Witam, postanowiłem wrócić na rynek po 5 latach przerwy jednak gdy odpaliłem mt4 ujrzałem spready min 20 pips gdzie wtedy miałem 2 na EUR/USD. Coś się pozmieniało?? Skalp jest niemożliwy. Znacie jakiegoś brokera z niskim spreadem na EUR/USD ? Na XTB demo jest 20 pipsów omg...
Pozdrawiam

Broker z niskimi spredami.
Re: Broker z niskimi spredami.
W takim razie witamy po 5 latach  .
.
Zmieniło się wiele ale sporo z tych zmian jest z korzyścią dla traderów. Rynek ewoluował i stał się bardziej konkurencyjny. Te "20" pips to w rzeczywistości 2.0 pipsy - po prostu nie ma już kwotowań do 4 miejsc do przecinku. Są kwotowania do 5 miejsc - przyjrzyj się. Zatem spread jest taki sam ale... Skoro tyle widzisz na XTB to znaczy, że patrzysz na konto Basic. Na rachunku Standard i Pro koszty są 2x mniejsze. Można znaleźć oferty jeszcze ciut tańsze. Pytanie czy to Twój jedyny priorytet.

.
.Zmieniło się wiele ale sporo z tych zmian jest z korzyścią dla traderów. Rynek ewoluował i stał się bardziej konkurencyjny. Te "20" pips to w rzeczywistości 2.0 pipsy - po prostu nie ma już kwotowań do 4 miejsc do przecinku. Są kwotowania do 5 miejsc - przyjrzyj się. Zatem spread jest taki sam ale... Skoro tyle widzisz na XTB to znaczy, że patrzysz na konto Basic. Na rachunku Standard i Pro koszty są 2x mniejsze. Można znaleźć oferty jeszcze ciut tańsze. Pytanie czy to Twój jedyny priorytet.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
						- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
Tak chcę pomykać na demie z pół roku na M1,5 max. Przy małym ewentualnym depo zacząć muszę od skalpu z małym riskiem bo taki S/L 50 pips nie wchodzi w grę. 
W kwestii tych speadów, jak robię kup po cenie rynkowej to nie kupuje tam gdzie jest aktualnie kurs tylko 20 pips wyżej więc na starcie jestem dużo w plecy... muszę to rozkminić:)
Mam demo w AM i XTB ale lipa bo mało par jest, generalnie w AM chyba zamknęli mi real rachunek po 5 latach nieaktywności:)

W kwestii tych speadów, jak robię kup po cenie rynkowej to nie kupuje tam gdzie jest aktualnie kurs tylko 20 pips wyżej więc na starcie jestem dużo w plecy... muszę to rozkminić:)
Mam demo w AM i XTB ale lipa bo mało par jest, generalnie w AM chyba zamknęli mi real rachunek po 5 latach nieaktywności:)
Jeszcze raz napiszę - 20 pips to "stare" 2.0 pipsy. Masz kwotowania par walutowych do 5 miejsc po przecinku. Kiedyś standardem były 4 miejsca po przecinku. Na koncie Standard w XTB będziesz miał 9 pipsów, co oznacza "stare" 0,9 pips.
Instrumentów jest dużo kliknij prawym przyciskiem myszy na kwotowania
 kliknij prawym przyciskiem myszy na kwotowania  Pokaż Wszystko.
 Pokaż Wszystko.

Instrumentów jest dużo
 kliknij prawym przyciskiem myszy na kwotowania
 kliknij prawym przyciskiem myszy na kwotowania  Pokaż Wszystko.
 Pokaż Wszystko.ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
						- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
Dzięki raposo, już wszystko jasne:) A możesz polecić jakiegoś Brokera z kontem mikro gdzie mogę wpłacić np. 50-100 zł? XTB jest dobre? Czy ponownie otworzyć w AM?

Zaletą XM jest fakt, że ich konta mikro posiadają tzw. nanoloty (100 jednostek), a przy takim małym depozycie jak 50-100 zł to może Ci się przydać. Minus to wyokie spready więc coś za coś ;). Sam musisz zdecydować.
edit:
A przepraszam, pytałeś o AM, nie XM . W AM już dłuższy czas nie handlowałem więc wypadłem z obiegu...
. W AM już dłuższy czas nie handlowałem więc wypadłem z obiegu...

edit:
A przepraszam, pytałeś o AM, nie XM
 . W AM już dłuższy czas nie handlowałem więc wypadłem z obiegu...
. W AM już dłuższy czas nie handlowałem więc wypadłem z obiegu...ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
						- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
Jeżeli chodzi o AM to w chwili obecnej odradzam, ponieważ nie opłaca się do nich wykonać przelewu w PLN. Wszystkie konta AM prowadzone są w UK i za taki przelew zapłacisz... i to słono ( w zależności od Banku).