Virutal Dealer Plug-in - czyli jak brokerzy MT4 nas dymają

Sprawy techniczne dotyczące poszczególnych platform handlowych.
Awatar użytkownika
MaRCHeW
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: MaRCHeW »

Witam.

To, że brokerzy MT4 na dymają to nie ulega wątpliwości, ale to też nie oznacza, że mamy rezygnować z Forexu. Trzeba szukać brokerów, którzy dają najlepsze warunki do tradingu i mieć nadzieje, że tacy istnieją ;)
CoVal pisze: ale pisze teraz strategie w ktorej ... nie ma ani SL ani TP.
co troche ogranicza mozliwosc zlosliwej ingerencji MM.
CoVal tu masz racje, że lepiej chować w EA stoploss i takeprofit ale to tylko trochę poprawia skuteczność EA, bo jeśli broker będzie chciał to i tak będziesz stratny. Taką sytuację miałem u Aleccoh'a. EA próbował zamknąć zlecenie przez 2 godziny i nie mógł bo ciągle dostawał requoty i był coraz bardziej stratny. Dopiero jak ręcznie zamknąłem zlecenie z slippage ustawionym na 10 pips, zlecenie zostało zamknięte właśnie z 10 pipsowym poślizgiem. Dodam, że nie były to dane a rynek był wtedy bardzo spokojny. Na forum-tsd koleś pokazał screena z reala u Aleccoh'a, gdzie było widać jak cena przekroczyła TP o conajmniej 8 pipsów wróciła z powrotem a zlecenie nie zostało zamknięte. To się działo jak byliśmy na Dealing Desku.

ECN to jest chyba najlepszy wybór ale tak jak większość osób tutaj ja też kurwa uwielbiam MT4. To jest rewelacyjna platforma, szkoda tylko, że nie można tego powiedzieć o brokerach. Z niecierpliwością czekam aż HotSpotFX wprowadzi MT4 i jeśli nie będzie kombinacji to może przyciągnąć bardzo dużą ilość nowych klientów.

Pozdrawiam
Karol Marchewka

Awatar użytkownika
Nievinny
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Nievinny »

Większość danych serwuje nam Reuters albo Bloomberg za pomocą swoich terminali. To jest tylko podgląd. Ceny się są "transakcyjne". Jeśli ktoś "poważnie" handluje to tylko futures i opcje, często ma "swojego" brokera bezpośrednio na parkiecie nie bawi się w rynek nieregulowany. Wszak handel kontraktami na CBOT jest w pewnym stopniu regulowany. Lewar max z jakim się spotkałem to 1:10 na futures i też jest ograniczenie ilości zakupu w zleceniu, jak i w trakcie sesji.

Osobiście uważam, że skoro ECN mają moduł szukający to raczej tylko pośredniczą. Coś jak broker na parkiecie. Analizę i tak przeprowadzasz za pomocą innego narzędzia a tu składasz tylko zlecenia.

To że warunki są jakie są wskazują na podwyższoną czujność przy wyborze brokera. Nie ma instytucji tylko złych. To też jest wpisane w ryzyko inwestycyjne.
Trade what you see, NOT what you hear or think

Trading.Master
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: Trading.Master »

moim zdaniem solidne przesadzacie - że niby każdy broker MT dyma swoich klientów. ja miałem do czynienia jak narazie z 2 - jeden ewidentnie oszukuje i jest to XTB, drugi to AM i do nich jak narazie nie mam zastrzezen. a ECN to wg was zloto ? :D jak was grubas trzepnie to nie bedzie na kogo zwalic, a na niskiej wieczornej plynnosci szpilki zrobi wam nie broker a grubas z duzym hajsem. pzdr
---------- Listen to the message of the market -------------

zz
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: zz »

