Musisz wyłaczyc MM i ustawic Sobie 0.1 na tranzakcje.
Pozdrawiam Łukasz
Bless EA [zmodykifowana]
Witamluka...18 pisze:Musisz wyłaczyc MM i ustawic Sobie 0.1 na tranzakcje.
Pozdrawiam Łukasz
Jak zrobić aby system chodził od 0.01 lota i przy tym działała opcja Moneymanagement ?
To znaczy chodzi mi o to aby system w miare zarabiania sam powiększał rozmiar lota.
A i jeszcze jak u was działa ten system na innych parach walutowych ?
Czy może mi ktoś wyjaśnić (łopatologicznie) jak optymalizować parametry robota ?
czy bless markuje swoje zlecenia?, jezeli nie, to wiem jak przystosowac ja do swoich potrzeb. Wystarczy restartowac ja raz dziennie, powiedzmy o polnocy wtedy nie czeka az otwarte zlecenie zamknie tylko otwiera nowe. Zmiana dzienna nie jest znowu taka duza a testujac ja przez 10 dni to ma z czego pokryc strate. chodzi mi o to ze ustawiam ja bez stopu a w razie wpadki zareaguje recznie.Najwazniejsze jest ze sklada wiekszosc zlecen w nocy i w dzien do poludnia. Pozdrawiam
Idealna para do GRIDA, oczywiście do czasu 
Pozdrawiam
Krys
Dodano po 14 minutach:
Wklejam ciekawe EA do GRIDA. Pipmaker wydaje się być ciekawszy, ponieważ określa poziom zmaiany trendu (nie znam szczegółów). Co o tym wynalazku myślicie? Mam osobiście mieszane odczucia do GRIDów. Moje nastawienie jest raczej negatywne, ale jak coś idzie z trendem to może coś z tego wartościowego można wymyśleś?
Jeżeli jesteście w stanie napisać coś o tym w jaki sposób wyznacza trend, ewentualnie jak zmieniać te parametry to byłoby bardzo OK
.
Pozdrawiam
Krys
Dodano po 4 minutach:
I jeszcze templates do Pipmakera
Cały wątek jest tutaj : http://www.forex-tsd.com/martingale-ave ... ed-ea.html

Pozdrawiam
Krys
Dodano po 14 minutach:
Wklejam ciekawe EA do GRIDA. Pipmaker wydaje się być ciekawszy, ponieważ określa poziom zmaiany trendu (nie znam szczegółów). Co o tym wynalazku myślicie? Mam osobiście mieszane odczucia do GRIDów. Moje nastawienie jest raczej negatywne, ale jak coś idzie z trendem to może coś z tego wartościowego można wymyśleś?
Jeżeli jesteście w stanie napisać coś o tym w jaki sposób wyznacza trend, ewentualnie jak zmieniać te parametry to byłoby bardzo OK
.
Pozdrawiam
Krys
Dodano po 4 minutach:
I jeszcze templates do Pipmakera
Cały wątek jest tutaj : http://www.forex-tsd.com/martingale-ave ... ed-ea.html
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Pipmaker v 9-1
Witam'
w załączkikach wynik Pipmakera za ostatni tydzień. Mamy trend więc sprawa jest prosta. Ciekawe jak to się zachowa przy zmianie trendu?
Strategia zamyka najbardziej stratną pozycje pozycjami na plus, to jest ciekawe, bo generalnie gridy kiszą takie pozycje do końca kasy na rachunku.
Pozdrawiam
Krys
w załączkikach wynik Pipmakera za ostatni tydzień. Mamy trend więc sprawa jest prosta. Ciekawe jak to się zachowa przy zmianie trendu?
Strategia zamyka najbardziej stratną pozycje pozycjami na plus, to jest ciekawe, bo generalnie gridy kiszą takie pozycje do końca kasy na rachunku.
Pozdrawiam
Krys
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.