Gra na dane makro
Re: Skrypt do gry pod dane
tomsil1988 pisze:Pytanie kieruję do bardziej doświadczonych graczy.
Chciałbym dowiedzieć się z jakich korzystacie skryptów do grania na danych makro, oraz czy jakiś skrypt pozwala na ustawienie godziny otwarcia zleceń oczekujących powiedzmy z 30 sekund przed ogłoszeniem danych i w odległości ok.10 pipsów od bieżącej ceny.
Widzę po wpisach że coś takiego istnieje, liczę że ktoś się podzieli nieocenioną wiedzą
http://www.forexfactory.com/showthread.php?t=22157
ten skrypt mimo iż stary jest nieoceniony
Gralem Burger stradle script
na start wersja z ograniczeniem
pozniej juz odblokowana
teraz mam swoj wlasny robiony na moje potrzeby
burgerem sporo zarobilem wiec moge polecic
przy dobrym podejsciu do tematu + dobre ustawienia do burgera mozna fajnie kroic torcik
tak z gwoli scislosci
soft moim zdaniem to sprawa drugorzedna
najwazmiejszy to dobry brok,
na start wersja z ograniczeniem
pozniej juz odblokowana
teraz mam swoj wlasny robiony na moje potrzeby
burgerem sporo zarobilem wiec moge polecic
przy dobrym podejsciu do tematu + dobre ustawienia do burgera mozna fajnie kroic torcik
tak z gwoli scislosci
soft moim zdaniem to sprawa drugorzedna
najwazmiejszy to dobry brok,
Witam,
jak zawsze jest kilka podejść do tematu …. mnie bardziej interesuje podejście(takie preferuję) składania zleceń w czasie news’a … przy obecnych zachowaniach podczas newsów “stradle” jest bardzo ryzykowne nawet z super brokerem … widzę dość stary topic http://www.forex.nawigator.biz/dyskusje ... php?t=3250 … oczywiście technologia poszła do przodu i NSW nie bardzo już się nadaje …. chętnie wymienię się doświadczeniami o innych podobnych serwisach i brokerach nadających się do news trading’u …. kontakt priv oddike@gmail.com
jak zawsze jest kilka podejść do tematu …. mnie bardziej interesuje podejście(takie preferuję) składania zleceń w czasie news’a … przy obecnych zachowaniach podczas newsów “stradle” jest bardzo ryzykowne nawet z super brokerem … widzę dość stary topic http://www.forex.nawigator.biz/dyskusje ... php?t=3250 … oczywiście technologia poszła do przodu i NSW nie bardzo już się nadaje …. chętnie wymienię się doświadczeniami o innych podobnych serwisach i brokerach nadających się do news trading’u …. kontakt priv oddike@gmail.com
Zartujesz chyba ze robisz zlecenie z reki przy danych ?
nic nie idzie do porzodu nadal jest to samo
jedyne co denerwuje to wycieki na funcie jakis czas temu
ale wszytsko idzie przeskoczyc a kazdy problem obejsc
napisz jak ty to robisz chetnie sie wymienie doswadczeniem ale poki co metodyki nie zmienie
nic nie idzie do porzodu nadal jest to samo
jedyne co denerwuje to wycieki na funcie jakis czas temu
ale wszytsko idzie przeskoczyc a kazdy problem obejsc
napisz jak ty to robisz chetnie sie wymienie doswadczeniem ale poki co metodyki nie zmienie
Zlecenia “z ręki” po usłyszeniu “numerów” odczytywanych na “pit trading” to jest przeszłość (a takie były początki news trading’u hehehe) … teraz za wszystko jest odpowiedzialny soft który przeanalizuje odchylenie i wyśle odpowiednie zlecenie za ciebie Jest pare takich “serwis’ów” i szukam osób chętnych do wymiany opinii etc.
hehe i właśnie ja szukam tej 1/4(a może 1/100?) ludzi zorientowanych i posiadających doświadczenie z serwisami do autoclick’a(porównanie czasów click’nięć) i brokerami(porównanie platform np. możliwości platformy, szybkość realizacji zleceń/porównanie “rynków” ECN) do news trading’u
oddike@gmail.com
oddike@gmail.com
w skrocie nie wiesz/ nie chcesz sie dzielic wiedza
ale oczekujesz jej od innych
odnoszac sie do tego co piszesz z restrosepcji wnioskuje iz wiekszosc serwisow dziala sensownie na poczatku, ludzie sie tym jaraja i wypisuja na calym swiecie ile to zarabiaja potem cos sie zaczyna dziac ludzie zaczynaja tracic a pozniej cisza i tak cykl sie powtarza
nie badalem tego wnikliwie wiec nie muszisz sie sugerowac
tyle ode mnie koncze dywagacje bo nie widze jej celu
pozdrawiam
ale oczekujesz jej od innych
odnoszac sie do tego co piszesz z restrosepcji wnioskuje iz wiekszosc serwisow dziala sensownie na poczatku, ludzie sie tym jaraja i wypisuja na calym swiecie ile to zarabiaja potem cos sie zaczyna dziac ludzie zaczynaja tracic a pozniej cisza i tak cykl sie powtarza
nie badalem tego wnikliwie wiec nie muszisz sie sugerowac
tyle ode mnie koncze dywagacje bo nie widze jej celu
pozdrawiam