Gra na dane makro
To znaczy, ze otwierasz dwie pozycje i jedna zawsze konczy na SL?ja co prawda nie gram oczekującymi, tylko przeciwstawnymi,
Hmm, z AM zrezygnowalem juz jakis czas temu z powodu czestych requotowan podczas gry nie na danych.10 pipsow na slippage to troche sporo jak chce sie zlapac tylko pierwszy ruch po danych tak jak w moim przypadku ale moze warto sprobowac...
pozdr.
tak zgadza się, jedną wyrzuca na SL, a druga pracuje
Slippage - 10 pkt ustawiam bardziej asekuracyjnie, żeby mieć większą pewność że wejdzie zlecenie, przed publikacją kurs bywa że szaleje, a ja chce unikać rekwotowań... zwykle nie mam problemów....
Może to i sporo, ciągle się uczę ...ale jak na razie działa nieźle
Slippage - 10 pkt ustawiam bardziej asekuracyjnie, żeby mieć większą pewność że wejdzie zlecenie, przed publikacją kurs bywa że szaleje, a ja chce unikać rekwotowań... zwykle nie mam problemów....
Może to i sporo, ciągle się uczę ...ale jak na razie działa nieźle
"ale jesli nie masz dużego kapitalu to nie zarobisz milionów " mówi moja kobieta.
- Boby_Fischer
- Gaduła
np. zmiana zapasów ropy, retail sales w UK- tutaj ostrożnie, interest rate GBP, bank of england minutes, interest rate USD.
przy mojej metodzie(przeciwstawne zlecenia) biorę wszystkie publikację pod uwagę gdzie zakres ruchu jest powyżej 40 pkt. w tym celu przeglądam od czasu do czasu wykresy 1min. i szukam jakiś gwałtowniejszych ruchów jak znajdę to sprawdzam czy to wybryk grupy trzymającej władzę czy może była akurat jakaś publikacja
przy mojej metodzie(przeciwstawne zlecenia) biorę wszystkie publikację pod uwagę gdzie zakres ruchu jest powyżej 40 pkt. w tym celu przeglądam od czasu do czasu wykresy 1min. i szukam jakiś gwałtowniejszych ruchów jak znajdę to sprawdzam czy to wybryk grupy trzymającej władzę czy może była akurat jakaś publikacja
"ale jesli nie masz dużego kapitalu to nie zarobisz milionów " mówi moja kobieta.
ja tam tylko patrze na forexfactory.com i dailyfx.com i interesuje mnie tylko godzina jakichs danych z EUR albo USD. Wczuwam się w ogólny nastrój gry i obstawiam spadek lub wzrost tak z 1 minute przed danymi. Ważne jest żeby nie siadać do wykresów tuż przed danymi, bo nie znasz sumy emocji, które targały ludźmi przez cały dzień. Jak na razie u mnie się sprawdza i przynosi zysk.loup pisze:Czy znacie jakieś internetowe opracowania pomocne w grze na danych? Chodzi mi o zestawienia typu danych i wielkości ruchów na różnych parach.
widzę tu nie znajomośc tematu - emocje nie maja tu wpływu (chyba że własne) kwestia tylko czy wyniki danych odbiegaja od tych , które spodziewane są przez światowych analityków. Temat jak każdy jest złozony i trzeba sporo doświaczenia i sprzętu odpowiedniego aby wyciągac wyrażne zyski z gry na raportach. W wolnym czasie służe pomocą... od niedawna znowu warto jest zając się tym sposobem zarabianiammiotk pisze:ja tam tylko patrze na forexfactory.com i dailyfx.com i interesuje mnie tylko godzina jakichs danych z EUR albo USD. Wczuwam się w ogólny nastrój gry i obstawiam spadek lub wzrost tak z 1 minute przed danymi. Ważne jest żeby nie siadać do wykresów tuż przed danymi, bo nie znasz sumy emocji, które targały ludźmi przez cały dzień. Jak na razie u mnie się sprawdza i przynosi zysk.loup pisze:Czy znacie jakieś internetowe opracowania pomocne w grze na danych? Chodzi mi o zestawienia typu danych i wielkości ruchów na różnych parach.
Edit:
Prosze kontaktowac się ze mną bezpośrednio na Skype;a - jacekbuf.... dołaczę do czatu i poinformuję o sposobie gry na raportach
Ja zarabiam podchodząc z tezą, że emocje mają bardzo duży wpływ i należy je identyfikować. To, że dane są lepsze od oczekiwań analityków, nie znaczy że zarobimy obstawiając L (i odwrotnie). A jeśli nawet kurs pójdzie w górę, to właśnie identyfikacja emocji pomoże przewidzieć, że zaraz walnie w dół. Ale każdy gra na danych, jak umie i jak chce. Ja stoję na stanowisku, że identyfikacja klimatu na rynku to podstawa gry na danych, i w ogóle gry.BUF pisze: widzę tu nie znajomośc tematu - emocje nie maja tu wpływu (chyba że własne)
Bez urazy.. nie to miałem na myśli. Wybacz mi ale najlepsi fachowcy nie wiedzą czy po ogłoszeniu raportu cena stanie w miejscu, pójdzie do góry czy pójdzie w dół. Byc może grasz nastawieniem na ruch ceny po pierwszym skoku. Tu Twoja polityka by się sprawdzała. Jak mówiłem temat złożony- wiem bo do tej pory gram w ten sposób.