Dukascopy - ECN

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
27
40%
Poza paroma minusami są ok
22
33%
Przeciętny
6
9%
Mają wiele wad
1
1%
Stanowczo odradzam
11
16%

Liczba głosów: 67

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Re: Dukascopy - ECN

Nieprzeczytany post autor: raposo »

Niech zostanie, bo może kogoś innego zaraz to zaskoczy ;). Te różnice potrwają 2 tygodnie - wtedy zmiana czasu nastąpi też w Europie.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Dukascopy Europe Logo
Sprawdź najnowszą ofertę DukasCopy
Rachunek Rzeczywisty Rachunek Demonstracyjny

RobertK
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: RobertK »

Cześć.

Przeglądam właśnie wyniki FxCuffs. Pomijając zdziwienie niektórymi nominacjami/wygranymi zauważyłem w Dukasie nominację za Kampanię Marketingową Roku: "Trade Like This".

Ma ktoś jakieś informacje cóż to takiego jest (a może było)?
Na stronie Dukascopy nie mogę znaleźć :roll:

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

To raczej kampania w kontekście normalnej reklamy brokera bez promocji żadnych nowości.

Żeby inni wiedzieli o czym mówimy:
https://www.youtube.com/watch?v=9OaYoqpIhdI

Wg mnie najlepsza ze wszystkich jeśli chodzi o ocenę samego spotu :).

-- pn 21-03-2016, 18:29 --

Dukascopy wprowadza CFD na niemieckie akcje:
http://forexclub.pl/wiadomosci/aktualno ... dukascopy/
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
ghost_dog
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: ghost_dog »

Dobry wieczór, od 5 dni czekam na przelanie przez Dukascopy moich pieniędzy na konto bankowe. Pisałem maile - zero odpowiedzi od P. Radosława Rudnickiego - opiekuna konta Dukascopy.
Wcześniej, po wydaniu dyspozycji, pieniądze znajdowały się na moim koncie po 2-3 dniach.
Dziwi tak długi termin oczekiwania i brak jakiejkolwiek, choćby zdawkowej, odpowiedzi od pracownika Dukascopy.
Matters of great concern should be treated lightly. Matters of small concern should be treated seriously.

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Witaj,

Zazwyczaj taki długi czas braku odpowiedzi wynika z faktu, iż danego pracownika akurat nie ma (np. zwolnienie) lub coś nie dochodzi (mi niemalże wszystkie maile od Dukasa trafiają w spam, nie wiedzieć czemu, poczta na o2.pl).

Można zawsze napisać na e-mail ogólny Dukascopy w j. angielskim, czyli info@dukascopy.eu.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
ghost_dog
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: ghost_dog »

Dzięki, wydaje mi się, że dobrą praktyką jest uprzedzanie użytkowników o planowanej nieobecności. A co sądzisz o tym, że pieniądze idą już 5 dni? Moim zdaniem to dziwne.

Dzięki, pozdrawiam
Matters of great concern should be treated lightly. Matters of small concern should be treated seriously.

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Ciężko powiedzieć, bo przyczyna może być nawet totalnie błaha. Zdecydowanie warto skontaktować się z supportem ogólnym i zapytać co z wypłatą.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI

Zapraszamy do kontaktu

andrzej-sk
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: andrzej-sk »

raposo pisze:Witaj,

Zazwyczaj taki długi czas braku odpowiedzi wynika z faktu, iż danego pracownika akurat nie ma (np. zwolnienie) lub coś nie dochodzi (mi niemalże wszystkie maile od Dukasa trafiają w spam, nie wiedzieć czemu, poczta na o2.pl).

Można zawsze napisać na e-mail ogólny Dukascopy w j. angielskim, czyli info@dukascopy.eu.
Raposo-- no proszę Cię.... kogo obchodzi , że pan Ziutek jest na zwolnieniu a pani Kasia rozwodzi się właśnie. Dukas to chyba korporacja a w tej nie ma ludzi nie zastąpionych. Takim tokiem myślenia można dojść, że Iron to firma -ok. Niestety tylko prezes się na nartach połamał i nie może używać rączek do zatwierdzenia przelewów-- a tylko on może je robić.
Proszę mnie źle nie zrozumieć. Nie mam tak konta ale nie można tak dedukować jak Raposo. W dzisiejszych czasach kazdu pracownik jak jest na zwolnieniu to ktoś go zastępuje i jest tzw. ciągłość dowodzenia. Jeżeli jej nie ma to firma jest firmą typu krzak i tyle.

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

To firma ale w niej pracują tylko ludzie i niestety problemy z komunikacją pojawiały się czasem u każdego brokera i będą pojawiać. I teraz to sobie tylko gdybamy, a być może coś jest nie tak ze zleceniem wypłaty, próbowali się dodzwonić (dzwonią z zastrzeżonego) i inne historie. I tak się teraz razem możemy pomądrzyć Andrzeju ale zamiast wydłużać ten wątek i gdybać wystarczy napisać krótkiego maila na adres ogólny i będzie jasność.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI

Zapraszamy do kontaktu

andrzej-sk
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: andrzej-sk »

raposo pisze:To firma ale w niej pracują tylko ludzie i niestety problemy z komunikacją pojawiały się czasem u każdego brokera i będą pojawiać. I teraz to sobie tylko gdybamy, a być może coś jest nie tak ze zleceniem wypłaty, próbowali się dodzwonić (dzwonią z zastrzeżonego) i inne historie. I tak się teraz razem możemy pomądrzyć Andrzeju ale zamiast wydłużać ten wątek i gdybać wystarczy napisać krótkiego maila na adres ogólny i będzie jasność.
nie no oczywiście masz rację, że wystarczy napisać na ich ogólny mail itp. Nie zmienia to fakty, że w prawdziwej firmie takie przekierunkowanie odbywa się z automatu. Chciałbyś nie móc wypłacic kasy z banku XXX bo pani Kasia ma migrenę???Nie ma na to usprawiedliwienia. Wiem, że to szczegóły ale takie cegiełki składają się kiedyś w mur. Firma poważna tak nie robi i tyle. Nie znam tematu ale jeśli jest tak jak pisał Kolega --- to źle świadczy o firmie i tyle. Dukas świadczy usługi komercyjnie, za to pobiera kasę i łaski nie robi aby świadczyć te usługi z należytą dbałością o standart-- o ile takowy posiada-- a śmiem watpić. Szwajcarska jakość i niemiecka uczciwość :mrgreen: Bez obrazy dla czerpiących z tej firmy profity. :D

ODPOWIEDZ