Bless EA [zmodykifowana]

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
luka...18
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: luka...18 »

Musisz wyłaczyc MM i ustawic Sobie 0.1 na tranzakcje.

Pozdrawiam Łukasz

DenisPL78
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: DenisPL78 »

luka...18 pisze:Musisz wyłaczyc MM i ustawic Sobie 0.1 na tranzakcje.

Pozdrawiam Łukasz
Witam

Jak zrobić aby system chodził od 0.01 lota i przy tym działała opcja Moneymanagement ?
To znaczy chodzi mi o to aby system w miare zarabiania sam powiększał rozmiar lota.

A i jeszcze jak u was działa ten system na innych parach walutowych ?
Czy może mi ktoś wyjaśnić (łopatologicznie) jak optymalizować parametry robota ?

Awatar użytkownika
sle
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: sle »

i co koledzy... ktoś rozszyfrował do czego jest ta reszta wskaźników? Robią coś te "miliony" MACDaków które widać w kodzie? Ktoś to doprowadził do sprawności?

No i... jak Wam idzie z tym EA? Ktoś to puścił na rachunku? Są jakieś rezultaty?
------------------
pozdrawiam
-= sle =-

simonyx
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: simonyx »

blees clean z 7 strony tego watku, rachunek demo, moze komus sie przyda,

jakośc słaba bo max załącznik 256KB.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

slotwina
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: slotwina »

czy bless markuje swoje zlecenia?, jezeli nie, to wiem jak przystosowac ja do swoich potrzeb. Wystarczy restartowac ja raz dziennie, powiedzmy o polnocy wtedy nie czeka az otwarte zlecenie zamknie tylko otwiera nowe. Zmiana dzienna nie jest znowu taka duza a testujac ja przez 10 dni to ma z czego pokryc strate. chodzi mi o to ze ustawiam ja bez stopu a w razie wpadki zareaguje recznie.Najwazniejsze jest ze sklada wiekszosc zlecen w nocy i w dzien do poludnia. Pozdrawiam

ScarFace
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: ScarFace »

te w nocy prawie w 95% kończą sie tp, sl przeważnie łapie podczas sesji w Europie i Ameryce, późnym popołudniem prawie nie otwiera zleceń chociaż też mu sie zdarzy. Nie markuje zleceń i nie wiem czy restart co kolwiek pomoże. Wydaje mi sie że to po prostu wynika z kodu który składa sie na ea

Awatar użytkownika
Krys
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Krys »

Idealna para do GRIDA, oczywiście do czasu :-)

Pozdrawiam
Krys

Dodano po 14 minutach:

Wklejam ciekawe EA do GRIDA. Pipmaker wydaje się być ciekawszy, ponieważ określa poziom zmaiany trendu (nie znam szczegółów). Co o tym wynalazku myślicie? Mam osobiście mieszane odczucia do GRIDów. Moje nastawienie jest raczej negatywne, ale jak coś idzie z trendem to może coś z tego wartościowego można wymyśleś?

Jeżeli jesteście w stanie napisać coś o tym w jaki sposób wyznacza trend, ewentualnie jak zmieniać te parametry to byłoby bardzo OK
.
Pozdrawiam
Krys

Dodano po 4 minutach:

I jeszcze templates do Pipmakera

Cały wątek jest tutaj : http://www.forex-tsd.com/martingale-ave ... ed-ea.html

Awatar użytkownika
Krys
Gaduła
Gaduła

Pipmaker v 9-1

Nieprzeczytany post autor: Krys »

Witam'
w załączkikach wynik Pipmakera za ostatni tydzień. Mamy trend więc sprawa jest prosta. Ciekawe jak to się zachowa przy zmianie trendu?

Strategia zamyka najbardziej stratną pozycje pozycjami na plus, to jest ciekawe, bo generalnie gridy kiszą takie pozycje do końca kasy na rachunku.

Pozdrawiam
Krys

Awatar użytkownika
floristik
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: floristik »

witam
moze ktos zapoda jakies dobre ustawienia na Pipmakera
Najważniejsza rzecz w zarabianiu pieniędzy na FX - nie pozwól stratom wymknąć się spod kontroli

ODPOWIEDZ