ale co starych wyjadaczy rynku FX uczyć
wszystko wiedzą
powiem Ci tak...jesli mialbym jakiekolwiek książki polecic początkującemu traderowi to tylko te o odpowiednim zarzadzaniu kapitałem na rynkach lewarowanych i cos z psychologii... Bo na tym wszyscy sie wykladaja. 99% polozonych rachunkow przez poczatkujacych (i czasem tez doswiadczonych) traderow wynika z przelewarowania pozycji. Wiedze o AT mozna znalezc szybciej w necie niz czytajac setki czy tysiace stron ksiazek.PipsKong pisze: 04 lip 2019, 13:46
bardzo racja
teoria to teoria
ale czy umiemy z tej teorii skorzystać ??
powiem Ci tak, w tym jest Twój prawdziwy sukces a nie w ATKermit pisze: 04 lip 2019, 13:54
powiem Ci tak...jesli mialbym jakiekolwiek książki polecic początkującemu traderowi to tylko te o odpowiednim zarzadzaniu kapitałem na rynkach lewarowanych i cos z psychologii... Bo na tym wszyscy sie wykladaja. 99% polozonych rachunkow przez poczatkujacych (i czasem tez doswiadczonych) traderow wynika z przelewarowania pozycji. Wiedze o AT mozna znalezc szybciej w necie niz czytajac setki czy tysiace stron ksiazek.
Wiadomo - jak masz już milion to wystarczy Ci - od 3 do 10 % miesiecznie i zyjesz jak król, ale jak masz 500zł czy nawet 5-10 tys na depozycie to walisz loty ile lewar przyjmie i liczysz na tysiace % zwrocone w miesiac. I niemal zawsze konczy sie tak samo....potem wplacasz kolejne 5tys odłożone z pensji lub emerytury i kolejna ruletka na przelewarowanym depozycie....a rynek takich dawców wrecz kocha![]()
A wyobrażasz sobie pilota co o pilotażu nie czytał nic? (np. książka?) Albo chirurga co nie czytał książek od anatomii? Juz głupszego przykładu dawno nie czytałemPipsKong pisze: 04 lip 2019, 13:46bardzo racja
teoria to teoria
ale czy umiemy z tej teorii skorzystać ??
oczywiście że takCblondyn pisze: 04 lip 2019, 14:30
A wyobrażasz sobie pilota co o pilotażu nie czytał nic? (np. książka?) Albo chirurga co nie czytał książek od anatomii? Juz głupszego przykładu dawno nie czytałem
Teraz mam beke![]()
To rozumiem, że o lataniu helikopterem też masz pojęciePipsKong pisze: 04 lip 2019, 14:35oczywiście że takCblondyn pisze: 04 lip 2019, 14:30
A wyobrażasz sobie pilota co o pilotażu nie czytał nic? (np. książka?) Albo chirurga co nie czytał książek od anatomii? Juz głupszego przykładu dawno nie czytałem
Teraz mam beke![]()
wyobraź sobie że o prowadzeniu samochodu nie czytałem nic ....
Blondyn Ty serio czy udajesz ???Cblondyn pisze: 04 lip 2019, 14:37
To rozumiem, że o lataniu helikopterem też masz pojęcie![]()
Jak ja ci zazdroszcze![]()
powiem Ci tak...jesli mialbym jakiekolwiek książki polecic początkującemu traderowi to tylko te o odpowiednim zarzadzaniu kapitałem na rynkach lewarowanych i cos z psychologii.