Eur/Usd & Gbp/Yen analizy i prognozy by crocopip part 3

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
crocopip
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: crocopip »

donny pisze:crocopip
A nie chciał byś dać chociaż by jeden sygnał dziennie? Prosił nie będę bo nie kazałeś ;)
wiesz co. nie chcę brać odpowiedzialności za cudze pieniądze. nie jestem nieomylny i jak tracę to powiedzmy że swoje. a po drugie to naprawdę mam ostatnio mało czasu.
pisz analizy jak będę mial czas to zawsze swoje 3 grosze wtrącę

Awatar użytkownika
donny
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: donny »

Ok, w sumie tak więcej się nauczę.

Pozdrawiam

trader0002
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: trader0002 »

opor do przebicia 1.3040 i 3 uderzenie w linie jak narazie dotknal i sie sparzyl zobaczymy czy da rade przejsc

Awatar użytkownika
inwestor86
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: inwestor86 »

crocopip pisze: dodaj jeszcze z 20 par i dorób sobie z 40 par oczu.

ja na fx obserwuję jedna i wystarczy mi jak zrobię kumulacyjnie 100pips dziennie. obawiam się że jak zacznę obserwować 18 par to będę robił 18x100pips i nie będę wiedział co robić z pieniędzmi.
Fx ma wiele wspolnego z pokerem, m.in. to, ze jeden gra na 1 stole, cos tam ugrywa, czasami przegrywa.. wiekszosc czasu czeka na dobre karty. Drugi zas grinduje na wielu stolach, co ma swoje zalety w postaci takiej, ze zawsze gdzies dostanie dobre karty, ktore sa warte rozegrania - statystyka ;) pozdrawiam

Awatar użytkownika
bigben
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: bigben »

Dzienna świeczka na U/J najprawdopodobniej zamknie sie z przebiciem LT. Rozumiem że Inwestor będziesz czekał na test w miejscu oznaczonym strzałką. Wiem że Croco nie gra raczej na UJ ale po cichu liczę że uchyli rąbka tajemnicy odnośnie swoich "3 potwierdzeń" złamania LT. I skorygujcie jak ewentualnie coś zle narysowałem.

Obrazek
Ostatnio zmieniony 15 wrz 2010, 18:22 przez bigben, łącznie zmieniany 2 razy.

trader0002
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: trader0002 »

generalnie czekasz na nastepna na potwierdzenie tak samo jak przy mniejszych interwalach

Awatar użytkownika
inwestor86
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: inwestor86 »

bigben pisze:Dzienna świeczka na U/J najprawdopodobniej zamknie sie z przebiciem LT. Rozumiem że Inwestor będziesz czekał na test w miejscu znaczonym strzałką. Wiem że Croco nie gra raczej na UJ ale po cichu liczę że uchyli rąbka tajemnicy odnośnie swoich "3 potwierdzeń" złamania LT. I skorygujcie jak ewentualnie coś zle narysowałem

[URL=http://img691.imageshack.us/i/ujek1509.gif/][imghttp://img691.imageshack.us/img691/6483/ujek1509.gif[/img][/UR]
tutaj masz odpowiedz ;)

http://www.forex.nawigator.biz/dyskusje ... 253#228253

idealnym wejsciem byly by okolice tego 61.8 fib ktore tam masz ;) obecnie mam shorta i celuje w 84.55 a w longa wejde dopiero po powrocie ceny w okolice zlamanej linii trendu i potwierdzeniu w postaci bullish engulfing czy innego odwracajacego patternu, ktory rozpoznam na mniejszych tfach

Awatar użytkownika
crocopip
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: crocopip »

bigben pisze:Dzienna świeczka na U/J najprawdopodobniej zamknie sie z przebiciem LT. Rozumiem że Inwestor będziesz czekał na test w miejscu oznaczonym strzałką. Wiem że Croco nie gra raczej na UJ ale po cichu liczę że uchyli rąbka tajemnicy odnośnie swoich "3 potwierdzeń" złamania LT. I skorygujcie jak ewentualnie coś zle narysowałem.

Obrazek
ja tak na sekunde. patrzyłem dziś na uj

nie wiem gdzie teraz jest ale jak złamie 85.98 to bez żadnych testów jedzie do 86.40.

Awatar użytkownika
bigben
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: bigben »

Dzięki panowie za odpowiedzi. Liczę że będziecie wrzucać screeny (niekoniecznie w tym wątku) w miarę rozwoju sytuacji w celach edukacyjnych. Dzisiaj dyskusja mimo niepotrzebnej napinki rozwinęła się w ciekawym kierunku i dowiedziałem się np. czym się rożni support line od uptrendu. :lol:

Roger27
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Roger27 »

Zresztą trzeba dzisiaj jeszcze uważać na pary jenowe bo była puszczona wiadomość o jeszcze jednej planowanej interwencji podczas Japońskiej sesji, a ile z tego prawdy czas pokaże.

Zablokowany