DayTrading: Wtorek 24.03.2015

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 25 mar 2015, 00:00

Wzrost
15
45%
Bez zmian
3
9%
Spadek
15
45%

Liczba głosów: 33

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

Re: DayTrading: Wtorek 24.03.2015

Nieprzeczytany post autor: highend »

Kusus pisze: Highend - taka prosba. Do wyznaczania tych twoich kresek nie uzywaj slowa FIBO bo nie ma to nic wspolnego z jego teoria i zalozeniami. Nie uzywaj czegos czego kompletnie nie rozumiesz. Tylko o to cie prosze. Nazwij to sobie poziomem highenda i bedziemy kwita a ty bedziesz dzialal w zgodzie sam ze soba...
Niestety nie mogę:

FIBO 0-100 to poziom zero danego trendu
FIBO 423 oznacza zakończenie danego trendu.

Mając "poziom zero" jesteś w stanie wyznaczyć poziom 423. W zasadzie on sam się wyznacza :)
Więc ja wyznaczam poziom ZERO.

-- Dodano: 24 mar 2015, 22:14 --
Kusus pisze: Nie zrozumiesz bo on fibo uzywa tylko do tego zeby zmienic wykladnik funkcji tak aby linie byly na wsparciach i czasem 100% wyjdzie mu w polowie fali a czasem ponad..
jaki wykładnik jakiej funkcji? Nie mam pojęcia o czym piszesz, ale myślę, że wyjaśniłem już po co i do czego używam fibo ;)
Używam tak jak napisałem: fibo 0 = start trendu, fibo 100 = retest trendu (najczęściej retest świecy trendowej).
Reszta rysuje się automatycznie. Polecam sobie potestować na wykresach już narysowanych :)
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami

Awatar użytkownika
DavidFx
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: DavidFx »

sikam ze smiechu z wAS heheheheh :D
chodzi o to ze mozesz pierdolnac fibo jak Ci sie zywnie podoba bo i tak zadziala bo gdzies na ktorejs lini napewno odbije i jaaazzda :D
AIM FOR THE IMPOSSIBLE!

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

DavidFx pisze:sikam ze smiechu z wAS heheheheh :D
chodzi o to ze mozesz pierdolnac fibo jak Ci sie zywnie podoba bo i tak zadziala bo gdzies na ktorejs lini napewno odbije i jaaazzda :D
Gdyby tak było to fibo by się nie nadawało do niczego.
Fale odbijają na specyficznych poziomach i później specyficznie się zachowują.
Troszkę obserwacji... jak to mawiają "tysiące godzin przed wykresami" i można to zauważyć.

W sumie ja nie rozumiem czemu tak się dzieje i czemu to tak działa - to już jest jakaś głębsza istota tego świata.
Nie mnie o tym sądzić.

Awatar użytkownika
Kusus
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Kusus »

highend pisze:
DavidFx pisze:sikam ze smiechu z wAS heheheheh :D
Gdyby tak było to fibo by się nie nadawało do niczego.
Fale odbijają na specyficznych poziomach i później specyficznie się zachowują.
Troszkę obserwacji... jak to mawiają "tysiące godzin przed wykresami" i można to zauważyć.

W sumie ja nie rozumiem czemu tak się dzieje i czemu to tak działa - to już jest jakaś głębsza istota tego świata.
Nie mnie o tym sądzić.

Ne. Nie dziala.

Super. Czyli zastosowales ta teorie w inny sposob niz jej tworca i twierdzisz ze dziala na 100%.
Linie trendu na jakimkolwiek wykresie tez moge narysowac tak ze wykres histkryczny zareaguje na nia w 100% i co z tego ?

Pogadamy za rok. Pograsz troche na realnej kasie to zrozumiesz o co mi chodzilo.

Awatar użytkownika
MR. D
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: MR. D »

No dobra przetestuje choć to brzmi wariacko. Jak można wyznaczyć 23,6 skoro nie wiesz gdzie jest 100? No chyba że stosujesz szaleńczy model, że patrzysz na pierwsze wsparcie i zaznaczasz je 23,6 i w ten sposób prognozujesz gdzie bedą kolejne liczby łącznie z 100. Sprawdze czy w tym szaleństwie jest metoda :564:

Awatar użytkownika
Kusus
Maniak
Maniak

Highend. Zebys sie juz dluzej z tym nie meczyl to mam dla ciebie propozycje skoro i tak siedzisz tu 24 godziny na dobe.

Wrzuc dajny na to 5 wykresow historycznych na ktorych to zadzialalo a potem na podstawie tej samej analizy i za pomoca tych samych regul wrzuc 5 wykresow z analiza w przod na ktorych to zadziala. Dajmy na to wyznacz to tak zeby sprawdzilo sie w skaki max 1 miesiaca a wiec na stosunkowo niskim tfie. Dziennym czy h4.

Kazdy z tych wykresow ma byc wyznaczany tak samo i fibo 100 % ma byc wyznaczone na podstawie tej samej fali.

Juz ci powiem na wstepie ze nawet nie bedziesz w stanie znalesc 5 wykresow na ktorych bedziesz mogl ujednolicic regule wyznaczania 100% a nawet jesli to zaden z nich nie zadziala tak jak te wyznaczone w historii.

