To co widać między tymi niebieskimi liniami to dekada manipulowania kursem. Longi w oczach SNB są "harram"Xpk pisze: 22 gru 2023, 13:18 W długiej perspektywie od dawna nie widać longa na usd/chf pytanie jaki poziom Cie usatysfakcjonuje na D1 jest szansa na korektę ale niżej bo dopiero co pokonuje ostatni dołek na D1
DayTrading: Piątek 22.12.2023
Re: DayTrading: Piątek 22.12.2023
"If music is dying musicians are killing it" - MP
Czyli twoim zdaniem analiza techniczna to bujda ?SEROL666 pisze: 22 gru 2023, 15:04To co widać między tymi niebieskimi liniami to dekada manipulowania kursem. Longi w oczach SNB są "harram"Xpk pisze: 22 gru 2023, 13:18 W długiej perspektywie od dawna nie widać longa na usd/chf pytanie jaki poziom Cie usatysfakcjonuje na D1 jest szansa na korektę ale niżej bo dopiero co pokonuje ostatni dołek na D1
Nie to napisałem. Poczytaj to się dowiesz że SNB manipuluje kursem od dekady.Xpk pisze: 22 gru 2023, 16:58Czyli twoim zdaniem analiza techniczna to bujda ?SEROL666 pisze: 22 gru 2023, 15:04To co widać między tymi niebieskimi liniami to dekada manipulowania kursem. Longi w oczach SNB są "harram"Xpk pisze: 22 gru 2023, 13:18 W długiej perspektywie od dawna nie widać longa na usd/chf pytanie jaki poziom Cie usatysfakcjonuje na D1 jest szansa na korektę ale niżej bo dopiero co pokonuje ostatni dołek na D1
"If music is dying musicians are killing it" - MP
technika AT  to podstawa sukcesu  trzeba tylko te technike umiec przełozyc ., rozumiec,  przewidziec   by stawiac pozycje  krotko zarabiac trzeba tez umieć
  przewidziec   by stawiac pozycje  krotko zarabiac trzeba tez umieć  

na edku na 1,1040 bylo 23fb -bylo
widac reakcję bo ja mysle ze widac 

edek i dolce
po jednej pozycji gra
tu 0,5l gra
szwajcar i dolce
po pol lot gra

na edku na 1,1040 bylo 23fb -bylo
widac reakcję bo ja mysle ze widac

edek i dolce
po jednej pozycji gra
tu 0,5l gra
szwajcar i dolce
po pol lot gra
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

podaję  tylko projekcje i tylko to co chcę  kiedy i jak chcę
jesli nie odpowiadam tzn nie chcę odpisać ani się tłumaczyć
ropka na świeta
200 na esce i 150 lka
gaz mam tez drobno lki na ski /po 2,5k tylko
spokoju w świeta pap

200 na esce i 150 lka
gaz mam tez drobno lki na ski /po 2,5k tylko
spokoju w świeta pap
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

podaję  tylko projekcje i tylko to co chcę  kiedy i jak chcę
Ja nie neguje tego ze SNB manipuluje kursem pewnie to robi jak i inne banki centralne tak samo robią to miliarderzy inaczej mówiąc ich spekulancki a nas nawet nie ma w tej hierarchii nasze pieniądze nawet nie otarły się o prawdziwy rynek. Tak jak Baxik napisał At trzeba sie nauczyć wykorzystywać i zdać sobie sprawe kim sie jest na tym rynku bo tu naprawde mozą zarabiać dobre pieniądze wystarczy zdać sobie sprawe gdzie sie jest i nie starać sie byc spekulantem ktory wyznacza i decyduje o tredachSEROL666 pisze: 22 gru 2023, 17:47Nie to napisałem. Poczytaj to się dowiesz że SNB manipuluje kursem od dekady.
SNB nigdy nie zalezalo na mocnym CHF, to wie chyba kazdy. No chyba ze krotkoterminowo pod jakis wałek ktory obecnie widać. Wystarczy przeczekac. Jak depo nie peknie i odwróci sie ten szał na dolcu ani patrzec jak bedziemy znowu wyżej 0.90 albo wyżej. Obecnie stoimy w kluczowym miejscu. Pozamykałem całosc zeby zaksiegowac strate na stary rok podatkowy i otwarłem ta sama pozycje. Trzymam dalej i zakładam rychły odwrót jak tylko premie dla zarzadzajach funduszami za 2023 rok zostana zaksiegowane.

Możesz mi wyjaśnić w jakim celu to zrobiłeś? Z tego co mi wiadomo w PL tylko 50% strat z roku poprzedniego można odliczyć w kolejnym przypuszczalnie zyskownym. Czyli chyba najrozsądniej było by zamknąć tyle stratnych pozycji ile mamy wcześniejszych zysków w danym roku,setka pisze: 23 gru 2023, 02:17 ...
Pozamykałem całosc zeby zaksiegowac strate na stary rok podatkowy i otwarłem ta sama pozycje.
...
Wyszedłeś z założenia ze zamkniecie tych pozycji generuje u niego stratę w ogólnych rozrachunku w tym roku, może zamkniecie tych pozycji pomniejsza tylko dochod a co za tym idzie bedzie mniejszy podatek do zapłacenia jak przyślą pit 8Csiux pisze: 23 gru 2023, 10:32Możesz mi wyjaśnić w jakim celu to zrobiłeś? Z tego co mi wiadomo w PL tylko 50% strat z roku poprzedniego można odliczyć w kolejnym przypuszczalnie zyskownym. Czyli chyba najrozsądniej było by zamknąć tyle stratnych pozycji ile mamy wcześniejszych zysków w danym roku,setka pisze: 23 gru 2023, 02:17 ...
Pozamykałem całosc zeby zaksiegowac strate na stary rok podatkowy i otwarłem ta sama pozycje.
...
@Xpk Dokładnie tak przyjąłem, a to ze względu na to że kiedyś wcześniej coś pisał że podobnym rajdem skasowali mu cały zysk od początku roku, tak przynajmniej zapamiętałem. Teraz strata też nie jest mała i stąd moje pytanie. I żeby nie było - nie zaglądam nikomu do kieszeni, bo to nie moja sprawa. 
Sam też zapakowałem się zbyt grubo w szwajcara w L, ale jak zobaczyłem że nie mają zamiaru dalej rosnąć to się przekręciłem i właściwie mimo sporego swapu już mam kilka % na plusie po odliczeniu wcześniejszej straty.

Sam też zapakowałem się zbyt grubo w szwajcara w L, ale jak zobaczyłem że nie mają zamiaru dalej rosnąć to się przekręciłem i właściwie mimo sporego swapu już mam kilka % na plusie po odliczeniu wcześniejszej straty.