MR. D pisze:No dobra przetestuje choć to brzmi wariacko. Jak można wyznaczyć 23,6 skoro nie wiesz gdzie jest 100? No chyba że stosujesz szaleńczy model, że patrzysz na pierwsze wsparcie i zaznaczasz je 23,6 i w ten sposób prognozujesz gdzie bedą kolejne liczby łącznie z 100. Sprawdze czy w tym szaleństwie jest metoda

A kto zabroni rysować sobie fibo w powietrzu ?

Aby to dobrze narysować trzeba zaobserwować zachowanie ceny.
a popatrzmy jeszcze na kangura. Wychodzi mi tak jak poniżej, jedna z dwóch opcji.
No chyba, że pojadą dalej do góry od razu......
zwróć uwagę na fibo 100
-- Dodano: 24 mar 2015, 22:38 --
Kusus pisze:
Pogadamy za rok. Pograsz troche na realnej kasie to zrozumiesz o co mi chodzilo.
A ty myślisz, że ja gram na niby?
-- Dodano: 24 mar 2015, 22:40 --
Kusus pisze:...blablabla....
Juz ci powiem na wstepie ze nawet nie bedziesz w stanie znalesc 5 wykresow na ktorych bedziesz mogl ujednolicic regule wyznaczania 100% a nawet jesli to zaden z nich nie zadziala tak jak te wyznaczone w historii.
Ale probuj....
nie siedze 24h na dobę, dzisiaj może 2-3h w sumie razem.
co do danych historycznych. Już to potestowałem.
cały czas ewoluuje i doskonalę. Już wrzucałem przykłady kiedy się sprawdziło. Przed faktem. Było czytać

Nie chce mi się więcej. Podałem wszystko na tacy. Każdy może sobie spróbować. Trzeba tylko zrozumieć co autor miał na myśli.
-- Dodano: 24 mar 2015, 22:45 --
MR. D pisze:No dobra przetestuje choć to brzmi wariacko. Jak można wyznaczyć 23,6 skoro nie wiesz gdzie jest 100? No chyba że stosujesz szaleńczy model, że patrzysz na pierwsze wsparcie i zaznaczasz je 23,6 i w ten sposób prognozujesz gdzie bedą kolejne liczby łącznie z 100. Sprawdze czy w tym szaleństwie jest metoda

jak chcesz rysować od 0-100 tak aby odgadnąć gdzie dojdzie 100... to poszukaj miejsc prawdopodobnych F50 lub F61.8.
Na nie wykres zawsze reaguje.
Mnie się prościej rysuje tak abym widział to na F161-261-423, ale oba sposoby są tak samo dobre.
Co komu łatwiej,
-- Dodano: 24 mar 2015, 22:56 --
i jeszcze raz kangur... gdy się go namaluje analogicznie jak zrobiłem UJKA.
czyli fibo 100 na górze korpusu świecy....
to co nam wychodzi? od razu pompa UP. a poziom F423 jest wsparciem.
To jest właśnie kwestia zasadnicza - jak narysować by było dobrze. Najłatwiej po fakcie, ale ja chcę przed

Ale to akurat nie problem - na teraz jestem bez pozycji. Mając na uwadze dwie opcje dostosuję się do tej która nastąpi.
A nawet jakbym teraz zabrał L to i tak zarobi, tyle, że później (po ewentualnym zjeździe i powrocie). Co tym osiągam? Spokój ducha.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.