Tickmill - nowa odsłona Armady Markets na Seszelach?
Re: Tickmill - nowa odsłona Armady Markets na Seszelach?
spread w ICM jest rynkowy jak w dobrym ECN-ie. Z racji malej plynnosci na rynku spread sie powiekszyl. Poczekajmy az ten swiateczny czas minie i wroci kasa na rynek to wszystko wroci do normy 

Myśleć i działać jak Goldman !
tak, tyle że np. Exness to też jest broker ECN, a spread'y bywają tam o połowę niższeMichał-fx pisze:spread w ICM jest rynkowy jak w dobrym ECN-ie. Z racji malej plynnosci na rynku spread sie powiekszyl. Poczekajmy az ten swiateczny czas minie i wroci kasa na rynek to wszystko wroci do normy

LMAX ma jak dla mnie jeden mankament, którego nie miała Armada - mianowice minimalna pozycja na XAU i XAG to 0,2 lota , natomiast w Armadzie metale były tak samo jak forex czyli od 0,01 lota.Szwajcar pisze:freakout
Wymień kilku z nich. Poza IC Markets, LMAX i HFT.
Mk 9.23 - "....Wszystko możliwe jest dla tego kto wierzy".
- daromanchester
- Przyjaciel Forum
No i znowu nie ma możliwości otwarcia konta dla rezydentów z UK
Ciekawe dlaczego?
Ciekawe dlaczego?

"Ekspert to taki człowiek, który popełnił wszystkie możliwe błędy w bardzo wąskiej dziedzinie" - Niels Bohr
"Każdy głupi może wiedzieć. Sedno to zrozumieć" - Albert Einstein
"Każdy głupi może wiedzieć. Sedno to zrozumieć" - Albert Einstein
freakout pisze:tak, tyle że np. Exness to też jest broker ECN, a spread'y bywają tam o połowę niższeMichał-fx pisze:spread w ICM jest rynkowy jak w dobrym ECN-ie. Z racji malej plynnosci na rynku spread sie powiekszyl. Poczekajmy az ten swiateczny czas minie i wroci kasa na rynek to wszystko wroci do normyod przyszłego tygodnia będę ich testować bo właśnie założyłem konto, więc zobaczymy co i jak
Zachęcony, chciałem zobaczyć u nich Demo. (u nich rachunek testowy się nazywa)
Na pierwszej stronie pytanie o email i telefon,
Na drugiej potwierdzenie kodów z maila i telefonu oraz pytania
o Nr paszportu i inne dziwne dane,
na trzecie pewno skan odcisków palca a dalej może i oka

Dalej już nie zobaczyłem bo z pojebami nie chcę się zadawać.
Tak zakończył się test

Jeszcze ciekawa sprawa bo w wyborze waluty rozwija się lista
chyba z wszystkimi znanymi walutami świata.
To tak jakby im zależało tylko na zebraniu jak największej
ilości danych osobowych.
fakt - proces otwierania konta demo jest długi i trzeba podać trochę danych, ale broker przed rejestracją jednoznacznie o tym informujeKazik pisze:Zachęcony, chciałem zobaczyć u nich Demo. (u nich rachunek testowy się nazywa)
Na pierwszej stronie pytanie o email i telefon,
Na drugiej potwierdzenie kodów z maila i telefonu oraz pytania
o Nr paszportu i inne dziwne dane,
na trzecie pewno skan odcisków palca a dalej może i oka![]()
Dalej już nie zobaczyłem bo z pojebami nie chcę się zadawać.
Tak zakończył się test![]()
Jeszcze ciekawa sprawa bo w wyborze waluty rozwija się lista
chyba z wszystkimi znanymi walutami świata.
To tak jakby im zależało tylko na zebraniu jak największej
ilości danych osobowych.

Wszystko fajnie. Obroty, klienci, ale pomimo założenia nowej spółki, która ma licencje nadal Polacy nie mogą otwierać rachunków pomimo, informacji w momencie wycofywania się Armady, informowali, że liczą na szybki do nas powrót. I większość z nas liczyła, że stanie się to po uzyskaniu licencji. Uzyskali ją w inny sposób niż pewnie myśleliśmy, ale ją uzyskali. I nadal dla nas ich nie ma...
Ale chyba jest mowa powyżej o exness nie tickmil.....Rafi13 pisze:Wszystko fajnie. Obroty, klienci, ale pomimo założenia nowej spółki, która ma licencje nadal Polacy nie mogą otwierać rachunków pomimo, informacji w momencie wycofywania się Armady, informowali, że liczą na szybki do nas powrót. I większość z nas liczyła, że stanie się to po uzyskaniu licencji. Uzyskali ją w inny sposób niż pewnie myśleliśmy, ale ją uzyskali. I nadal dla nas ich nie ma...
Mk 9.23 - "....Wszystko możliwe jest dla tego kto wierzy".
Fakt, źle doczytałem
Po prostu zachowanie Armady, Tickmill mnie delikatnie mówiąc wkurzyło. Sorki, za zamieszanie.