DayTrading: Środa 22.04.2020
- 

trisidginto
- Pasjonat 
Re: DayTrading: Środa 22.04.2020
Merlin - a do Ciebie pytanie - dlaczego na Twoim wykresie XD wypada na 127 jak dla NenStar, a nie na 113 jak dla Shark ? ja rozumiem wewnetrzne zaleznosci, ale wydawalo mi sie, ze wazne aby byly spelnione, ale niejako wewnatrz zasiegu dla XD 
Czy czegos zle sie nauczylam ?

Zawsze na takich wzorach masz podane dwa rodzaje wzniesień zewnętrzne i wewnętrzne ,w przypadku XD PRZ ma wypadać na jednym z nich i nie ma sztywnej regułytrisidginto pisze: 22 kwie 2020, 12:39 Merlin - a do Ciebie pytanie - dlaczego na Twoim wykresie XD wypada na 127 jak dla NenStar, a nie na 113 jak dla Shark ? ja rozumiem wewnetrzne zaleznosci, ale wydawalo mi sie, ze wazne aby byly spelnione, ale niejako wewnatrz zasiegu dla XD

dzięki Tristitrisidginto pisze: 22 kwie 2020, 12:33 Szuler - jesli to cos Ci pomoze - z ciekawosci sprawdzilam u dwoch brokerow - szczyt Gold jest na ok 1747, a wykresy wygladaja podobnie do tych Merlina
u mnie szczyt był 1786
i tego się trzymam
i podstawa - grać swoje
ja plan mam od kilku miesiecy ten sam. Jesli chodzi o to co dzieje sie na swiecie to jestem zdania ze zjazd na -40$ na kontraktach terminowych i konsekwencje tego to byl punkt zwrotny. Kogo mieli wyczesac to wyczesali. Przynajmniej do nastepnego kontraktu jakas korekta na 10-12 dolarow wg mnie moze sie pojawic. Tam decyzja co dalej IMOArturm21 pisze: 22 kwie 2020, 12:13
A jaki plan na rope teraz?? Jakies kreski malowales?? Oprocz kresek bierzesz pod uwage to co teraz sie dzieje na swiecie??
Wszystkie zamieszczane przeze mnie analizy są moim subiektywnym spojrzeniem na rynek i nie stanowią rekomendacji.  Podejmowanie na ich podstawie decyzji inwestycyjnych odbywa się na własną odpowiedzialność inwestora
Wszystkie zamieszczane przeze mnie analizy są moim subiektywnym spojrzeniem na rynek i nie stanowią rekomendacji.  Podejmowanie na ich podstawie decyzji inwestycyjnych odbywa się na własną odpowiedzialność inwestora
						- 

trisidginto
- Pasjonat 
Merlin - nie wiem dlaczego przyjelam, ze XD jest wazniejsze, ale dzieki za wyjasnienie 
Szuler - nie chcialam Ci mieszac, ja gold nie gram, to tylko zwykla babska ciekawosc , swoja droga to ciekawostka az taki rozjazd,
, swoja droga to ciekawostka az taki rozjazd, 
To oczywiste, ze grasz swoje - zreszta Twoje "rysowanki" sa naprawde fajne
Pozdrawiam i zycze "dobrych łowow"

Szuler - nie chcialam Ci mieszac, ja gold nie gram, to tylko zwykla babska ciekawosc
 , swoja droga to ciekawostka az taki rozjazd,
, swoja droga to ciekawostka az taki rozjazd, To oczywiste, ze grasz swoje - zreszta Twoje "rysowanki" sa naprawde fajne
Pozdrawiam i zycze "dobrych łowow"

jeszcze dorzucę klinaszuler pisze: 22 kwie 2020, 11:50pod rozwagęszuler pisze: 22 kwie 2020, 11:36 gold
było tak
https://invst.ly/qj6tl
a teraz
https://invst.ly/qj6xe
https://invst.ly/qj78r
żebym lepiej czuł się przy swoim

https://invst.ly/qj8f7
Problem z ropą jest taki, że trzeba ją gdzieś magazynować i nawet ewentualnie porozumienie w sprawie cięć wydobycia niewiele tutaj zmieni. Niektóre kraje mogą puszczać tanią ropę na rynek, ale jeżeli jest to ich główne źródło PKB, to i tak daleko na tym nie zajadą. Każdy może sobie prognozować co mu się podoba i jedni trafią, a inni nie, ale to będzie tylko przypadek, bo na chwilę obecną nikt nie jest w stanie powiedzieć jaka cena za ropę jest dobra, jaka zbyt niska, a jaka zbyt wysoka.

Kermit pisze: 22 kwie 2020, 13:00ja plan mam od kilku miesiecy ten sam. Jesli chodzi o to co dzieje sie na swiecie to jestem zdania ze zjazd na -40$ na kontraktach terminowych i konsekwencje tego to byl punkt zwrotny. Kogo mieli wyczesac to wyczesali. Przynajmniej do nastepnego kontraktu jakas korekta na 10-12 dolarow wg mnie moze sie pojawic. Tam decyzja co dalej IMOArturm21 pisze: 22 kwie 2020, 12:13
A jaki plan na rope teraz?? Jakies kreski malowales?? Oprocz kresek bierzesz pod uwage to co teraz sie dzieje na swiecie??
Zabka na ktorych kontraktach majowych czy czerwcowych? Tez by mi pasowala korekta ale co zrobi rynek tego nie wiadomo