Vipro Markets - STP/ECN

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
16
59%
Poza paroma minusami są ok
4
15%
Przeciętny
1
4%
Mają wiele wad
1
4%
Stanowczo odradzam:
5
19%

Liczba głosów: 27

Maciekkk
Stały bywalec
Stały bywalec

Re: Vipro Markets - STP/ECN

Nieprzeczytany post autor: Maciekkk »

ViproMarkets pisze:Jesteśmy regulowani przez Cysec, notyfikowani przez resztę europejskich regulatorów włącznie z brytyjskim FCA i polskim KNF. Obowiązuje nas również dyrektywa MiFID. Rachunki Klientów ubezpieczone są w razie upadku brokera do 20.000 EUR.

Wpłaty i wypłaty są darmowe. Jeśli myśli Pan o przelewie, polecamy skorzystanie z opcji Dotpay - księgowanie odbywa się praktycznie natychmiastowo, wypłata od momentu realizacji przez nas trwa do 72 godzin (w praktyce najczęściej jest to 1-8 godzin).
Jak sie nazywa ten podmiot który gwarantuje kwote 20k euro w razie problemów finansowych brokera?
Ja w Admiral Markets mam na 50k euro fundusz gwarancyjny z FSCS. Na 20k euro to daje pewnie ten sam fundusz co w IronFx, w AliorTraderze mam bankowy fundusz gwarancyjny a u Was miałbym Cypryjskie słowo? Czy się mylę?

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

To ICF.
http://www.cysec.gov.cy/CMSPages/GetFil ... 1233327d5e

Fakt, trochę ich reputacja została nadszarpnięta po Ironie ale dlatego ostatnio wzięli się do roboty. Kary finansowe się sypią, licencję trudniej dostać, a łatwo stracić (zawieszenie ACFX i paru innych). Jak to mówią, lepiej późno niż wcale.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
ViproMarkets
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: ViproMarkets »

Maciekkk pisze:
ViproMarkets pisze:Jesteśmy regulowani przez Cysec, notyfikowani przez resztę europejskich regulatorów włącznie z brytyjskim FCA i polskim KNF. Obowiązuje nas również dyrektywa MiFID. Rachunki Klientów ubezpieczone są w razie upadku brokera do 20.000 EUR.

Wpłaty i wypłaty są darmowe. Jeśli myśli Pan o przelewie, polecamy skorzystanie z opcji Dotpay - księgowanie odbywa się praktycznie natychmiastowo, wypłata od momentu realizacji przez nas trwa do 72 godzin (w praktyce najczęściej jest to 1-8 godzin).
Jak sie nazywa ten podmiot który gwarantuje kwote 20k euro w razie problemów finansowych brokera?
Ja w Admiral Markets mam na 50k euro fundusz gwarancyjny z FSCS. Na 20k euro to daje pewnie ten sam fundusz co w IronFx, w AliorTraderze mam bankowy fundusz gwarancyjny a u Was miałbym Cypryjskie słowo? Czy się mylę?
Podmiotem który gwarantuje tę kwotę jest Investor Compensation Fund (ICF) of Cyprus.
Więcej na naszej stronie internetowej: https://www.vipromarkets.com/pl/o-nas/b ... o-srodkow/
Spread od 0.0 pips | Darmowe wpłaty i wypłaty | Błyskawiczny support | Brak rekwotowań
Sprawdź nas | Forum | WWW w profilu.

Awatar użytkownika
nnm82
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: nnm82 »

Oj schody sie zaczynaja,,
wyplata , specjalne dokumenty ze na konto, na karte to tylko wysokosc depozytu..

A jeszcze ciekawiej ze pozycje sie same zamykaja, na niekorzysc..

chyba to poczatek...

Awatar użytkownika
ViproMarkets
Stały bywalec
Stały bywalec

Witam

Wypłata na kartę płatniczą limitowana jest do wysokości wpłaty. Informacja o tym przedstawiona jest zarówno na naszej stronie:

http://www.vipromarkets.com/payment-options/

jak i w warunkach wpłat/wypłat kartami w Strefie Klienta.

Jeśli wpłacił Pan kartą a wypłaca zysk na rachunek bankowy, zgodnie z zasadami AML jesteśmy zobowiązani sprawdzić, czy jest Pan właścicielem rachunku bankowego na który zlecił Pan wypłatę.

Co do pozycji zamykających się na niekorzyść samemu - prosimy o przesłanie więcej tutaj lub na maila pomoc@vipromarkets.com powyższych informacji:

numer rachunku MT4, numery zleceń, krótki opis problemu.

Sprawdzimy, co się stało i w razie winy po naszej stronie wyrównamy stratę.
Spread od 0.0 pips | Darmowe wpłaty i wypłaty | Błyskawiczny support | Brak rekwotowań

Maciekkk
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Maciekkk »

nnm82 pisze:Oj schody sie zaczynaja,,
wyplata , specjalne dokumenty ze na konto, na karte to tylko wysokosc depozytu..

A jeszcze ciekawiej ze pozycje sie same zamykaja, na niekorzysc..

chyba to poczatek...
każdy broker chce dokumentu przy wypłacie na konto jak nie dokonałeś wpłaty przelewem a czyms innym...

Broker jest niewypłacalny, jak odzyskać 20k euro z ICF? Wystraczy e-mail, nie? Czy broker sam dostanie od ICF pieniązki i nam je odda? Jak to drugie to równie dobrze moze nam ich nie oddać, nałożą na niego kare pienięzną a on to zapłaci z naszych depozytów i jeszcze zarobi. Pierwsza opcja moze być równie bezsensnowna co druga bo stos papierów i jakies dane itp trzeba pewnie wysłać pocztą co ICF i oni pewnie mają na rozpatrzenie tych dokumentów pół roku, a pozniej człowiek sie dowiaduje, ze dokumenty zostały błędnie wypełnione.
Ostatnio zmieniony 19 kwie 2016, 19:03 przez Maciekkk, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
psV
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: psV »

Maciekkk pisze:Ja w Admiral Markets mam na 50k euro fundusz gwarancyjny z FSCS.
50k GBP

Jakie jest podejście Vipro Markets do klienta u którego powstał debet na rachunku?

Awatar użytkownika
ViproMarkets
Stały bywalec
Stały bywalec

psV pisze:

Jakie jest podejście Vipro Markets do klienta u którego powstał debet na rachunku?
Jako broker STP nie posiadamy gwarancji pokrycia ujemnego salda na rachunku Klienta. W zależności od indywidualnego przypadku możemy jednak zdecydować się pokryć debet ze środków marketingowych.

Awatar użytkownika
uciekinier
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: uciekinier »

Jeśli wpłatę depozytu dokonałem przez Dotpay, to którą drogą mogę wykonać wypłatę tak zdeponowanych środków?
"Fundamenty tworza trendy a cena porusza sie w techniczny sposob. Jedno drugiego nie wyklucza"
ZielonaMgiełka

Awatar użytkownika
ViproMarkets
Stały bywalec
Stały bywalec

Witam

W przypadku wpłaty przez Dotpay wypłaty w pierwszej kolejności realizowane są jako zwrot w systemie Dotpay. Prowizja jest pokrywana przez nas, środki zazwyczaj wracają na rachunek bankowy w kilka godzin. W przypadku wypłaty zysków domyślną metodą jest przelew bankowy, natomiast jeśli Pan dokona wpłaty inną metodą (np. Skrill), będzie można wypłacić również na Skrill.

ODPOWIEDZ