unia Europejska uznała apokalipsę 21.12.2012 za niezgodną z dyrektywą Parlamentu Europejskiego."
Deklaracja Niepodległości USA - 1337słów.
Dyrektywa UE o przewozie cukierków karmelkowych 25911 słów

jarfx05
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: jarfx05 »

W calej zabawie z SD wazne jest:

Jak cena opuscila obszar?
Czy odwiedzala obszar? ( te dziewicze tylko sie licza sa najbardziej miodne)
Ile czasu cena tworzyla obszar?
Jaki jest potencjal zysku do ryzyka?
Jak cena dotarla do SD? ( Jesli sie slimaczy to wieksze prawdopodobienstwo ze reakcji nie bedzie)

to tylko podstawy

ODPOWIEDZ