drugi indykator

O jezykach programowania w platformach i nie tylko.
bilibil
Bywalec
Bywalec
Posty: 10
Rejestracja: 30 sty 2018, 14:13

drugi indykator

Nieprzeczytany post autor: bilibil » 16 lis 2019, 19:37

Witam

Mam pewien problem z indykatorem ARCH.
Chciałem go użyć z Mt2Trading auto konektor. Ale po instalacji do Mt4 ten indykator ma swoje oryginalne ustawienia zapisane z mq4. Te ustawienia generują dużo sygnałów wraz ze stratnymi sygnałami. Możemy zmienić ustawienia w indykator. Po zmianie ustawień windykator ARCH generuje mniej sygnałów i są bardziej dokładne. Ale kiedy zsynchronizuje Mt2Trading z ARCH z nowymi ustawieniami to, Mt2Trading ciągle czyta stare ustawienia nominalne. Zmiana ustawień w indykator nic nie zmienia w pracy Mt2Trading.

Obrazek
Obrazek

Jest możliwe zrobić nowy drugi indykator który by czytał nowe sygnały po zmianie w ustawienia ARCH, następnie generował alerty ze strzałkami (bufory strzałek sygnałów w folderze kolory) i następnie wysyłał sygnały transakcyjne do Mt2Trading auto konektor?

Napisanie takiego indykatora jest możliwe?
Kto by mógł go zrobić?
Jaki byłby koszt?

pozdrawiam

ninjaproject
Gaduła
Gaduła
Posty: 251
Rejestracja: 30 lip 2019, 13:15

Re: drugi indykator

Nieprzeczytany post autor: ninjaproject » 16 lis 2019, 23:19

Proszę o mq4 tego wskaźnika, wtedy mogę dopiero ocenić w czym leży problem.

bilibil
Bywalec
Bywalec
Posty: 10
Rejestracja: 30 sty 2018, 14:13

Re: drugi indykator

Nieprzeczytany post autor: bilibil » 17 lis 2019, 12:24

Proszę o mq4 tego wskaźnika, wtedy mogę dopiero ocenić w czym leży problem.
No i tu pojawia się pierwszy problem. Nie mam pliku mq4. Jak bym miał, to bym w pliku mq4 zmienił ustawienia i ponownie skompilował plik. A tak muszę znaleźć (jak się da) inne rozwiązanie.

Dlatego przyszedł mi pomysł na ewentualnie drugi indykator który będzie najpierw odczytywał sygnały (nowe po zmianie ustawień) z tego pierwszego indykatora (np: po sygnałach - strzałkach) a następnie generował swoje i przesyłał do Mt2Trading.

ninjaproject
Gaduła
Gaduła
Posty: 251
Rejestracja: 30 lip 2019, 13:15

Re: drugi indykator

Nieprzeczytany post autor: ninjaproject » 17 lis 2019, 13:51

Nie wiem w jaki sposób ten wskaźnik wyrzuca sygnały, czy przez bufory, czy przez obiekty? Z tego co obejrzałem na filmie intruktażowym do tej MT2Trading, to powinno działać normalnie, jeżeli wskaźnik jest oparty o dwa bufory. Nie mogę nic inaczej powiedzieć, jeżeli nie mam wskaźnika.

ninjaproject
Gaduła
Gaduła
Posty: 251
Rejestracja: 30 lip 2019, 13:15

Re: drugi indykator

Nieprzeczytany post autor: ninjaproject » 18 lis 2019, 16:22

2019-11-18_162012.png
Sygnały są w buforach 4 i 5, więc te trzeba wskazać w w tym konwerterze do MT2Trading.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

ODPOWIEDZ