Ale probuj....

libres
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: libres »

ja myślę, ze kolega forumowicz odkrył złotego Grala a wy mu zazdrościcie bo zamiast złota wychodzi wam miedz, każda metoda, która daje kasę na foreksie jest dobra, jedni rzucają moneta inni czytają fora i inwestują tak jak im tam ktoś radzi i do czasu, gdy ktoś sobie tu pisze to znaczy, ze ma kaske i nie załapal margina, szkoda, ze to forum nie jest już tak odwiedzane jak jeszcze kilka lat wstecz

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

MR. D pisze:No dobra przetestuje choć to brzmi wariacko. Jak można wyznaczyć 23,6 skoro nie wiesz gdzie jest 100? No chyba że stosujesz szaleńczy model, że patrzysz na pierwsze wsparcie i zaznaczasz je 23,6 i w ten sposób prognozujesz gdzie bedą kolejne liczby łącznie z 100. Sprawdze czy w tym szaleństwie jest metoda :564:
A kto zabroni rysować sobie fibo w powietrzu ? :) Aby to dobrze narysować trzeba zaobserwować zachowanie ceny.

a popatrzmy jeszcze na kangura. Wychodzi mi tak jak poniżej, jedna z dwóch opcji.
No chyba, że pojadą dalej do góry od razu......
zwróć uwagę na fibo 100 :)

-- Dodano: 24 mar 2015, 22:38 --
Kusus pisze: Pogadamy za rok. Pograsz troche na realnej kasie to zrozumiesz o co mi chodzilo.
A ty myślisz, że ja gram na niby? :shock:

-- Dodano: 24 mar 2015, 22:40 --
Kusus pisze:...blablabla....

Juz ci powiem na wstepie ze nawet nie bedziesz w stanie znalesc 5 wykresow na ktorych bedziesz mogl ujednolicic regule wyznaczania 100% a nawet jesli to zaden z nich nie zadziala tak jak te wyznaczone w historii.

Ale probuj....
nie siedze 24h na dobę, dzisiaj może 2-3h w sumie razem.
co do danych historycznych. Już to potestowałem.
cały czas ewoluuje i doskonalę. Już wrzucałem przykłady kiedy się sprawdziło. Przed faktem. Było czytać :)
Nie chce mi się więcej. Podałem wszystko na tacy. Każdy może sobie spróbować. Trzeba tylko zrozumieć co autor miał na myśli.

-- Dodano: 24 mar 2015, 22:45 --
MR. D pisze:No dobra przetestuje choć to brzmi wariacko. Jak można wyznaczyć 23,6 skoro nie wiesz gdzie jest 100? No chyba że stosujesz szaleńczy model, że patrzysz na pierwsze wsparcie i zaznaczasz je 23,6 i w ten sposób prognozujesz gdzie bedą kolejne liczby łącznie z 100. Sprawdze czy w tym szaleństwie jest metoda :564:
jak chcesz rysować od 0-100 tak aby odgadnąć gdzie dojdzie 100... to poszukaj miejsc prawdopodobnych F50 lub F61.8.
Na nie wykres zawsze reaguje.
Mnie się prościej rysuje tak abym widział to na F161-261-423, ale oba sposoby są tak samo dobre.
Co komu łatwiej,

-- Dodano: 24 mar 2015, 22:56 --

i jeszcze raz kangur... gdy się go namaluje analogicznie jak zrobiłem UJKA.
czyli fibo 100 na górze korpusu świecy....
to co nam wychodzi? od razu pompa UP. a poziom F423 jest wsparciem.

To jest właśnie kwestia zasadnicza - jak narysować by było dobrze. Najłatwiej po fakcie, ale ja chcę przed :mrgreen:
Ale to akurat nie problem - na teraz jestem bez pozycji. Mając na uwadze dwie opcje dostosuję się do tej która nastąpi.
A nawet jakbym teraz zabrał L to i tak zarobi, tyle, że później (po ewentualnym zjeździe i powrocie). Co tym osiągam? Spokój ducha.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
DavidFx
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: DavidFx »

a wystarczy zrobic to normalnie jak sie robi te fibo i masz te same poziomy

zamiast 261 u mnie jest 61
zamiast 161 u mnie jest 38
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
AIM FOR THE IMPOSSIBLE!

Awatar użytkownika
Kusus
Maniak
Maniak

highend
Wejdz tu:
http://forex-nawigator.biz/forum/wszyst ... t9866.html

Wrzuc swoje watpliwosci tam i niech ci ktos wytlumaczy czym jest fibo i jak uzywac. To co rysujesz to totalne herezje, na kazdym wykresie inaczej rysujesz, bez zadnych regul, wedle swojego widzimisie. Idz tam i niech ci wytlumacza fibo.

My tutaj staramy sie powaznie podejsc do prognoz i rysowac analizy zgodnie z podstawami i zasadami teorii ktore wykorzystujemy. Do nauki masz tamten dzial. Wrzucanie tu takich rzeczy jest nie na miejscu.

Zablokowany