gitara jesteśmy w połowie

50 groszy stawiam

gitara jesteśmy w połowie
2 % jest prawidłowe. Obniżka była z 2,25% na 2%.zaoltrade pisze: 19 wrz 2019, 20:56 Hej,
Mam pytanie odnośnie stóp procentowych USA, jest podany przedział 1,75-2% to która wartość do czego się odnosi? I drugie pytanie, dlaczego po obniżeniu stopy procentowej FED dolar się wczoraj umocnił?
Z góry dzięki!
Opór we mnie wzbudza określenie "dolar się umocnił". Umocnił - w stosunku do czego?leechang pisze: 19 wrz 2019, 22:252 % jest prawidłowe. Obniżka była z 2,25% na 2%.zaoltrade pisze: 19 wrz 2019, 20:56 Hej,
Mam pytanie odnośnie stóp procentowych USA, jest podany przedział 1,75-2% to która wartość do czego się odnosi? I drugie pytanie, dlaczego po obniżeniu stopy procentowej FED dolar się wczoraj umocnił?
Z góry dzięki!
Na pytanie dlaczego dolar się umocnił raczej nie ma jednoznacznej odpowiedzi.
1. rynek się tego spodziewał, wiec sobie podbijał cenę lub
2. ta obniżka była już "wyceniona", wiec może być tak , że dolar będzie się dalej umacniał lub
3. wczorajsza reakcja wzrostowa będzie w najbliższych dniach gaszona.
Zawsze są jakieś wymówki.
Index dolara sporo mówi.Anomalia pisze: 19 wrz 2019, 22:37
Opór we mnie wzbudza określenie "dolar się umocnił". Umocnił - w stosunku do czego?
Gdzieś się umocnił, gdzie się osłabił - w dużym uproszczeniu oczywiście. I z różnych względów.
Biorąc jako punkt odniesienia czas około-FED, to usd osłabił się np. do: franka, jena, funta, cada i właśnie zaczyna do seka.