Tickmill - nowa odsłona Armady Markets na Seszelach?
Re: Tickmill - nowa odsłona Armady Markets na Seszelach?
spread w ICM jest rynkowy jak w dobrym ECN-ie. Z racji malej plynnosci na rynku spread sie powiekszyl. Poczekajmy az ten swiateczny czas minie i wroci kasa na rynek to wszystko wroci do normy 

Myśleć i działać jak Goldman !
tak, tyle że np. Exness to też jest broker ECN, a spread'y bywają tam o połowę niższeMichał-fx pisze:spread w ICM jest rynkowy jak w dobrym ECN-ie. Z racji malej plynnosci na rynku spread sie powiekszyl. Poczekajmy az ten swiateczny czas minie i wroci kasa na rynek to wszystko wroci do normy
 od przyszłego tygodnia będę ich testować bo właśnie założyłem konto, więc zobaczymy co i jak
 od przyszłego tygodnia będę ich testować bo właśnie założyłem konto, więc zobaczymy co i jak 
LMAX ma jak dla mnie jeden mankament, którego nie miała Armada - mianowice minimalna pozycja na XAU i XAG to 0,2 lota , natomiast w Armadzie metale były tak samo jak forex czyli od 0,01 lota.Szwajcar pisze:freakout
Wymień kilku z nich. Poza IC Markets, LMAX i HFT.
Mk 9.23  -  "....Wszystko możliwe jest dla tego kto wierzy".
						- daromanchester
- Przyjaciel Forum 
No i znowu nie ma możliwości otwarcia konta dla rezydentów z UK
Ciekawe dlaczego?

Ciekawe dlaczego?

"Ekspert to taki człowiek, który popełnił wszystkie możliwe błędy w bardzo wąskiej dziedzinie" - Niels Bohr
"Każdy głupi może wiedzieć. Sedno to zrozumieć" - Albert Einstein
						"Każdy głupi może wiedzieć. Sedno to zrozumieć" - Albert Einstein
freakout pisze:tak, tyle że np. Exness to też jest broker ECN, a spread'y bywają tam o połowę niższeMichał-fx pisze:spread w ICM jest rynkowy jak w dobrym ECN-ie. Z racji malej plynnosci na rynku spread sie powiekszyl. Poczekajmy az ten swiateczny czas minie i wroci kasa na rynek to wszystko wroci do normyod przyszłego tygodnia będę ich testować bo właśnie założyłem konto, więc zobaczymy co i jak
Zachęcony, chciałem zobaczyć u nich Demo. (u nich rachunek testowy się nazywa)
Na pierwszej stronie pytanie o email i telefon,
Na drugiej potwierdzenie kodów z maila i telefonu oraz pytania
o Nr paszportu i inne dziwne dane,
na trzecie pewno skan odcisków palca a dalej może i oka

Dalej już nie zobaczyłem bo z pojebami nie chcę się zadawać.
Tak zakończył się test

Jeszcze ciekawa sprawa bo w wyborze waluty rozwija się lista
chyba z wszystkimi znanymi walutami świata.
To tak jakby im zależało tylko na zebraniu jak największej
ilości danych osobowych.
fakt - proces otwierania konta demo jest długi i trzeba podać trochę danych, ale broker przed rejestracją jednoznacznie o tym informujeKazik pisze:Zachęcony, chciałem zobaczyć u nich Demo. (u nich rachunek testowy się nazywa)
Na pierwszej stronie pytanie o email i telefon,
Na drugiej potwierdzenie kodów z maila i telefonu oraz pytania
o Nr paszportu i inne dziwne dane,
na trzecie pewno skan odcisków palca a dalej może i oka
Dalej już nie zobaczyłem bo z pojebami nie chcę się zadawać.
Tak zakończył się test
Jeszcze ciekawa sprawa bo w wyborze waluty rozwija się lista
chyba z wszystkimi znanymi walutami świata.
To tak jakby im zależało tylko na zebraniu jak największej
ilości danych osobowych.
 poza tym szeroki wybór walut, procesorów płatniczych, itd. jest jak najbardziej na plus - Exness jest na rynku od 2008 roku, jest regulowany i nadzorowany przez nasz KNF, jako jedyna tego typu firma ma automatyczne wypłaty, no i przede wszystkim w warunkach handlu jest bezkonkurencyjna
 poza tym szeroki wybór walut, procesorów płatniczych, itd. jest jak najbardziej na plus - Exness jest na rynku od 2008 roku, jest regulowany i nadzorowany przez nasz KNF, jako jedyna tego typu firma ma automatyczne wypłaty, no i przede wszystkim w warunkach handlu jest bezkonkurencyjna  wczoraj na MyFxBook w pewnej chwili na parze GBPNZD spread wynosił 0.4 pipsa, gdzie u większości brokerów waha się on od 4 do 7-8 pipsów
 wczoraj na MyFxBook w pewnej chwili na parze GBPNZD spread wynosił 0.4 pipsa, gdzie u większości brokerów waha się on od 4 do 7-8 pipsów  sprawdzałem w tym samym momencie na platformie czy to przypadkiem nie jest błąd, ale faktycznie spread był tak niski
 sprawdzałem w tym samym momencie na platformie czy to przypadkiem nie jest błąd, ale faktycznie spread był tak niski  poza tym jeśli wierzyć w to co broker podaje u siebie na stronie (a raczej nie oszukują) to ich klienci generują miesięcznie 80 mld dolarów obrotu i co miesiąc przybywa im około 15 tysięcy nowych klientów - to chyba o czymś świadczy
 poza tym jeśli wierzyć w to co broker podaje u siebie na stronie (a raczej nie oszukują) to ich klienci generują miesięcznie 80 mld dolarów obrotu i co miesiąc przybywa im około 15 tysięcy nowych klientów - to chyba o czymś świadczy 
Wszystko fajnie. Obroty, klienci, ale pomimo założenia nowej spółki, która ma licencje nadal Polacy nie mogą otwierać rachunków pomimo, informacji w momencie wycofywania się Armady, informowali, że liczą na szybki do nas powrót. I większość z nas liczyła, że stanie się to po uzyskaniu licencji. Uzyskali ją w inny sposób niż pewnie myśleliśmy, ale ją uzyskali. I nadal dla nas ich nie ma...

Ale chyba jest mowa powyżej o exness nie tickmil.....Rafi13 pisze:Wszystko fajnie. Obroty, klienci, ale pomimo założenia nowej spółki, która ma licencje nadal Polacy nie mogą otwierać rachunków pomimo, informacji w momencie wycofywania się Armady, informowali, że liczą na szybki do nas powrót. I większość z nas liczyła, że stanie się to po uzyskaniu licencji. Uzyskali ją w inny sposób niż pewnie myśleliśmy, ale ją uzyskali. I nadal dla nas ich nie ma...
Mk 9.23  -  "....Wszystko możliwe jest dla tego kto wierzy".
Fakt, źle doczytałem  Po prostu zachowanie Armady, Tickmill mnie delikatnie mówiąc wkurzyło. Sorki, za zamieszanie.
 Po prostu zachowanie Armady, Tickmill mnie delikatnie mówiąc wkurzyło. Sorki, za zamieszanie.

Po prostu zachowanie Armady, Tickmill mnie delikatnie mówiąc wkurzyło. Sorki, za zamieszanie.