Pytanie do fachowców czy ja dobrze rozumiem że broker stosując with 'regulated' execution
- confirmation of 'request'
- with 'adjustable permitted' slippage może nas ręcznie automatem dymać? w dowolnym momencie?.Pozdrawiam
Bazylea III reforma finansowa staje się skuteczne,
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów

zz
Maniak
Maniak

Prośba rozjaśnijcie ten plugin jaki tego jest mechanizm?.Czy ja dobrze rozumiem że broker mając np. nasze pozycje 20% na 80% na swoją niekorzyść to może ręcznie z tego plugin nam te szpile czy inne numery robić a potem powiedzieć że to siła wyższa lub tak mu kwotowano?.Pozdrawiam.
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów

zz
Maniak
Maniak

Ponawiam pytanie do fachowców rozjaśnijcie ten plugin jaki tego jest mechanizm?.Czy ja dobrze rozumiem że broker mając np. nasze pozycje 20% na 80% na swoją niekorzyść to może ręcznie z tego plugin nam te szpile czy inne numery robić a potem powiedzieć że to siła wyższa lub tak mu kwotowano?.Pozdrawiam.

Trading.Master
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: Trading.Master »

pracuje :D moim zadaniem jest złapanie jak najwiekszej liczby klientow na szpile i zamykanie po najgorszych cenach, od tego mam prowizje.... a mowiac powaznie - wytlumacz mi czym ECN rekompensuje sobie dzwignie, bo jezeli zarabiaja tylko na spreadzie + prowizji, to co maja z dzwigni ?

nie chce wychwalac jacy to nie sa super och i ach, tylko mowie ze jak narazie nie czuje zeby cos bylo nie tak. i mam nadzieje ze tak pozostanie.
---------- Listen to the message of the market -------------

Awatar użytkownika
Nievinny
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Nievinny »

Trading.Master pisze:wytlumacz mi czym ECN rekompensuje sobie dzwignie, bo jezeli zarabiaja tylko na spreadzie + prowizji, to co maja z dzwigni
A to ciężko sprawdzić to że ECN nie jest drugą stroną transakcji? Nie muszą sobie niczego rekompensować.

Rozmawiajmy na temat...
Trade what you see, NOT what you hear or think

Awatar użytkownika
Tig3r
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Tig3r »

Trading.Master pisze:a mowiac powaznie - wytlumacz mi czym ECN rekompensuje sobie dzwignie, bo jezeli zarabiaja tylko na spreadzie + prowizji, to co maja z dzwigni ?
ECN nie ma nic z dźwigni. ECN jedynie pośredniczy w sprzedaży i obie strony (kupujący i sprzedający) mają coś z dźwigni tj większą płynność. Nie muszą angażować całego kapitału - wystarczy im tylko zdeponowanie depozytu zabezpieczającego. Żadnej filozofii tu nie ma.
======================================================
Nie głupi ten co nie wie, lecz ten który nie chce się nauczyć..

Awatar użytkownika
fxmaestro
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: fxmaestro »

Witam

Tak sobie czytam ten temat to forex odstraszy wszystkich potencjalnych inwestorów rynku forex.

Troche mi się nie chce wierzyć żeby broker kosił wszystkich dla ich kasy ponieważ patrząc na to forum i na polskich inwestorów ile my możemy co miesiąc wpłacić tych depozytów i przewalić z 50,000-100,000$ to na tyle brokerów to jest groszówka.

Co innego oszukiwanie na spredach i pozycjach niestety w tym to brokerzy są mistrzami.

Sam ostatnio miałem mega szpile która mi wycięła wszystkie zlecenia i straciłem na nich 800$ i co takiemu brokerowi można zrobić kase oddał zlecenia oddal ale kasę w pipsach za pozycje utraciłem.

Staram się nie stawiać Sl w zleceniach tylko stawiam przeciwstawne zlecenie o takie samej wartości i wtedy już mi nie wytną. Bardzo mnie denerwowało jak ledwo łapało SL i wywalało zlecenia, a potem zawracało.

Naprawdę powinny powstać na forum subfora i rzetelne opisy najlepszych brokerów oraz tych co ich omijać z daleka
saxo - NIGDY NIE WPŁACAJ PIENIĘDZY DO TEGO BROKER BO ZOSTANIESZ ZROBIONY W FIFO

ODPOWIEDZ